Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Ferenc és a galambok - folytatásos teleregény (I.)

2008. augusztus 29. - bs395

A forrás innen származik. Ferenc teljes, 39 oldalas dolgozata. Osztályozzunk. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, nem árt rendet vágni abban a káoszban, amit összehordott.

Azt mondta, ha nem szavazzák meg, lemond.



Első rész, avagy a demagógia csimborasszója, magyarán bevezetés.

"Demagógia: amikor tudod, hogy amit mondasz, az nem igaz, és azokat, akiknek mondod, hülyének nézed."

"2007 ősze, az akkor 48 pontban összefoglalt kormányzati cselekvési terv bejelentése óta azt képviselem, hogy a szerkezeti átalakítások mellett a hangsúlyt egyre inkább a társadalmi kultúra megújítására kell helyeznünk."

Nem, Feri, nem! Tarthatatlan, működésképtelen, finanszírozhatatlan szerkezeteket védesz! Rossz irányba mész! Meg mi a rossebb az a társadalmi kultúra? És mit kell rajta megújítani?

"Sokszor leírt és elmondott okok miatt 2006 után nem lehetett folytatni az ezredforduló óta követett politikát, a kiigazítás elkerülhetetlenné vált."

Stimmt. Csak én kiigazítás alatt nem az adó- és járulékemelést értem, mint te, hanem pont a szerkezeti átalakításokat, a szent tehenek levágását.

"A korrekció csak hosszabb távon megtérülő befektetés [...] egy évig csökkentek a jövedelmek [...] a terhek nagyobb felét a magasabb jövedelemmel rendelkezők viselték. "

A hosszabb táv és az egy év szerintem csöppet ellent mondanak egymásnak, valamint a magasabb jövedelemmel rendelkezők - tudod, akik be vannak jelentve, fizetik az adót meg a tébét - nem a nagyobbik felét viselték, hanem "csaknem" az egészét. A reform nem azt jelenti, hogy aki már meg van fogva, azt szorítjuk még egy kicsit.

"Az államigazgatásban, az oktatásban és különösen az egészségügyben kezdeményezett szerkezeti átalakítások rengeteg konfliktust is okoztak."

A kórházösszevonáson kívül mi is történt? Ja, a vizitdíj, amit aztán leszavaztak "a legnehezebb helyzetben élők", pont a szocialista párt szavazóbázisa.

"... a szélsőjobboldali radikalizmus soha korábban nem látott erővel és erőszakkal, az ezt lehetővé tevő háttértámogatással jelent meg a közéletben és az utcákon."

Hadd találjam ki. Szerinted a konfliktusok miatt jött a szélsőségesség. Szerintem meg pont azért, mert nem voltak szerkezeti átalakítások, a "reformok" közel sem értek célt, mert nem az volt a dolguk, csak a hatalom megtartása az által, hogy elkerüld az államcsődöt, amit az okozott, hogy - saját bevallásod szerint - semmit sem tettél előtte. Akinek nincs jövője, annak nincs mit vesztenie. Valahogy ezen a programon is ezt érzem.

"... nincs szükség további fájdalmas költségvetési kiigazításra, mi több, a nagy állami rendszerek átalakítása, a szerkezeti reformok sorában sem várnak ránk mély konfliktusok sokaságát előidéző döntések."

De van, de van, de van! És kéne a konfliktus! A konfliktus nélküliség azt jelenti, hogy nem sérted senkinek a megkövült érdekeit, amiket már tevékenysége alapján nem érdemelne meg.

"... figyelemre méltóak a régiónk átlagánál alacsonyabb gazdasági növekedés és foglakoztatás adatai [...] ezek esetében nem rövid távú, úgynevezett konjunkturális problémával állunk szemben [...] mélyebb és összetettebb kihívással kell szembenéznünk."

Konfliktusokkal teli szerkezeti átalakítás? Valaki? Senki? MSZP? Feri? Akárki! Meg: én a figyelemre méltó helyett a siralmas jelzőt használnám.

"Demokratikus viszonyaink, a hétköznapok biztonsága, jövedelmeink nagysága, oktatásunk, egészségügyünk, közlekedési-, távközlési- és informatikai hálózataink fejlettsége és még jó néhány hasonló jellemző számbavétele alapján a földkerekség mintegy harminc-harmincötödik legfejlettebb országa vagyunk."

Az olimpiai éremtáblán meg a 21.-ek. Mi a cél? Az első húszba kerülni? Az első tízbe? Hogy ez lehetetlen? Luxemburg, Dánia, Hollandia, Belgium, Ausztria, Szlovénia, vagy Finnország számára is biztos lehetetlen. Hadd ne kelljen tapsolnom ahhoz, hogy itthon nem a törzsi varázsló az egészségügyi ellátó személyzet. Lehetne rosszabb is? Igen. És jobb? Nos, az is. Még egyszer: mi a cél? A lecsúszás elkerülése, a stagnálás, vagy a feljebb lépés?

Valamint a hétköznapok biztonsága: tessék egyszer nem előre megszervezett spontán falulátogatást tenni, mondjuk azon a vidéken, ahol a nincstelen népcsoportok önbíráskodnak, uborkát lopnak, és egyéb hasznos elfoglaltságokkal ütik el az időt.

"... tagjai vagyunk a világ legerősebb politikai, biztonsági, gazdasági szövetségének, az Európai Uniónak és a NATO-nak."

Az Európai Unió a világ legerősebb gazdasági szövetsége? Ezt jó tudni. Én Kínára meg Amerikára szoktam ilyenkor gondolni.

"A napi gondok mellett mintha elfelejtenénk, hogy évszázadokon keresztül sok millió magyar csak álmodott arról, amit a XX. század végére elértünk."

Az előző gondolatok logikus betetőzése. Legyél boldog és elégedett, de legfőképp legyél csendben, és ne kérdezz vissza, mi tudjuk a tutit. De van tovább is.

"... ennek az írásnak nem célja, hogy az elmúlt évek kormányzásának eredményeit taglalja."

Pedig szívesen olvasnék olyat is. És itt még csak a negyedik oldalnál tartunk, de volt közben pár grafikon is.

Folty. Köv.

-----------------------------------------------------------------------

Vagy nem. Mára már ez nem is program, főleg nem a kormányé, vagy az MSZP-é. Ez csak Gyurcsány Ferenc papírlapja.

"... a következő időszak társadalmi és szakmai vitáihoz kíván alapot adni."

A teleregény így okafogyottá vált, bár három részt ("válasz" az első 12-13 oldalra, vagyis az egésznek úgy a harmada) már legyártottam - ha van rá igény, felrakom.

Viszont ez felvet egy érdekes kérdést: vajon most, megelégelve az ötlettelen kapkodását, tényleg kihártál mögüle a kormány, a frakció, a tagság? Mert akkor az SZDSZ-re nem is lenne szükség, és egy előrehozottal mennének a levesbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr56637197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.29. 09:52:20

Hihetetlen, hogy milyen villámgyorsan lett a "lemondok, ha nem fogadják el" programból vitaindító röpirat, baszki. Van 1-2 logikai buki abban, amit írsz, például az én fő vesszőparipám, hogy mivel a ferinek nincs jövője, nincs mit vesztenie, igazán tehetne valamit végre, ami valódi, a sok rizsamantra és lózung helyett...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.29. 10:30:08

logikai baki? én nem találtam :-(.
a program eddigi rövid életciklusa alatt - két nap - érdekes, soselátott válozásokon ment keresztül: eltünt a fedezeti tartalék, nem számítanak fehéredésre, adót emelnének.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.08.29. 11:53:51

Eszébe jutott, hogy dolgozni is kell, vagy valami olyasmit csinálni, amit mutogatnak, különben már égne a pofája, hogy felveszi a költségtérítést. Összedobott egy röpke ilyet, később még a memoárjaiba is jó lesz, közben meg a team többi része is ébredezik, és megy a szóvarázslás izomból.

A végén pedig mi csak szopunk tovább, 2010-ig biztos.

:\

movhu 2008.08.29. 14:08:06

Vegyétek észre, hogy mire játszik Feri. Most nem lehet hozzányúlni a szociálisan érzékeny réteghez, mert akkor nincs szavazó. El akarja vetsengeni ezt az időt a választásokig, megnyerni, és akkor megismételni azt, amit legutóbb tett. Hirtelen pálfordulás, és hirtelen odavágni mindehová, mert akkor megint van idő.
Azaz ő is tökéletesen tudja, hogy mit kellene tenni, de szerintetek mi történne, ha holnap kiállna, és ezt mondaná?:
Emberek gáz van. Végre bevallom, hogy megint hazudtunk. El ell küldeni 50.000 embert az állami szférából, mert semmi szükség rájuk. Átalakítjuk a szociális hálót, jövő évtől a családi ptólék helyett a pénzt máshogy adjuk a gyerekekiteknek. 3 gyerek felett pedig ilyen is csak annak jár, ahol az egyik szülő legalább fél éve dolgozik teljes munkaidőben, stb, stb. Nem ígérőnk 18. havi nyugdíjat, mert nincs rá pénz. Ráadásul ezentúl a feketemunka letöltendő szabadságvesztéssel jár. De az ebből nyert pénzt ígérem, rögtön visszaadjuk annak, aki dolgozik rendesen.
Elárulom, hogy ez nagyon kevés szavazót hoz.

Rwindx 2008.08.29. 14:15:59

"Az Európai Unió a világ legerősebb gazdasági szövetsége? Ezt jó tudni. Én Kínára meg Amerikára szoktam ilyenkor gondolni."

Nos ha gazdasági szövetséget nézünk, akkor nem mond hülyeséget, de az EU önmgagában is jelentős. Elég mondjuk, ha azt nézem hogy egyedül Németország volt az utóbbi 2-3 évvel ezelőttig a világ vezető exportőre USA és Kína előtt, a maga 82 millió lakosával. Nos ehhez pluszban még hozzájárul az EU maradék kb 410millió lakost "tartalmazó" országa is :)

A többivel maradéktalanul egyetértek :)

warren buffet 2008.08.29. 14:31:37

ez nem program, sem nem röpirat, ez egy hülyeség.

Magyarország egyik legnagyobb baja h itt soha, senki nem mondja meg a tutit...

ha valaki a haverjait juttatja előnyös helyzetbe pályázatokon az CSALÁS.
ha valaki rokkantkártyával jár X5-össel és min.béren van bejelentve az is CSALÁS.
ha valaki pedig vezető politikusként nap mint nap hülyeségek tömkelegét beszéli komoly képpel az meg arcpirító CSALÁS.

sajnálatos módon ebben a nyomorék közjátékban kis hazánk MINDEN politikai szervezete részt vesz a Jobbiktól (SZDSZ, az MSZP, FIDESZ..) egészen a Munkáspártig.

ebből az is könnyen megjósolható hogy semmi nem fog változni még vagy 10-15 évig biztosan...:S

warren buffet 2008.08.29. 14:40:07

ja és bocsánat még egy dolog ami konkrétabb az előző eszmefuttatásomnál.:)

GY.F. azt hiszi h ha nem nyúl a jóléti kiadásokhoz azzal megtart szavazatokat, és ergó mérhető politikai hozadéka lesz a tétlenségének.
ez azonban nagy tévedés, pláne egy olyan párt esetében amelynek hagyományos bázisa (a rendszerváltás előtti nyugdíjasok) szükségszerűen egyre fogyatkozó százalékot tesznek ki a szavazónépességen belül.viszonylag egyszerűen levezethető h miután már a 40-50-éves korosztályban is elég jelentős előnye van a legnagyobb ellenzéki pártnak pusztán semmittevéssel lehetetlen lesz választást nyernie az MSZP-nek még ha miniszterelnökjelöltet cserélnek is 2010 előtt...

Harmunius Delokretus 2008.08.29. 14:54:34

"Szerinted a konfliktusok miatt jött a szélsőségesség. Szerintem meg pont azért, mert nem voltak szerkezeti átalakítások"
- komolyan ezen a szinten gondolkodsz, vagy ez egy pénteki viccbomba?

GodBadka 2008.08.29. 15:19:19

"Szerinted a konfliktusok miatt jött a szélsőségesség. Szerintem meg pont azért, mert nem voltak szerkezeti átalakítások"

Hehe. Ez nekem is szemembe ötlött. Az a néhányezer szellemi leépültet, akik időről-időre talál valami okot (Fradi/UTE vereség, Gyurcsány valami hülyesége, egyre megy), hogy a várost járva vandálkodjon, rohadtul nem érdekli hogy milyen változások, vagy nem változások történnek itt.

Ettől függetlenül a magyar politikai réteg egy vicc. Vicc a kormány és vicc az ellenzék is. A következő szavazáskor majd jönnek és ők is jól elkurják. És a legnyagyobb vicc az, hogy ezt magunknak köszönhetjük. Mert a demokrácia nem csak arról szól, hogy szabadon választasz, hanem bizony arról is, ha nincs megfelelő jelölt (márpedig ma Magyarországon nincs olyan politikai erő) akkor bizony nem megyek el szavazni, mert az nem megoldás, hogy a két-három rossz közül a szerintem kevésbé roszra szavazok. Ha így állna hozzá mindenki és tényleg csak a valódi pártszimpatizások szavaznának a saját veszteseikre, lenen is nagy meglepetés, a kb. 5 %-os részvételnél, és talán akadna olyan is akinek kinyílna a szeme ettől, és tényleg csinálni is akarna valamit. De hát mi birkák vagyunk, és el is kurjuk 4 évente sorozatban, meg szidjuk a politikusokat, pedig legalább annyira hibásak vagyunk mi magunk is a jelenlegi helyzetért.

warren buffet 2008.08.29. 15:21:01

Godbadka
ez is igaz.:)))

kamasuka 2008.08.29. 15:30:18

"A napi gondok mellett mintha elfelejtenénk, hogy évszázadokon keresztül sok millió magyar csak álmodott arról, amit a XX. század végére elértünk."

Jaja. Nagy Lajos király népe különösen örülne, ha ezt a törpe Magyarországot látná.
Netán a szar gazdaságot?
A "jólétet"?
Arra, hogy legjobb 10ből legjobb 40be kerülésért küzdünk?

Gyurcsányt kezeltetni kéne, vagy kirúgni a bértollnokait ...

☉ ☾ 2008.08.29. 15:30:20

"Az Európai Unió a világ legerősebb gazdasági szövetsége? Ezt jó tudni. Én Kínára meg Amerikára szoktam ilyenkor gondolni."

- nehéz is lenne ezek tagjává válni... ez az "elemzés" igencsak elfogult kötekedésnek tűnik inkább.

OmegA404 (törölt) 2008.08.29. 15:34:20

A faszi egy nyomorult. Az anyósával lakik egy házba amit egy zsidó családtól nyúltak le... és fasisztázik...
Tiszteséges izraelita nem állan szóba vele.
Ráadásul a me. nek jár rezidencia...
Fejétől büdös a hal.

Nemezti vagy nemzetközi szocializmus egyre megy.

Elvtársak meg hamarabb ideérnek a tankkal, minthogy előrehozott választás legyen...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.29. 15:37:27

1478 97 277:
bocs, az elemzést nem én mondtam :-)
van második része is, ez csak a demagóg bevezetőre egy ellen-demagógia.

godbaka, harmonius:
párezer elmeroggyant mindig is lesz. de mi kell ahhoz, hogy pár százezer, jobb képességű embernek is vonzóak legyenek vonáék agyrémei? csak nem épp a kilátástalanság, az ötlettelenség, a kapkodás?

OmegA404 (törölt) 2008.08.29. 15:38:41

Godbadka ne is menyjél szavazni, még a végén megint rájuk xelnél.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2008.08.29. 16:11:27

"A napi gondok mellett mintha elfelejtenénk, hogy évszázadokon keresztül sok millió magyar csak álmodott arról, amit a XX. század végére elértünk."
: ]]]]]]]]]]]
az biztos, hogy az 1200as években jól jött volna monnyuk egy mikrósütő minden háztartásba. meg hozzá sok atomreaktor erre arra a vidéken. nameg megasztár se volt régen.
és ez most mind van. alien

amúgy sírhatnékom van a feritől. a többitől is, de legjobban a feritől. szeretném, ha holnap félrenyelné a reggelit és belehalna. óbárcsak. jobb mondjuk nem lenne, de legalább feri se.

kamasuka 2008.08.29. 16:16:20

Hopp! Eltűnt a blog az index "főoldalról".

OmegA404 (törölt) 2008.08.29. 16:23:42

Egyértelmű... működik a cenzúra...
Nemsokára törlik hozzászólásainkat.
Esetleg minket is a demokrácia diszletei keretében.

Jonas-R 2008.08.29. 16:35:04

Harmunius Delokretus 2008.08.29. 14:54:34
"Szerinted a konfliktusok miatt jött a szélsőségesség. Szerintem meg pont azért, mert nem voltak szerkezeti átalakítások"
- komolyan ezen a szinten gondolkodsz, vagy ez egy pénteki viccbomba?

Ezzel egyetértek. (mármint hogy vicc) Azért nehogy most meg azt vagdossák már a fejéhez, hogy azért a kurvaannya, mert nem tett semmit. Meg fogom védeni ebből a szempontból; ami működhetett KISZ szinten, ami működhetett akár sportminiszteri szinten, az nem működik m.e. szinten. Túl sok paktum, túl sok kompromisszum kellett, mert kicsi volt a többség, aki ténylegesen akart is valamit kezdeni az aktuális "havireform"-al, ami épkézláb dolog elindult, az is szét lett furva, mert mindig lesz valaki akinek fáj.

(a vizitdíj szerintem erre egy elég jó példa, hogy az orvostársadalom sztrájkal fenyeget ha bevezetik, utána sztrájkal fenyeget ha elveszik... szóval csinálj jót. Mindenzt úgy, hogy azért a háziorvosok nem nyomorognak... sőt.)

Valamint az első idézettel is egyet kell hogy értsek. A közteherviselés, a kockázatközösség, a reprezentáción alapuló érdekérvényesítés, a felelősségvállalás, ezek folyományaként mondjuk az adófizetés először a fejekben kezdődik. Akármilyen rendszert formálhatsz, ha a rendszer elemei elsősorban a rendszerből kimutató utakat keresik, akkor a rendszer megbukott. Legyen az adó, közbeszerzés vagy mazsoláskuglófsütés.

Kevesebbet kéne okoskodni például. van olyan blog, hogy egymillió házmester országa. A helyzet ennél szerintem rosszabb, ez a 10 millió közgazdász országa, és kinyílik a bicska a zsebemben, amikor egy targoncás veszekszik a nyugdíjjassal a villamoson az inflációról... Menj haza, dolgozz jól, rakj félre, költsd el okosan, közben meg fizess adót, fizess a szolgáltatásért. Sok a hőbörgés az országban. El is megyek tavasszal messzire, így egyszerűbb, mint megvárni amíg itt lesz valami... csak hogy klasszikust idézetet tagdjak: Time is not on my side. De a másokén sem!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.29. 16:46:32

jonas-r:
kicsi volt a többség? azért nem csinált semmit? ahhoz nem kell miniszterelnöknek lenni, hogy ne csinálj semmit.
pont ezt mondom, hogy be kellett volna vállalni a konfliktusokat. nem tette. ja, hogy belebukik? akkor úgy csinálhatna semmit, hogy közben nem miniszterelnök.

részemről dolozok, arra vagyok bejelentve, amit ténylegesen keresek, igyekszek félretenni. kepesztettem, hogy olyan juttatásokat kapjak, amiket most jól meg akar adóztatni, hogy adjon helyette havi 4500 forint szja csökkentést.
asszem ahhoz nem kell közgazdásznak lennem, hogy azt kiszámoljam, hogy a havi 41000 meg a 4500 között mennyi a különbség.

azt viszont nem tudom, hogy az első idézet alatt mire gondolsz.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.29. 16:52:38

bocs, havi 4510-et venne el, és 4500-at adna.

OmegA404 (törölt) 2008.08.29. 16:52:46

Jonas-R menjél is... ők is ezt mondják.

Menj haza, dolgozz jól, rakj félre, költsd el okosan, közben meg fizess adót, fizess a szolgáltatásért.
és
Kussolj és ne szólj bele semmibe... ha éppen basznak téged ajánlj hozzá vazelint...

Jonas-R 2008.08.29. 16:54:42

Na urbán laci bácsi is tud azért hülyeségeket beszélni :) és hát az ő érdekei nem az ország érdekei, ezt is jegyezzük meg.

A járulékcsökkentés minden alul/másterületen képzett (fontos a más terület, aki a tenzorelméletekkel foglalkozott 20 évig ne ugasson bele az adópolitikába imo, most nem az urbánról beszélek, egy csomó dologban igaza van, speciel a draszikus járulékcsökkentésben szerintem nincs, mint ahogy OV-nek sem, túllendülve azon, hogy MIBŐL. ) közgazdász vagdalkozik, holott egy teljesen időben lokalizált, pillanatnyi versenyelőnyt jelentene csak és rengeteg kárt okozna, terheket róna a kötlségvetésre.

Az alacsonyabb termelésre rótt terhek nem jelentik a versenyképesség feltétlen növekedését, valójában nem lesz olcsóbb a termelés. Egy egyszerű példa: a nagy előmunkaigényű termelésben szokták az adózás előtti eredményt bérköltségre vetíteni, mint mutatószám. A legtöbb helyen brutális mértékű kiszervezések történtek, a consulting él és virágzik magyarországon, aminek az egyik fontos oka, hogy nem bérköltségként jelenik meg, nem terheli annyi dolog. Ugyanakkor sok sebből véreznek ezek a kiszervezett munkák (Hajra BKV), valójában kevésbé hatékonyak, mint ha saját ember végezné (ezt ne mondjátok consultingosnak). Ha csökkennek a terhek, inkább felvesznek majd embert arra, amit eddig kiszerveztek, hisz nem rontja majd le nagyon az eredmény/bérköltség mutatót, tehát pontosan ugyanúgy be van árazva most is az adott "termelékenység" vagy "értékteremtés" ami egy termelési folyamaton belül zajlik. Ha csökkennek a járulékok a fizetésed nem fog felmenni ugyanolyan mértékben, pláne ha hozzáveszed, hogy a járulék csökkentés csak támogatáscsökkentéssel együtt működhet, mert a kiszervezett munkát mással fogják elvégeztetni, tehát az új saját munkás fogja kapni a plusz pénzt. Ideig óráig úgy tűnhet, hogy javul a termelékenység, de ez egy önámítás.

A kis cégek esetében a hatalmas járulékcsökkentés nem fogja megoldani az eddig is minimálbérre bejelentett és zsebbe kapott pénzből élők életét, egy ordenáre demagóg dolog azt hinni, hogy ha alacsonyabb lesz a teher akkor majd befizetik. Ha nincs retorzio, akkor nem fogják befizetni, tökmind1 mennyi. (az utóbbi néhány év adóhatósági fellépései többet hoztak akármilyen számítás szerint, mint a híres Fideszes TB hozzájárulás csökkentés, amivel olyan sokat szoktak példálózni, összemosva a százalék és a százalékpont fogalmát, de ha egy országban ezt meg lehet tenni, az meg is érdemli)

A pénzt kéne megfogni, mind mikro, mind makro szinten, az az egyetlen megoldás. Nem eladósodni, termelő beruházásokat csinálni, megszorítani. A támogatási rendszereket leépíteni, utána ujraépítkezni. (vagy eladni a telket a picsába, mert az SZDSZ szuperliberalizmusa is járható út lenne, ha nem tudná mindenki összekapcsintás nélkül, hogy valójában azért akarják ennyire, hogy legyen miből lopni.)

Jonas-R 2008.08.29. 16:59:46

A többséget úgy értem, hogy aki tényleg hajlandó is tenni akármit.

Az első idézet, mint ... "Társadalmi kultúra", ami nem jó kifejezés. De a baj szerintem is a fejekben van elsősorban. Meg egy elég bebetonozott politikai elittel.

A kussoljal valahol egyetértek. Nem értem miért kéne társadalmi vitában eldönteni teljesen szakmai kérdéseket. Nem azért jár valaki 5 évig pénzügyre, szop 3-5 évet pályakezdőként, publikál, olvas, hogy utána az utcán pofánbasszák ha neadjisten megpróbálja elmagyarázni a ... felkorbácsolt tömegnek, hogy az azért nem olyan egyszerű, mint ahogy ők azt elképzelik.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.29. 17:10:38

jonas-r:
lehet, hogy félreértesz, lehet, hogy nem.
én ferit azért kritizálom, mert nem építi le a kádereket, a sleppet, a potyautasokat (pedig mintha híres beszédében ezt mondta volna).
nem tudom milyen tanácsokat kaptál a felkorbácsolt tömegtől. részemről olyanokat szoktam akarni, mint szuperbruttó, egykulcsos adó (szép álom), erős adó és munkaügyi ellenőrzés, adóegyszerűsítés, káderleépítés, a közbeszerzések kitisztítása, ilyenek.
amikor ferinek kikerült a beszéde, azt mondtam egy ilyen villamosi vitában, hogy én inkább fizetném az egekbe szökő inflációt a miatt, hogy mindenkit hirtelen bejelentenek a tényleges fizetésére, mert akkor én döntöm el, hogy a pénzemből mire futja, mi az, amiről le tudok mondani annak érdekében, hogy átvészeljem a kilengést.
a már más kérdés, hogy a maradék nemzetközi versenyképességünk is odalenne, de a tapasztalat szerint csak így vagyunk kényszeríthetőek arra, hogy racionalizáljuk a tevékenységeinket.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.08.29. 19:57:12

egy aprócska elgépelésre hívnám fel a figyelmet:
"Viszont ez felvet egy érdekes kérdést: vajon most, megelégeDve az ötlettelen kapkodását, tényleg kihártál mögüle a kormány, a frakció, a tagság?"

inkább megelégeLve szerintem :)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.30. 13:10:30

Csak most olvastam el a posztot, és szinte teljesen egyetértek!

Ez az ember (= Gyurcsány) szerintem közveszélyes.

Különösen a periplaneta plumbum által is idézett szövegrésznél tudatosult bennem ismét ez a régóta érlelt felismerés.
süti beállítások módosítása