Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Vádlott, álljon fel!

2008. október 18. - bs395

Nebraska szenátora beperelte a keresztény Istent. Akármilyen megmosolyogtatóan is hangzik ez első hallásra (és másodikra, és harmadikra, és így tovább), azért elgondolkodtató. Azt feltételezi, hogy az oda-vissza hatás működik. Isten a saját képére teremtette az embert, aki aztán a nevében mindenféle hasznos tevékenységekkel foglalta el magát, hogy ne unatkozzon.

A bíróság azzal utasította el a keresetet, hogy Isten lakcíme ismeretlen, így az idézést nem tudták postázni neki, de lesz ez még szürreálisabb is. Az ellenérv az volt, hogy mivel Isten mindentudó (akármilyen megmosolyogtatóan is hangzik is ez elsőre, másodikra, harmadikra, és így tovább), tudnia kellett az idézésről is. Arról nem esik szó, hogy a vélelmezett bűncselekményeknek - emberölés, népirtás, terrorizmus, vandalizmus, satöbbi - van-e elévülési idejük?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr12719612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.10.18. 16:52:54

Nebraska szenátora a tipikus skolasztikus, dogmatikus istenhívő.

Ezer évvel ezelőtt az ilyenek voltak a "keresztény Isten" legmilitánsabb hívei.

Ha persze talán már akkor is csak tréfáltak.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.18. 19:08:28

szó se róla, elég fundamentalista érvelések vannak pro és kontra.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.10.19. 06:38:19

Hát nemtom. Nekem nem nagyon tetszik, amikor valami elszállt barom ellen felszólal az ember és az első reakció őt is elszállt baromnak bélyegezni, csak éppen ellenkező előjellel. Különösképpen zavarónak találom az ilyesmit, ha agresszív és veszélyes társaságról van szó. Így lesznek "vallási fundamentalisták" azok, akik felveszik a kesztyűt a kaktó egyházzal szemben és véletlenül például észérveket, tudományos tényeket hoznak fel a babonás maszlag ellenében. Nevetséges.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.19. 11:17:41

before:
a fundikat nem lehet a saját pályájukon megverni, van nekik majd' 2000 év előnyük a hülyeségben, ráadásul öröklött.

NiLovagja 2008.10.19. 22:41:44

Erről nekem az jut eszembe, amikor törvénybe iktatták, hogy a pí értéke legyen kereken 3, mert az egyszerűbb.
süti beállítások módosítása