Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Beugró kérdés

2008. december 12. - bs395

Amerikában nem úgy megyen ugye a szavazás, hogy fogod a fényképes azonosítóidat (plusz lakcímkártya), és besétálsz szavazónapkor a körbe (vagy visznek szervezett keretek között, városnézésnek álcázva, és addig nem kapsz büfét, amíg be nem húzod az X-et a megfelelő rubrikába), és ragasztasz egy borítékot, hanem ott előre jelezni kell, hogy borítékolni szeretnél (vagy képernyőt tapicskolni). Arra már volt ötlet, hogy itthon is be kéne vezetni valami előzetes szűrőt, hogy az álompolgár tettrekészségét, neadjisten felkészültségét mérje, de a másodfokú egyenlet azért szerintem sok, meg igazságtalan a sztereotip bölcsészekkel és segélyezettekkel szemben. De akkor mi legyen? Van pár ötletem.

Legyen egy tök általános, témába vágó kérdés az elején. Mondjuk, hogy jelenleg mely párt(ok) van(nak) kormányon? Ha hinni lehet a közvéleménykutatásoknak, akkor a szavazati joggal rendelkező népesség 67%-a (!!!) egyből menne a levesbe, vagyis érvénytelen lenne az íve. Ez már elég nagy előny. Hátránya, hogy ha csupán az MSZP-Fidesz-SZDSZ-KDNP-MDF ötöst írjuk be, akkor nagyrészt a Jobbikosok meg a nyugdíjasok döntenék el a választást, ezért javaslom, hogy beugratós kérdésnek vegyük fel a listára a az MSZMP-t, az majd kiszűri az elvarázsolt kedves idős néniket a cenzusból, meg a kisunokáikat is. Viszont aki beírja pluszba az MKKP-t, az kapjon egy csokis kekszet.

Vagy kérdezzük meg, hogy mi Magyarország jelenlegi hivatalos államformája, ott még se kell majd mindenféle összezavaró rövidítésekkel bajlódni. Az opciók a köztársaság-királyság-népköztársaság hármasból kerülnének ki. Igen, ott lenne a népköztársaság is, megint csak a cekkerkommandó ellen, illetve plusz hozadéka lehet a szerepeltetésének, hogy a monarchisták is kiesnek a rostán. Kedves neoromantikusok, tegyétek a kezeteket a szívetekre: úgyse bírnátok ki, hogy ne azt ikszeljétek be! Ti is tudjátok.

Esetleg azt is kérdezhetnénk, hogy ki most az állam feje - na nem név szerint, annyira nem vagyunk elvetemültek. Köztársasági elnök vagy a Szentkorona? Vagy csináljunk vaktérképet, és rajzolja be az ország határait: az majd jelzi, ki nem bírt magával a fülkében, bekeretezte még Boszniát is, meg Ausztriát Pandorfig. Vagy álljon kezdetnek ott három idézet, hogyasszongya melyik való a Himnuszból, és lenne ott egy versszak a Kölcsey-féléből, egy a Székelyből, meg ott lenne a Barátok közt pár kezdő traktusa. Király Lindától elnézést kérünk, neki majd más feladatot adunk.

De ha igazán konstruktívan akarunk gecik lenni, és nem csak a választókat csesztetjük, akkor le kéne szedni a pártok neveit meg emblémáit a cetlikről. Mindet. Helyette külön kis keretekbe 4-4 darab választási ígéretet írnánk, és amelyik quartett jobban tetszik, azt kell bekarikázni. Ez ösztökélné a pártokat is, hogy legalább jelzés szinten igyekeznének már különbséget felmutatni, ne csak arról szóljon a megelőző pár hónap, hogy ki szereti jobban a Zembereket, meg ki ígér több pénzt ugyanazoknak...

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr41816554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.12.12. 20:25:30

"Helyette külön kis keretekbe 4-4 darab választási ígéretet írnánk, és amelyik quartett jobban tetszik, azt kell bekarikázni."

1. párt: a nyugdíjak kétszeresére emelése, ingyenes gyógyszerek, közbiztonság, jólét

2. párt: a nyugdíjak ötszörösére emelése, ingyenes élelmiszerek, a balesetek eltörlése, Kánaán

3. párt: a nyugdíjak százszorosára emelése, ingyen lesz minden, a halál eltörlése, Paradicsom

4. párt: ?


Biztosan jobb lenne így?! :-)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.12.12. 20:53:19

ez mekkora szemet poszt mar... :)))))))))
ha nem dolgoznek epp, hangosan rohognek :)))))))

Jonas-R 2008.12.12. 21:07:24

Ez nem szemet poszt... mikor az első valóságshow indult, már akkor javasoltam, hogy alkossunk törvényt arra, hogy alanyi jogon lehet dönteni, hogy valóságshowba akarsz szavazni, vagy parlamenti választásokon. :)

Jonas-R 2008.12.12. 21:09:18

Még annyival kiegészíteném az utolsó bekezdést, hogy szerintem nem azt kéne odaírni, hogy most mit mondanak, hanem azt, hogy 4 éve mit mondtak :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.13. 01:25:49

csöncsön:
pont ezt elkerülendő legalább egy markánsan egyedi motívumot fel kéne vállalniuk, olyasmit, amit a többi nem mer. hátha lenne némi képviselet íze a dolognak.

jonas-r:
végül is, akkor még úgy dizájnt se kell csinálni, és a megmaradt cédulákat újra fle lehet használni :-).

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.12.15. 04:15:57

(disclaimer: a "szemet" szot mint "gonosz" ertettem, a poszt maga kivalo.)
süti beállítások módosítása