Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Beleszámoltam

2009. február 18. - bs395

A tegnapit folytatva: beleszámoltam az un. adómentes juttatásokat is a képletbe. Így azért csúnyábban néz ki a dolog. A munkáltató szemszögéből a munkavállalóra költött összeg és a munkabérből és juttatásokból az adók (áfa inkluzív) levonása után megmaradó pénz aránya a következőképpen alakul: 36,76 - 37,19 - 36,16. A juttatásokkal számított nettó áfátlanítva már nem ennyire szép: 51,3 - 50,04 - 47,71. Ez bizony 3,59 százalékpontnyi vásárlóerő-csökkenés, még az infláció nélkül is. És akkor még mindig nem számoltuk a jövedéki adót, illetve családosoknál a családi pótlékot. Akárhogy is, ez innen nekem megszorításnak tűnik. De miért csodálkozok? Inkább köszönöm, kedves Ferenc.

Reform a faszomat.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr11949156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.18. 14:42:44

Minden elismerésem, hogy te még tudod, és akarod is követni.
:-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.19. 07:16:58

@Csöncsön:
annyira elkeserítő az egész :-(
mennék előre, adózok becsületesen, erre évről-évre szivatnak :-(
mennyek én is el?

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.19. 14:02:53

@bs395:

Nehogy elmenj! Ha más nem, a kényszer előbb-utóbb csak észrevéteti politikusainkkal, hogy ez így nem mehet tovább, mert őket is alátemeti a lavina.

Ha meg nem, akkor meg azért kell maradni. Hűségből.

Hallgattam egyszer egy német ember előadását. Idejött Magyarországra a nyolcvanas években, mert elbűvölte ez az ország. Hogy a temérdek hatalmi korlát ellenére az emberek mégis mennyire szabadok.

Azt mondta, hogy Magyarország az utóbbi húsz évben minden báját, minden pozitívumát elvesztette. Az elvi szabadság ellenére egyre több a korlát, egyre nehezebb élni. Most már csak hűségből marad itt, mert hűséget fogadott ennek az országnak, és bízik benne, hogy visszatér a magyarok igazi karaktere, melyet ő barátságosnak és szabadnak ismert meg.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.02.19. 18:47:47

Olyan még nem volt a történelemben, hogy a szarlavina a felsők sarusarkát is érintette volna. Amíg van mit lerabolni, addig minden a régiben marad: a népakarat-féle változtatás pedig csak egy csapat újabb ökröt helyez az élre. Legalábbis nekem így rémlik.

Én pedig pont egy olyan fószerrel találkoztam, aki Németországban tanult, aztán hazajött, hogy hátha lehet itt a fenenagy változtatások időszakában kezdeni valamit: belefáradt. Felült a bringájára, és nekiállt tekerni, tizenkét év után pedig egy spanyol önellátó faluban kötött ki a tengerparton. Olyan emberek veszik körül, akik egy doboz cigit adnak, ha segít nekik a biciklit feltolni a dombon, és megsértődnek, ha elutasítja; amikor hazajött, már Sopronban megkapta, hogy 'mitnézelköcsög?'.

A nagyapám meg tizenévesen is a juhásszal boltolta le, hogy szóljon, ha nem néz oda a határőr, mert a Benes azt mondta, hogy vagy szlováknak vallod magad, vagy nem tanulhatsz, ő meg inkább szökött és küzdött.

Kell egy nagy kaliberű célszerszám, aztán hozzám se szóljanak a nagyurak.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.20. 09:27:24

@Demo:

Én azt olvasom ki a történelemből, hogy soha nem volt még olyan rend(szer), amely örökre fönnállt volna.

Bunkók (vö. "mitnézelköcsög?") mindig mindenütt voltak és lesznek. Miattuk nem kell elmenni. Másképpen: nehogy már ők befolyásoljanak minket...


"S tán veszélyt vagy annak látszót
vélsz a honra tűnni fel,
hát van lelked a szent zászlót
ÉPPEN AKKOR hagyni el?"

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.02.20. 10:57:06

A rendszer, vagy a Rendszer, mindegy, hogy íród, csak strukturális változás. Az, hogy az emberek többsége a fasz rossz végén ül, mindig megmarad: legfeljebb átrendeződik a felosztásuk (Ázsia, Afrika). Hogy közben nincs rabszolgaság, már nincs robot, viszont van helyette lakáshitel, ex-has adó, meg Kafka megvalósult rémálma, az nekem azt mondja, hogy a progresszió nagyon csúnya illúzió.

És itthon a néplélek mint olyan szorul átépítésre, még ha minden generációban is nő a számaránya azoknak, akik nem beleszarnak az egészbe - mert sajnos a gyökérség is újratermeli magát, méghozzá nagyobb arányban, mert eleve többen vannak.

Az ország varázsa meg már nem megtartó erő. Mi öltük meg. Meg apáink. És az ő apáik. Eltemettük három nemzedék hullái alá. Aki hozzányúl, az be is büdösödik. :|

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.20. 13:52:13

@Demo: "a progresszió nagyon csúnya illúzió."

De hiszen akkor ugyanazt mondjuk...

"Megtartó erő" pedig (ha ilyen szigorú vagy az ország varázsával, akkor én hadd legyek szintén szigorú) nem létezik.

Az az ember, aki azt hiszi, hogy van olyan érték, melyet nem kezd(ett) ki az idő, csúnyán téved.

Ilyen vélt értékekért elhagyni a szülőföldünket (melynek értékét természetesen úgyszintén kikezdte, de legalább gazdagította is... az idő) nagyon durva öncsalás.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.02.22. 15:58:23

Az a baj, hogy mindez szóbodorítás. Egyetemes értékünk van valami, valami kevés, úgy kiindulásképp, ami azért elválaszt minket a farkastól - és a mi hibánk, hogy ezt körbeácsoltuk groteszk, totálisan absztrakt építményekkel, mindenféle eszmékből, intézményekből. Elkúrtuk. Most olybá tűnik, hogy bontanunk kell, mert az egész egy baszott nagy panelhoz hasonló, millió lakóval, millió darab egy négyzetméteres szobában.

De hogy ne terelődjünk el nagyon: kivárhatunk, és építhetünk csendben. Műveljük kertjeinket. Mert nincs még elsöprő ereje egy 'jobbnak', mert nem vagyunk még készek rá. Mint kollektív emberek. Ha már, akkor pedig a kertépítést én olyan helyen végezném, ahol nem lopják el a kerítésemet, és nem szarnak a veteményesbe.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.22. 17:41:13

@Demo:

Olyan hely nincs.

Vagy mindenütt olyan hely van.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.22. 18:13:53

@Csöncsön:
van.
nem itt.
mert fönt lefölözik, lent meg uszítanak, de vertikálisan, hanem horizontálisan.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.22. 20:37:46

Én csak arra gondolok, meglehet, ez egy sztoikus gondolat, hogy sohasem a külső körülményektől függ az ember boldogulása, mert a külső körülményeket sohasem lehet egészen befolyásolnunk, és különben is, akárhol ledobhatják ránk az atombombát, vagy fölrobbanthat minket egy terrorista, akkor meg nem tök mindegy, szóval én csak azt akarom mondani, hogy vagy meg tudja találni az ember önmagával a harmóniáját, vagy sehol sem tudja megtalálni, és hogy gyűjtsünk kincseket a mennyben, mert minden egyéb kincset amúgy úgyis elveszítünk, akkor meg az már tök olyan, mintha úgyse volna, azaz ne fektessünk bizalmat abba, hogy máshol talán, ahol nem veszik el tőlem, lehet egy kertem, amit művelhetek, mert úgyse lehet, mert úgyis elveszik tőlem meg letarolják, míg hogyha gondolataink ott járnak, ahol nem vagyunk megrabolhatók, akkor mindenütt megtalálhatjuk, amit e világon keresni amúgy is érdemes, és emberhez méltó; mindazonáltal nem kizárt, hogy én tévedek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.22. 20:46:13

@Csöncsön:
boldogsággal nem lehet jóllakni, ahogy gyereket nevelni se van ingyen.
szeretnék én fotoszintetizálni, csak nem tudok.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.02.23. 07:07:33

Felteszem, Csöncsön se az éhezők boldogságkeresésére gondolt...
süti beállítások módosítása