Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Nemzeti érzelmű ninja

2008. szeptember 21. - bs395

Ninja



Betyár



Ninjabetyár!



Teknősninja!



Hátez?

Bízz bennem

A cserekereskedelem leváltása pénzforgalomra azt is jelentette, hogy hiszünk a pénzben és annak értékében. Ami most folyik, az pont a bizalom megrendülése.

Egy tetszőleges pénzösszeg mögött általában áll valami: termék, vagy követelés. Fedezet, hogy a pénznek van kézzelfogható értéke. Hitel esetén ez lehet ingatlan, vagy a jövőbeni jövedelmed, ám ez kockázatot rejt magában: ez a kamat.

A hitelintézetek minden kihelyezést "beáraznak" kockázat alapján, így ha egy-egy hitel be is dől, minimalizálhatják a veszteségeiket azáltal, hogy a többi hitel kitermeli azoknak a költségeit is. Ezért van, hogy egy gépjármű-vásárlási vagy áruhitel kamata magasabb, ám a hitelfelvétel is kevésbé szigorú, mint jelzálognál: kevesebb a biztosíték, nagyobb a kockázat, hogy eltűnik a pénz.

Tovább

Fodros szoknya

Új vonulat az SZDSZ-ben! Fodor Gábor olyanokat mond, hogy hú. Meg is feddték őtet párttársai. Per pillanat nem tudom hova tenni sem őt, sem pártját.

Az, hogy szakértői kormányozik, számomra nem túl vonzó. Több problémát vet fel, mint amennyit megold. Egy szakértői kormány - még ha a parlamenttől is kapja a felhatalmazását - a komplett köztársaságos cirkuszt teljesen okafogyottá teszi, hisz képviselőink és pártjaink pont azt ismerik be általa, hogy dilettánsok, ugyanakkor még mindig nekik kéne megszavazniuk azokat az előterjesztéseket, amiket jelenleg gondolkodás nélkül még csak át se engednének a bizottságokon.

Tovább

Öszöd, nem öszöd...

... nincs más. Tegnap volt a beszéd nyilvánosságra kerülésének második évfordulója. Ki mit csinált akkor, utána, azóta, mi a beszéd és a történések hozadéka? Kinek mi. Számomra és az ország számára egyáltalán nem pozitív.

Kurvák vogymuk. Ez van. Akinek ez nem volt tiszta, annak akkor egy kis agitprop következik, demagógiával, túlzásokkal, ahogy illik: sértegetni fogok. Én szóltam.

Tovább

Gőzmasszőz

Voltam thai masszázson. Nem, nem olyanon. Bejelentkeztem telefonon valami Beánál, aki erősen törte a magyart, de gondoltam, Thaiföldön csak nem olyan gyakori név a Bea.

Megjelentem, intett, hogy akkor oda a függöny mögé, és cseréljek pólót. Kaptam egy ilyen bordó unisex izét, de egész jól nézett ki, meg kényelmes is volt, de nem engedték hazavinni (pedig rákérdeztem). Aztán bejött egy thai kiscsaj a függöny mögé. Itt picit elgondolkodtam, mert lazán elfért volna a hónom alatt, és még maradt is volna egy kis hely, valamint a nyakába kellett volna vennie egy 10 kilós acéltárcsát, hogy legalább fele akkora súlyú legyen, mint én. Na, gondoltam, mi jól megleszünk.

Tovább

Kertek alatt

Oszolás kérem az nem volt, de - Fodor Gábor kormányt kritizáló szavait kölcsönvéve - etatizmus, az lesz, méghozzá a legrosszabb formájában: az egyiknek drágábban adok valamit, hogy a másiknak ugyanazt olcsóbban adhassam.

Az van, hogy akkora burzsuj vagyok, mint ide London City, bizony. Lakhelyem az egy főre eső SZJA alapján dobogós az országos listán, fejenként átlagban 212 ezer forintot fizet minden derék polgára - évente. Namost ennél nekem HAVONTA több az SZJA-m, de az éves TB plafont így is épp hogy csak elérem. Ekkora burzsuj. Közben a nettóm nem több mint 12-szerese a BEJELENTETT átlagnak, csak 4-szerese. Már a nagyapám is kulák volt.

Tovább

Akarsz fogadni?

Csak egy kis szösszenet. Aznap, amikor ez megjelenik, országunk választott nagyjai épp eldöntik, hogy feloszoljanak-e, vagy ne (írásához képest holnap, részletkérdés).

Azt is mondhatnánk, hogy szavaznak arról, hogy akarnak-e dolgozni, vagy nem: ha ugyanis nem lesz feloszlatás, akkor lesz látszatmegegyezés, látszatprogramok, amik hatására egy termék adótartalma nem hogy csökkenne, de akár emelkedhet is, azt pedig, hogy a plusz elvonást milyen haszonnal fekteti be az állam, az elmúlt két évben láthattuk.

Tovább
süti beállítások módosítása