Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Népvédőfaktor

2008. október 17. - bs395

A Fidesz megvédené a lakótelepek népét! Raknának rájuk burát, körberaknák szélvédő fallal, nehogy egy kósza tigris elrontsa a Kisherceg napját. Első látásra messze jutottunk a panelprolizástól, de ha jobban odafigyelünk, a helyzet egy jottányit se változott.

Az állam 35%-ról 50%-ra emeli a támogatást a fűtésszabályozási beruházásoknál. Kizsákmányolják, rabszolga sorba kényszerítik a a panelek népét! Nem hagyjuk! Mi az, hogy a távfűtés költségei a törlesztő részlettel együtt akár a felére csökkennek? Ki-zsák-má-nyo-lás!

Bezzeg ha az ÁFÁ-t csökkentjük, az mekkora tuti megoldás! A költségek instant 16-17%-al csökkennének! Nem 20, nem 30, nem 40, hanem 16! Aki tud számolni, velünk van!

És ezek az emberek ezért fizetést kapnak!(?)

Érted, ha a távfűtőnek hirtelen csökkenne a bevétele az energiahordozók drágulása és az elavult infrastruktúra mellett, akkor az fájna neki, kénytelen lenne fejleszteni, takarékoskodni, kevesebbet pazarolni. Ezzel szemben, ha nem kéne a szolgáltatás után ÁFA-t fizetnie, az mibe fájna neki? Körberöhögné az egészet!

De hogy jót is mondjak: László Tamásnak igaza van abban, hogy menet közben megváltoztatni egy futó program paramétereit aggodalomra ad okot, ahogy az is, hogy a programot monopolizálják, pláne államilag, pláne úgy, hogy pont az a távfűtő osztja a zsét, amit épp racionalizálásra akarunk kényszeríteni, vagyis arra, hogy "az egész rendszer műszaki-gazdasági" hátterén javítson.

Ez utóbbi kitételt viszont pont, hogy jobban szolgálná a bevételeinek csökkenése, mint az, hogy nem kell beszednie és az államnak átutalnia egy olyan összeget, ami amúgy se az övé.

Olyan dolgokról nem beszélünk, amikor a kiskapukat kihasználva, vagy erőfölényével visszaélve a távhőszolgáltató gyakorlatilag elszabotálja a programot, és a hőveszteséget minden fejlesztés ellenére továbbra is ráterheli a fogyasztóra. Ezt macerás ellenőrizni és ráncba szedni. ÁFA csökkentés, az vagány dolog, megoldja ezt is biztos!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr7717970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.10.17. 07:21:09

És akkor majd jön robin a hugy...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.17. 15:40:03

A távfűtés egyébként egy maffia, az áramtermelésből keletkező hőt adják el, úgy hogy beleszámolják az áram termlésének költségét. (Az áramot eladják másnak közben, de ennek ellenére a távhősök fizetik a teljes abszolút gazdaságtalan előállítást, hiszen nem a hő előállítására optimalizáltak a módszerek hanem az áramtermeléshez. Tulajdonképpen a hulladék hőt adják el.) Van rajta egy durva >100%-os hasznuk. Persze ezt tudják a pártok is.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.17. 19:26:58

before:
azt hallottam, a komplett eredeti költségvetéssel együt visszavonták.

tata:
úgy tudtam, hogy a fűtőművek áramtermelését kell törvényileg a maximalizált 25 ft/kwh áron átvenni.
süti beállítások módosítása