Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Akarsz fogadni?

2008. szeptember 15. - bs395

Csak egy kis szösszenet. Aznap, amikor ez megjelenik, országunk választott nagyjai épp eldöntik, hogy feloszoljanak-e, vagy ne (írásához képest holnap, részletkérdés).

Azt is mondhatnánk, hogy szavaznak arról, hogy akarnak-e dolgozni, vagy nem: ha ugyanis nem lesz feloszlatás, akkor lesz látszatmegegyezés, látszatprogramok, amik hatására egy termék adótartalma nem hogy csökkenne, de akár emelkedhet is, azt pedig, hogy a plusz elvonást milyen haszonnal fekteti be az állam, az elmúlt két évben láthattuk.

Azt is mondhatnánk, hogy arról szavaznak, szeretnének-e jövőre is parlamenterkedni: mert ha feloszlanak, akkor megeshet, hogy az SZDSZ és az MDF ezentúl csak kívülről szemléli az épületet, a KDNP pedig vagy megint beleül a Fidesz ölébe, vagy megpróbálkozik egyedül, és meglátják - és akkor még nem beszéltünk a Jobbikról, bár ők most nem szavaznak.

De akár arról is lehet szó, hogy újfent legitimitási válságba kerülünk, a szavazás kimenetétől függetlenül: lesz majd szabályértelmezés oda-vissza, szavazatszámlálás, megfélemlítési és vesztegetési ügyek - alkotmányos válság, na. Mert nem az a lényeg, hogy mi történik, hanem hogy hogyan tálaljuk.

Azért azt ugye más lesz majd nézni, amikor a "villamoson" majd arról beszél az utca népe, hogyan kéne az alkotmány és a házszabály rendelkezéseit értelmezni az adott kérdésben (vagyis hogy ez esetben a hiányos szabályozás szó szerint a mérvadó, vagy az arányos szabályalkalmazás - persze más szavakkal vitatnák meg), nem pedig arról folyna a diskurzus, hogy az emelt adóelvonást strukturális átalakításokra, infrastrukturális beruházásokra, adósságcsökkentésre, mezőgazdaság, vállalkozás és exporttámogatásra, vagy nyugdíjemelésre kéne-e fordítani.

Esetleg csökkenteni az elvonást, a kiadásokat, növelni az ellenőrzéseket, és felpörgetni a gazdaságot, hogy ugyanaz a forint egy év alatt többször kerüljön az államkasszába adó formájában, mint eddig, és onnan lenne miből növelni a kiadásokat megint, amik reálértéken magasabb lennének, mint most, de GDP arányosan alacsonyabbak. Ezt a bekezdést igazából zárójelbe kellett volna tenni, mert ezek néprontó, nemzetveszejtő gondolatok, oldaltól függetlenül.

--- itt kéne jönnie egy menetrendszerinti kommunistázásnak, de azt is ellopták már ---

Szóval most izgulunk, hogy mikor kell legközelebb országgyűlési választanunk, lesz-e tüntetés, tiltakozás, alkotmányozó nemzetgyűlés (kinek-kinek vérmérséklete szerint), és legfőképp, fog-e bármi érdemi is történni a kupolás tisztelt házban az elkövetkező években.

Részemről legszívesebben simán vezényelnék nekik egy oszoljt.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr50663214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.09.15. 15:58:43

" mi választottuk őket, minket képviselnek" - oszolj mondanám én is, más kérdés, hogy ugyanők jönnek vissza csak valamivel több a jobbról, ha meg még széljobbról is, az lenne csak fasza igazán!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.09.15. 18:10:29

Márpedig ez lesz, csak az a kérdés, meddig játszák előtte a fejüket...

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.09.15. 18:46:36

Én eladnám őket az oroszoknak, gázért cserébe.

vagy kínának.

Jonas-R 2008.09.15. 19:51:46

Szerintem is menni kéne. De tudom, hogy nem megoldás.

Beették magukat gazdaságilag és személlyes kapcsolatkban egyaránt. És a szörnyű, hogy emberek állnak mögöttük, ne gondoljátok, hogy nem.

Jól sikerült írás. Ezt az elvonáscsökkentést viszont én nem eröltetném. Mármint gondolj bele, hogy mi történik, ha leépíted a támogató rendszereket, vagy neadj isten adókedvezményes alapon kezdesz el dolgozni. Aki nem kap semmit csak úgy, az elkezd beadni azért, hogy kapjon. Ez jobban járható, az elvonáscsökkentés ezek után mehet csak, a másik írány, hogy elvonáscsökkentés, emiatt versenyképességjavulás, növekvő reálbérek, tisztulás, adónövekmény, egy alapjaiban téves felfogás :D
süti beállítások módosítása