Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Ferenc és a galambok - folytatásos teleregény (II.)

2008. augusztus 30. - bs395

A tegnapi folytatása, több nincs (a harmadik rész még szerintem is szar lett, többet meg nem írtam meg, mert kiderült, hogy ez nem az, aminek látszik). Most várom, hogy mi derül ki még a "programról, ami nem program".

A forrás innen származik. Ferenc teljes, 39 oldalas dolgozata. Osztályozzunk. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, nem árt rendet vágni abban a káoszban, amit összehordott.

Azt mondta, ha nem szavazzák meg, lemond.



Második rész, amiben Micimackó útvonalkereséssel tölti a reggelt.

"Gondolj! Gondolj! Gondolj!" - ütötte ököllel saját fejét, de nem kapcsolt be a GPS.

Mitől versenyképes egy ország? Modellek helyett egy saját elmélet: az az ország versenyképes, ami olyat tud, és úgy, ahogy mások nem, de másoknak nagy szüksége van rá. Jobban függnek tőle, mint ő másoktól. Többet exportál, mint importál.

Tovább

Ferenc és a galambok - folytatásos teleregény (I.)

A forrás innen származik. Ferenc teljes, 39 oldalas dolgozata. Osztályozzunk. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, nem árt rendet vágni abban a káoszban, amit összehordott.

Azt mondta, ha nem szavazzák meg, lemond.



Első rész, avagy a demagógia csimborasszója, magyarán bevezetés.

"Demagógia: amikor tudod, hogy amit mondasz, az nem igaz, és azokat, akiknek mondod, hülyének nézed."

"2007 ősze, az akkor 48 pontban összefoglalt kormányzati cselekvési terv bejelentése óta azt képviselem, hogy a szerkezeti átalakítások mellett a hangsúlyt egyre inkább a társadalmi kultúra megújítására kell helyeznünk."

Nem, Feri, nem! Tarthatatlan, működésképtelen, finanszírozhatatlan szerkezeteket védesz! Rossz irányba mész! Meg mi a rossebb az a társadalmi kultúra? És mit kell rajta megújítani?

Tovább

Öregisten

Figyelmeztetés! Csak erős idegzetűeknek! A KNDP-t fogom dicsérni! És nem úgy ironikusan - cinikusan, hanem tényleg!

Láttam egy cikk címet, hogy "Új nyugdíjrendszert javasol a KDNP". Gondoltam miért is ne, rám fér pár perc vidámság. Aztán olvasom, olvasom, és nem röhögcsélek, hanem egyetértően bólogatok.

Tovább

Tégláról téglára

Csak egy rövid reflexió a polmarketingről. Részletekbe nem megyünk bele, csak az üzenetbe.

55 milliárd forint helyett 75 milliárd forint fog jutni iskolafejlesztésekre. Az iskolafejlesztés ugye jó dolog, plusz, ahogy a szövegben felhívják rá a figyelmet, a 75 milliárd az csaknem 80. Szépen emelkedik az összeg, a választópolgár elégedett, nem is mer rákontrázni. Olyan érzést kelt, mintha az alkuból sikeresen jött volna ki.

Tovább

Burn baby, burn!

Azok a rafkós tálibok már megint a gyökerénél ragadták meg a problémát. Egy népet le lehet mészárolni, rettegésben lehet tartani, el lehet nyomni, de minek, ha lehet agymosni is?

Lemészárolni erősen kontraproduktív, mert nem maradna ember, aki az imám (vagy más, szabadon választott vezető) helyett a földet művelje, hogy a vezér ne haljon éhen. Rettegésben tartani és elnyomni folyamatos befektetést igényel, nem is beszélve arról, hogy a nép időnként lázong, amit le kell verni, ami kivégzésekkel jár, szóval megint kontraproduktív.

Tovább

Hai(l)der

Jörg Haider elektronikus lábbilincset szeretne rakni a menedékkérőkre. Tudod, azt a fajtát, ami közli az illetékesekkel, hogy hol, merre jársz. Mindezt az osztrák polgárok védelmében.

Egy állam elsődleges feladata az állampolgárok érdekeinek a védelme, ez stimmt. Ugyanakkor - múltbéli negatív tapasztalataink miatt a különböző diktatórikus rezsimeket illetően - nagyra tartjuk az ártatlanság vélelmét, vagyis azt, hogy a törvény előtt a tetteik alapján ítéljük meg az embereket. Kérdés, hogy egy állam törvényei kire vonatkoznak? Lehet-e büntetőjogilag különválasztani egy külföldi állampolgárt egy hazaitól? Jár-e a menekültnek az ártatlanság vélelme ugyanúgy, mint a hazainak?

Tovább
süti beállítások módosítása