Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Oi kopasz!

2008. július 13. - bs395

Ki a kopasz, és hogy lett a kopasz náci?
Meg egyáltalán, miért kopasz valakinek a feje?

Kezdjük a végén. A kopaszság sok mindent jelképezhet, merthogy itt is erről van szó: jelképről, társított mögöttes tartalomról. Általában a kopaszságot a fizikai agresszióval társítják, de miért?

Tovább

Suicide commando

Poszt kádárikus demokrácia, ahol az általános választójog vermébe estünk, és képtelenek vagyunk az ország érdekeit a rétegérdekekkel bármilyen távon is egyeztetni. Az ország érdeke ugye az lenne, hogy minél többen dolgozzanak, minél több adózott jövedelmük legyen, és jogbiztonság legyen. A jogbiztonság alatt azt értem, hogy egy cselekedet következménye nagy valószínűséggel, előre leírt szabályok alapján megjósolható. Nos, ez hiányzik.

Tovább

Altiris agent

Steinnel beszélgettünk tegnap a provokációról. Hogy az miért van, meg miért úgy. Miért nem lehet úgy, hogy közben mások érzéseire, mint a hímes tojásra vigyázol.

A punkos bejegyzés folytatásaként: minden világnézetünk, elvünk, eszménk, vagy magyarázatunk mesterséges. Kreált. Csinált. Nem teljes, nem fedi le a valóságot teljesen. Vagy mi kreáljuk magunknak, vagy másoktól nyaljuk be.

Tovább

Képtelenség

Strasbourg, meg az ő emberi jogi bíróságuk.

Azt mondták, hogy a vörös csillag az nem önkényuralmi jelkép.

Nem hát. A gyilkossággal gyanúsított drogdílerek pedig politikai menekültek.

Mostani indoklásuk egész egyszerűen nevetséges:

"A döntés értelmében a vörös csillag viselésével Vajnai nem önkényuralmi törekvéseket fejezett ki - Magyarországon egyetlen ismert párt sem kívánja visszaállítani a kommunista diktatúrát."
Ezek hol élnek? Oké, nincsenek túl sokan, meg hatalmuk sincs, se nagyhatalmi támogatójuk, mint anno, de ez így ebben a formában egész egyszerűen nem igaz.
Tovább

Záróra a zártosztályon

Egyszer már leírtam, hogy szerintem mi az oka annak, ha egy jóléti társadalomban a szélsőséges nézetek népszerűségre tesznek szert. Igen, többek között a kormány hibája is, meg az ellenzéké is. Persze a mindenkori politika nem fog mindenkinek egyenlő mértékben jó lenni, sőt, egyáltalán nem mindenkinek lesz jó, és még csak vetésforgó sem feltétlenül van.

Annyit tennék hozzá, hogy Budaházy, Torockay meg a többiek ugyanazt csinálják kicsiben, mint a nagyok (vagy egyes kisebbségi szervezetek): fognak egy embercsoportot, és megszólítják. Nem, nem képviselik őket, csak megszólítják. Elhitetik velük ugyanúgy, hogy egy magasabb igény kielégítése automatikusan magával hozza az alacsonyabb igények kielégülését is.

Tovább
süti beállítások módosítása