Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Képtelenség

2008. július 09. - bs395

Strasbourg, meg az ő emberi jogi bíróságuk.

Azt mondták, hogy a vörös csillag az nem önkényuralmi jelkép.

Nem hát. A gyilkossággal gyanúsított drogdílerek pedig politikai menekültek.

Mostani indoklásuk egész egyszerűen nevetséges:

"A döntés értelmében a vörös csillag viselésével Vajnai nem önkényuralmi törekvéseket fejezett ki - Magyarországon egyetlen ismert párt sem kívánja visszaállítani a kommunista diktatúrát."
Ezek hol élnek? Oké, nincsenek túl sokan, meg hatalmuk sincs, se nagyhatalmi támogatójuk, mint anno, de ez így ebben a formában egész egyszerűen nem igaz.
"A testület kimondta, hogy a vörös csillag hatályos tilalma túl tág, mivel nincs tekintettel a jelkép többértelműségére. Az ugyanis nemcsak önkényuralmi, hanem az igazságosabb társadalom megteremtését célzó munkásmozgalmi szimbólum is, továbbá több uniós tagállam bejegyzett pártjáé. A döntés indoklása alapján egyértelműnek tűnik, hogy az nem vonatkoztatható automatikusan a nyilas- és a horogkeresztre is, mivel ez utóbbiak Európában egyértelműen önkényuralmi jelképnek számítanak, mögöttes jelentésrétegek nélkül."
A horogkereszt, más néven swastika (most leszek webnáci, leszarom, kb. annyi súlya lesz, mint annak, amikor lemarxistáznak, vagy zsidóbérenceznek) igen ősi jelkép, és nem csak Indiában, de az Európai kultúrkörben is, sőt, kabbalisztikus zsidó szimbólum is. Szóval ez így megint nem igaz.

A jelentését persze nem lehet betiltani, ahogy az emberi hülyeséget sem. Azzal, ha bármilyen szimbólumot betiltunk, egyetlen dolgot érünk el: a mögöttes jelentések és eszmék képviselőit nehezebb lesz felismerni. Ahogy a gyűlöletbeszédnek, ennek sincs a világon semmi értelme sem: ha nem zsidózhatnak, hát kajmánoznak, ha nem nyilaskeresztezhetnek, akkor majd fogaskerekeznek, sőt, páran még történelmi zászlóba is burkolóznak (hozzátéve, hogy az árpádcsávók komoly része nem náci, hanem szentkorona tanos, ami szerintem megint csak egy agyrém).

Én azt mondom, ne legyünk szégyenlősek, szemlesütősek. Tanítsuk meg az iskolában, mi is volt mivel. Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy Hitler megírta a Mein Kampfot, majd demokratikusan megválasztották, majd véghezvitte, amit leírt. Tanítsuk meg, hogy mit írt Marx, hogyan jutott belső puccsal hatalomra Lenin. Írjuk fel a táblára, milyen borzalmakkal járt a nácizmus és a kommunizmus. Aztán engedjük ki a gyereket az utcára, és ha szembejön vele egy ember horogkeresztes zászlóval, akkor legyen zavarban, hogy akkor most hogy is van ez, és gondolkodjon el rajta, és kérdezze meg a zászlóvivőt, majd közölje vele, hogy öreg, te hülye vagy, és mennyen tovább.

Most komolyan, azért tiltunk be valamit, mert az borzasztó emlékeket ébreszt sokakban? Ennyi erővel kilométer hosszú listát lehetne írni arról, hogy mit kéne még betiltani, még ábrázolásilag is: az összes vallási vagy politikai jelképet, vagy nemzeti zászlókat és címereket, ugyanis MINDENHEZ tapad vér. A világ háborúk, éhínségek, zsarnokságok és genocídiumok egész során át jutott el oda, ahol most van. A történelem dolga az lenne, hogy tanuljunk belőle, hogy lehetőleg ne kövessük el még egyszer ugyanazt a hülyeséget - ha viszont a szőnyeg alá söpörjük a hülyeséget a tiltással, akkor elfelejtjük, és mégis megcsináljuk újra, amit nagyon nem kéne.

(disclaimer, arra az esetre, ha nem jött volna át: utálom a nácikat és a kommunistákat is)

Az meg már csak hab a tortán, hogy a szocik örömtáncot járnak.
There's a double standard to the way that we live.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr57559769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2008.07.09. 08:25:24

Mert azt hiszik, hogy nyugodtan viselhetik majd.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.07.09. 10:13:27

A döntés oka: Heineken :D (Hely, nekem!)

Egy sör szimbólumát mégsem lehet csak úgy betiltani.

bloodhound v2.0 2008.07.09. 12:07:27

a hindu szvásztika még csak véletlenül sem ugyanaz, mint a náci horogkereszt

"Azzal, ha bármilyen szimbólumot betiltunk, egyetlen dolgot érünk el: a mögöttes jelentések és eszmék képviselőit nehezebb lesz felismerni. Ahogy a gyűlöletbeszédnek, ennek sincs a világon semmi értelme sem: ha nem zsidózhatnak, hát kajmánoznak, ha nem nyilaskeresztezhetnek, akkor majd fogaskerekeznek, sőt, páran még történelmi zászlóba is burkolóznak (hozzátéve, hogy az árpádcsávók komoly része nem náci, hanem szentkorona tanos, ami szerintem megint csak egy agyrém).

Én azt mondom, ne legyünk szégyenlősek, szemlesütősek. Tanítsuk meg az iskolában, mi is volt mivel. Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy Hitler megírta a Mein Kampfot, majd demokratikusan megválasztották, majd véghezvitte, amit leírt. Tanítsuk meg, hogy mit írt Marx, hogyan jutott belső puccsal hatalomra Lenin. Írjuk fel a táblára, milyen borzalmakkal járt a nácizmus és a kommunizmus. Aztán engedjük ki a gyereket az utcára, és ha szembejön vele egy ember horogkeresztes zászlóval, akkor legyen zavarban, hogy akkor most hogy is van ez, és gondolkodjon el rajta, és kérdezze meg a zászlóvivőt, majd közölje vele, hogy öreg, te hülye vagy, és mennyen tovább.

Most komolyan, azért tiltunk be valamit, mert az borzasztó emlékeket ébreszt sokakban? Ennyi erővel kilométer hosszú listát lehetne írni arról, hogy mit kéne még betiltani, még ábrázolásilag is: az összes vallási vagy politikai jelképet, vagy nemzeti zászlókat és címereket, ugyanis MINDENHEZ tapad vér. A világ háborúk, éhínségek, zsarnokságok és genocídiumok egész során át jutott el oda, ahol most van. A történelem dolga az lenne, hogy tanuljunk belőle, hogy lehetőleg ne kövessük el még egyszer ugyanazt a hülyeséget - ha viszont a szőnyeg alá söpörjük a hülyeséget a tiltással, akkor elfelejtjük, és mégis megcsináljuk újra, amit nagyon nem kéne."

viszont ez a rész tökéletes, úgy, ahogy van :)

bloodhound v2.0 2008.07.09. 12:07:59

ami végül is a cikk nagyja :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.10. 11:11:42

köszönöm a dícsérő szavakat, de nem vagyok újságíró, vagyis ez nem cikk :-).

kulalak 2008.07.26. 19:44:52

Valakinek ki kellene szamolni, hogy hanyan haltak meg a nacizmus alatt es hanyan a kommunizmus alatt. Mar csak a befejezettseg miatt.
Mondjuk 1933-1945-ig es osszehasonlitani 1917-1989-ig. Ja, kommunista orszagok meg mindig vannak eszmevel feltoltve meg minden.
Nekem a nacizmus es a horogkereszt egy elitelendo tortenelmi korszakhoz kapcsolodik, a voros csillag viszont maga a horror. Elhuzodva, evtizedeken keresztul.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.26. 21:19:12

A számolás után azért majd osszál vissza légszíves...
Esetleg vegyük hozzá a keresztény népirtásokat is.
Van még egy nagy különbség: a nácizmus eleve arra épült, hogy "csak egy maradhat", a kommunizmus meg féreg emberek hatalma által lett rémálom. A tényeken persze mit sem változtat, de tök felesleges ez a folyamatos hörgés...

sourcerror 2008.07.27. 12:04:27

"Tanítsuk meg az iskolában, mi is volt mivel. Tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy Hitler megírta a Mein Kampfot, majd demokratikusan megválasztották, majd véghezvitte, amit leírt."

A demokratikusan megválasztották nem stimmel. Csalás nélkül kb. 25%-ot tudott összeszedni. Ez nem kevés, de nem lett volna kancellár.

sourcerror 2008.07.27. 12:05:06

"Most komolyan, azért tiltunk be valamit, mert az borzasztó emlékeket ébreszt sokakban? Ennyi erővel kilométer hosszú listát lehetne írni arról, hogy mit kéne még betiltani, még ábrázolásilag is:"

Szerintem tiltsuk be a spenótot.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.27. 13:05:37

"csalás" nélkül 37%-ot csináltak (még a kommunisták kizárása előtt). egyébként nem a pitiáner választási csalásokkal kerültek hatalomra, hanem obstrukcióval és szabotázzsal, az emberek pedig lelkesen tapsoltak hozzá.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.28. 06:00:56

hitlereztem, kezitcsókolom :-).
bár adolf politikai programja nagy átfedést mutatott ov elmúlt években mutatott arcával: konstans propaganda, permanens kampány, azt ha hatalomra kerülünk, akkor majd meglátjuk (lásd az egymásnak gyökeresen ellentmondó gazdasági program kiszivárogtatásokat).

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.28. 18:10:58

ááá, kérlek, mondd, hogy csak viccelsz és értetted a poént...
süti beállítások módosítása