Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Burn baby, burn!

2008. augusztus 26. - bs395

Azok a rafkós tálibok már megint a gyökerénél ragadták meg a problémát. Egy népet le lehet mészárolni, rettegésben lehet tartani, el lehet nyomni, de minek, ha lehet agymosni is?

Lemészárolni erősen kontraproduktív, mert nem maradna ember, aki az imám (vagy más, szabadon választott vezető) helyett a földet művelje, hogy a vezér ne haljon éhen. Rettegésben tartani és elnyomni folyamatos befektetést igényel, nem is beszélve arról, hogy a nép időnként lázong, amit le kell verni, ami kivégzésekkel jár, szóval megint kontraproduktív.

Na de az agymosás! Az végérvényes. Egyszer kell megcsinálni, utána nemzedékeken át lehet aratni. Egy kész népességet agymosni megint csak idő és energiaigényes mulatság, és újfent tömeges halálesetekkel van tarkítva (lásd: Pol Pot). Na de mi van akkor, ha a gond gyökerét, az oktatást lehetetlenítjük el?

Mi van akkor, ha első körben nem a rock and roll lemezeket vetjük az úthenger elé, és nem a tudományos és szépirodalmi művekből rakunk máglyát, hanem a tankönyvekből? Mi van akkor, ha az iskolákat leromboljuk, a nőket eltiltjuk? Akkor a gyerekek hülyén nőnek fel. Nem kell őket agymosni, mert nem lesz mit. Nem fognak tudni semmit a külvilágról, és mindent el fognak hinni nekünk, amit csak mondunk. Nézd, itt ez a szép könyv, ebben benne van minden, amit tudni érdemes. Ne fuss, ne kérdezz, ne különcködj, ne kíváncsiskodj.

Ott a hegyeken túl nincsen semmi.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr75633170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ras · http://futo.blog.hu 2008.08.26. 07:26:13

Na azért nem a tálibok sz*rták a spanyolviaszt kérem. Ők csak ellesik a nagyoktól. A "tengeren túl" sem nagyon tudják mi van a tengeren túl. Nem is nagyon érdekli őket. De azért energiabefektetést igényel a százból egy kiváncsiskodó kiszűrése, olyannyira hogy már Kína is kénytelen lassacskán teret engedni nekik. Szóval kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.26. 15:02:49

a dolog pikantériája, hogy állítólag az usa iszlamista könyveket szállított a térségbe nagy tételben, és javarészt ilyen fundamentalista vallási könyvek pusztultak el most is.
nem tudom, hogy csak összeesküvés-elmélet-e, mert nem volt túl nagy visszhagja.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.28. 04:33:30

én innen vettem:
www.youtube.com/watch?v=gEg-IOibksY

kevesebb ugráló cici, de alice cooper nyomja a háttéréneket :-)

psuba 2008.09.05. 23:28:30

Lásd még 1984...

Agymosás (és iszlám) témában megdöbbentően jó 2 részes film volt a BBC-n a Britz. Ajánlom mindenkinek, kreatív beszerzési forrásokon megtalálható. A két rész egy Angliában élő de (talán pakisztáni? Szaud-arábiai?) iszlám környezetből származó testvérpár külön történetét meséli el ahogy ugyanazon idő alatt a különböző őket érő hatásokra az iszlám fundamentalista terrorizmus két végletes szélére sodródnak: az egyikből terrorista elhárító titkosügynök, a másikból öngyilkos terrorista lesz.... Nem egy Holliwoodi történet, de jó film.
süti beállítások módosítása