Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Vádlott, álljon fel!

2008. október 18. - bs395

Nebraska szenátora beperelte a keresztény Istent. Akármilyen megmosolyogtatóan is hangzik ez első hallásra (és másodikra, és harmadikra, és így tovább), azért elgondolkodtató. Azt feltételezi, hogy az oda-vissza hatás működik. Isten a saját képére teremtette az embert, aki aztán a nevében mindenféle hasznos tevékenységekkel foglalta el magát, hogy ne unatkozzon.

A bíróság azzal utasította el a keresetet, hogy Isten lakcíme ismeretlen, így az idézést nem tudták postázni neki, de lesz ez még szürreálisabb is. Az ellenérv az volt, hogy mivel Isten mindentudó (akármilyen megmosolyogtatóan is hangzik is ez elsőre, másodikra, harmadikra, és így tovább), tudnia kellett az idézésről is. Arról nem esik szó, hogy a vélelmezett bűncselekményeknek - emberölés, népirtás, terrorizmus, vandalizmus, satöbbi - van-e elévülési idejük?

Népvédőfaktor

A Fidesz megvédené a lakótelepek népét! Raknának rájuk burát, körberaknák szélvédő fallal, nehogy egy kósza tigris elrontsa a Kisherceg napját. Első látásra messze jutottunk a panelprolizástól, de ha jobban odafigyelünk, a helyzet egy jottányit se változott.

Az állam 35%-ról 50%-ra emeli a támogatást a fűtésszabályozási beruházásoknál. Kizsákmányolják, rabszolga sorba kényszerítik a a panelek népét! Nem hagyjuk! Mi az, hogy a távfűtés költségei a törlesztő részlettel együtt akár a felére csökkennek? Ki-zsák-má-nyo-lás!

Tovább

Egy populista halála

Jörg Haider a nagy visszatérés kapujában halálos autóbalesetet szenvedett, pont, amikor a szélsőséges pártok a jómódú, konzervatív és polgári sógoréknál sose látott népszerűségre tettek szert. Oké, voltak már ilyen népszerűek, és a különbségek dacára van köztük hasonlóság is rendesen. Az összeesküvés-elméleteket hagyjuk meg a profiknak, engem jobban érdekel, hogy miért tudnak a kirekesztő nézetek egy olyan közösségben is nagy támogatottságra szert tenni, ami nálunk sokkal jobban áll?

Első körben tisztázzuk, mi a szélsőségesség: szélsőséges nézet az, ami a nagy közös metszetbe nem fér bele. Egy társadalom számtalan közösség összessége, amik különböző elvek alapján szerveződnek, és igen sok az átfedés köztük, vagyis az, hogy mi a szélsőséges, soha sem túl pontos, és nem is mindig állandó. Zsinórmérték lehet, hogy más közösségekkel milyen arányban hajlandók együttműködni, vagy velük vegyülni.

Tovább

Sólyom a házban

Sólyom Lászlónak igazsága vagyon. Vagy nem. Döntse el mindenki maga. Részemről hajlok abba az irányba, hogy jól látja, hogy az állam elsősorban nem egy csinos kirakat, hanem egy működő, szabályozott szervezet (kéne, hogy legyen).

Amikor a miniszterelnök összerántja a nemzet színe-javát, hogy adjanak okos tanácsokat, miként lehetne minimalizálni a válság hatásait, és esetleg jól kijönni belőle, akkor tényleg nem csinál mást, mint felelősséget oszt - a sajátját. Közben mellékesen esetleg véghez vinni az érdemi társadalmi átalakításokat, amiket eleddig többek között a kormánypárti potentátok hathatós gáncsainak köszönhetően - na meg a magyar nép hihetetlen éleslátásnak hála - nem sikerült.

Tovább

Stabil alapállás

Magyarország helyzete a világválság háborgó tengerén stabil. Minket nem dobálnak csak úgy a hullámok. Kicsit persze furcsállom én is, hogy most jutottunk el oda, hogy akkor hamar gyorsan megbeszéljük, hogy mikor fogjuk megbeszélni, hogy mikor beszélünk majd róla. Mintha nem azzal kellett volna kezdeni, hogy kárfelmérnek, mekkora kitettsége lehet a hazai tulajdonú pénzintézeteknek a bizonytalan papírok terén, mekkora befektetéseket eszközöltünk ilyen állományokba, satöbbi.

Mintha nem kellett volna bevédeni a forintot, a tőzsdét, miegymást. Ez mind most hirtelen jött, ki gondolta volna, hogy a pénzüket bukó alapok úgy roppantják ketté kis pénzügyi szektorunkat, mint óvódás a nápolyit, csak hogy pár nap alatt némi manipuláció és spekuláció révén visszakapjanak egy keveset a virtuális valóságukból. Ez hogy nem jutott eszünkbe!

Tovább

Eklekció

Kiindulási pontunk, hogy a világ négy legjobb zenei műfaja a punk, a trash, az industrial és a hardcore.

Amelyik performansz ezek közül egynél többet képes összehozni akár csak egyetlen számba is, az az élvezetek halmozása.

Pláne, ha bootlegel is, ami zenének kárára még nem vált, főleg, ha kultfilmekből teszi, az a csúcs.

Amúgy az erőszak, a kirekesztés meg ilyenek csúnya dolgok, kivéve, ha mindkét fél beleegyezésével történik.

Ha az alábbi videóra kattintasz, úgy a fenti mondatot elfogadtad, pszichiáteri számláidat nem akarod rám hárítani.

"Nobody likes us but we don't care!"

Ja, akinek nem lenne meg, a fenti a punk és a hardcore elemeit vegyíti.

süti beállítások módosítása