Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A Rezsicsillagok háborúja

2022. július 20. - bs395

9cb5a1e6f71be3d3caa2437795faf462_1920_kr.jpg

Az megvan, hogy a Star Wars három filmenként kb. ismétli önmagát? Van egy árva gyerek egy sivatagos bolygón, jön valaki az űrből, aki elviszi magával megmutatni neki a világot, kiderül, hogy a kis árva igazából varázsló, úgyhogy beül az űrvadászba, és felrobbantja a nagy gonosz valamit.

Na, ilyen a mi politikánk is. Volt az MSZMP, külső forrásból finanszírozta a jólétet. Ahogy elfogyott a külső forrás, elfogyott a jólét, és az MSZMP is. Aztán jött az MSZP, külső forrásból finanszírozta a jólétet, elfogyott a külső forrás, vele a jólét, és az MSZP. Most a Fidesz finanszírozta külső forrásból a jólétet, ami elfogyott, és épp megy vele a jólét. Ja, és mindegyik hazudott róla.

Hiába gyengébb minden új Star Wars trilógia, mint a korábbiak, mégis megvesszük a jegyet, elmegyünk megnézni a moziban, majd hőbörgünk, hogy ez de szar volt, de ha holnap kiadnának egy újat, megint sorba állnánk.

Olyan 8-10 év múlva indul majd még Tiborcz István miniszterelnöknek, azt gyanítom.

(hogy a történetben melyik prominens jelenlegi vagy volt pártvezér, miniszterelnök melyik Skywalker, a kedves olvasóra bízom)

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr5717887219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2022.07.20. 19:00:00

Star Wars csak egy volt, a régi IV-V-VI. A többi hulladék.

gigabursch 2022.07.20. 19:50:57

Azért ez egy kicsit (nem kicsit!) sántít.

Az mszmp alatt semmiféle gazdasági, vállalat (vállalkozás) fejlesztés szinte nem is volt, ami előremutatott volna. Az egyik generálta a másik csődjét.

Az mszp alatt a legnagyobb gond mind a kétszer a tőke behívása volt, illetve ahhoz is kevesek voltak agyilag, hogy legalább egy saját tőkés réteget kiépítsenek.

A fidesz ezt a kettőt meglepte, ugyanakkor az őrületes hitelkihelyezéssel megalapozta, hogy tízmillió eladósodott országa legyünk úgy, hogy 10 év múlva sokan úgy laknak otthon, hogy valójában a bedőlt hitel miatt állami tulajdonú bérlakásban laknak
Na, ez a durva ...

midnight coder 2022.07.21. 08:30:04

@gigabursch: Voltak jó kezdeményezések az MSZMP idején is, az igazi gond az volt, hogy a béketáborban voltunk, és a gazdaságunk erre állt rá. A KGST jelmondata az volt, hogy szart szarért. A ruszkik megvették a máshol eladhatatlan szabolcsi almát mert nekik az is jó volt, cserébe küldtek olyan remek terméket mint a Riga motor, a Zaporozsec, az ESZR számítógépek. Ez addig volt működőképes, amíg a KGST létezett. Mi amikor kiléptünk, az összes hidat felégettük, az összes régi piacunkat elveszítettük. A termékeink nagy része viszont a világpiacon max. ipari hulladékként volt eladható. Más része pedig kb. az anyagköltség magasságában - ezeket akkor is állami támogatással gyártottuk, csak akkor nem volt gond az hogy olcsóbban adjuk el mint amibe nekünk került, mert kemény valutát kaptunk érte, márpedig ez a rendszer számára kritikus volt.

Antallék és Hornék alatt a gond az volt, hogy az elvtársak elloptak minden mozdíthatót, és ugyanazzal a lendülettel eladták üveggolyóért a nyugati konkurenciának. Az pedig küldte a gépeket a MÉH telepre, a dolgozókat meg kirúgta. Lett sok-sok munkanélküli, kamurokkant, és ekkor hízott vastagra a segélyből-lopásból élő réteg. Egy rakás genetikailag szoláriumozott polgár vette meg a lakását majd adta el pár millióért és költözött vidékre - meló akkor itt sem volt nekik, a segílykét meg szabolcsban is fel lehet venni. A pesti lakás ára - a szabocsi vályogputri ára pedig sok-sok kannásbor.

Fletóék valóban gazdasági csodát vittek véghez: úgy duplázták meg az államadósságot, hogy közben gyakoriatilag semmi nem épült. Kivéve az autópályákat, de azok PPP konstrukcióban készültek, így állam bácsinak nem kerültek pénzébe. Ekkor húztak el mellettünk a szlovákok, mert a nagy jólét mellett a tőkevonzó képességünk is a béka segge alatt volt.

gigabursch 2022.07.21. 10:27:02

@midnight coder:
Kibővítve leírtad.
Amúgy helyesen.

Pont azért írtam amit, mert szörnyen félrevezető a cikk.
süti beállítások módosítása