Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Roma gárda 2.

2008. június 02. - bs395

Farkas Flórián mondta volt még, hogy ha a Gárda nem romaellenes, sőt, nemzetjobbító szándékuk van, akkor a romáknak bizony a Gárdában a helyük.

Erre Horváth Aladár és Kolompár Orbán elhatárolódtak Farkas Flóriántól.

Kis közbevetés és ki-kicsoda:
- Farkas Flórián a Lungo Drom nevű szervezet elnöke.
- Horváth Aladár többek között a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke.
- Kolompár Orbán az Országos Cigány Önkormányzat elnöke.
- Kolompár Orbánt a Lungo Dromból kilóra megvett küldöttek választották meg a tisztségre, miután az első szavazás nem hozott eredményt.
- Horváth Aladár beperelte Kolompár Orbánt hitelrontásért.

Csak nekem tűnik úgy, hogy ezek az emberek nem szeretik egymást?

Most pediglen három roma férfi is kérte felvételét a Gárdába.

Húzzanak fel egy lámpavasra, de én ennek örülök.
Mert nekem nagyon olybá tűnik, hogy Magyarországon azért van cigánykérdés, mert igény van rá: na nem a kisebbségi vagy a többségi társadalom tagjainak, csupán a kisebbségi és a többségi társadalom választott képviselőinek.

Mert ez is csak egy trükk, hogy ne figyelj oda.

És akkor még nem beszéltünk olyanokról, amikor a kortesek elmennek a faluba szavazatot venni, majd ugyanaz a kortes pár nap múlva visszatér, és már a másik párt mellett kampányol - a romák meg elvették a pénzt mindkettőért, azt lehet, hogy le se mentek szavazni.

Szerintem ha Magyarországon választott képviselőink részéről nem lenne igény cigánykérdésre, már megoldották volna.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr27498540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atika!!! 2008.06.02. 09:13:40

A cigányok helyenként jobban utálják egymást mint amennyire a Magyar Gárda őket. Mondjuk nem nehéz, és talán megértik (meg a nagy lóf....t amúgy) hogy a Magyar Gárda nem a cigányság kiirtására jött létre.
A cigány családok közt akkor van ellentét, ha egymás területét akarják elvenni. A lakott települést a családok felosztják egymás közt, és ha a másik területéről akar lopni valamelyik család, akkor megy a balhé. Politikai szinten ez megy nagyban is.

heszusz 2008.06.02. 09:22:04

alibinak jó lesz, próbálkozik a gárda, már rég seggbe kellett volna rúgni őket, de viktorviktor tartalékolja őket a választásokra... evvan

TD223 2008.06.02. 09:32:54

"Szerintem ha Magyarországon választott képviselőink részéről nem lenne igény cigánykérdésre, már megoldották volna."

Ha így van, akkor ba...ák meg választott képviselőink. Válasszunk mást.

Dezsőjóska 2008.06.02. 09:45:17

Azért a cigánykérdés ennél mélyebb. És méshol sem tudják megoldani!

snakekiller23 2008.06.02. 09:53:16

wödör 2008.06.02. 09:22:04

"viktorviktor" pont legutóbb haragította magára tábora jobbszárnyának jelentős részét, mert a "Horthy és a nyilasok" című tragikomédiában utóbbiak szerepét kívánta a gárdára osztani. Persze igazán következetesen jó ideig nem fog fellépni ellenük, hiszen egyrészt még nem érdeke, másrészt oka sincs nagyon rá. Ne hallgassunk folyton a hisztériázókra, rettegőkre; megértem őket, de addig amíg nem többek annál, mint aminek mondják magukat, viselkedjünk kicsit demokrataként (ami "annyit jelent, mint nem félni") és próbáljuk őket tolerálni.

Egyébként is butaság szerintem 2008-ban SA-t, meg Prónay-különítményt és weimari állapotokat vizionálni a Gárdát látva: az NBH gondolom rájuk van állítva azzal a céllal, hogy találjanak valamit, ami egyértelműsíti erőszakos, katonai mivoltukat és pártunk és kormányunk nem habozik majd minden efféle információval körbeharsogni az országot. Ha komoly a veszély szerintem észrevesszük és _akkor_ valóban cselekedni kell határozottan és mérlegelés nélkül. Addig szerintem úgy illik, hogy jóhiszeműek legyünk.

snakekiller23 2008.06.02. 10:02:00

TD223 2008.06.02. 09:32:54

Válasszunk, persze. No de kit? A politika, államvezetés ugyanúgy szakma, mesterség; mint sok minden más; ami tapasztalatot, a "fennálló állapotok" reális ismeretét igényli. Nem nagyon látom a határozott, cselekvőképes, kompetens, szarral nem jó vastagon bekent új elitet; amelyiket tapasztalatlansága ellenére is oda lehetne engedni a kormányrúdhoz. Naiv, fogalmatlan idealistáktól meg ments meg Uram minket!

di 2008.06.02. 10:05:24

A Gárda még mindig egy bohócfesztivál. Csak rájuk kell nézni. Felvonulgatnak, meg avatgatnak, de az első kicsit idegesebb rendőrkülönítmény szétzavarná őket 5 perc alatt.
Majd ha nem demonstrálni mennek a cigányoktól rettegő falvakba, hanem rendszeresen járőrözni éjszaka, akkor lesz valami hasznuk.

Bit Rot 2008.06.02. 10:25:27

Nem lenne Gárda, vagy nem lenne ekkora támogatása, ha a KORMÁNY tenne valamit a valós problémák ellen!

Pl. munkához, iskolalátogatáshoz kötött segély, a segélyt ne a játékgép maffiának vagy uzsorásoknak adják, stb.

Bit Rot 2008.06.02. 10:27:30

@di:
"Majd ha nem demonstrálni mennek a cigányoktól rettegő falvakba, hanem rendszeresen járőrözni éjszaka, akkor lesz valami hasznuk."

A járőrözés nem az ADÓBÓL fizetett RENDŐRSÉG feladata lenne????

gravy_t 2008.06.02. 10:39:17

most akkor mi a probléma? hogy a gárda fölvesz cigányokat is?

Eagle15 2008.06.02. 11:05:49

Menünk, azs a sép egyenruha és a félelmetes masirozsás, a kel nekünk romáknak! A Gázsi is jön, a Sára és azs Eufrozina elájul a gyönyörüségtő!!!

ekkerjoz 2008.06.02. 11:06:16

Farkas Flórián, Horváth Aladár és Kolompár Orbán igazán jelentkezhetett volna.
Bár van már a gárdában cigány, ahogy én Bencsiket annak idején megismertem...

orvil 2008.06.02. 11:06:34

Szerintem nem cigánykérdés hanem lumpenkérdés van! Ez attól válik cigánykérdéssé, hogx 10 cigányból 9 lumpen, a nemcigányokból pedg legfeljebb egy.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.06.02. 11:13:25

> Mert nekem nagyon olybá tűnik, hogy Magyarországon azért van cigánykérdés,
> mert igény van rá: na nem a kisebbségi vagy a többségi társadalom tagjainak, csupán
> a kisebbségi és a többségi társadalom választott képviselőinek.

Jo lenne, ha ilyen egyszeru lenne, de nem igy van. Errol mondjuk eleg megkerdezni egy szociologust, ha magadtol nem latod be. A ciganysaggal az tortent -szoktak mondani pl. a szociologusok is - hogy a Kadar rendszer szepen a szonyeg ala soporte a problemat. Akkor hangosan nem volt szabad ciganyozni (egymas kozt persze pont annyira ment, mint most), amibol ugy tunt, hogy nincs itt semmifele tarsadalmi problema. Persze ettol a problemak meg fenalltak, csak epp foglalkozni nem foglalkozott vele senki.

Hogy a politikusaik utaljak egymast? Hat istenem, nalunk ilyen a hatalomharc. A feherboru magyar politikusok is utaljak egymast, sot, a kisebbsegben elo magyar politikusok is versengenek egymassal - lasd ugye az Erdelyrol szolo hireket.

Hogy jo-e, hogy a gardaba jelntkeztek ezek az arcok, azt nehez eldonteni. Ha komolyan gondoljak, az szanalmas rajuk nezve (a felreertes elkerulese vegett: arra a harom emberre nezve). Ha ez egy hecc, rahivas a bloffre, akkor jopofa dolog, bar azt inkabb akkor hinnem el, ha szazaval jelentkeznenek, vagy olyan arcok lennenek, akikrol ezt tudni lehet. (Pl. TASZ-os, vagy egyeb jogvedo emberek.)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.06.02. 11:14:59

jelentem, rövid úton megoldanám a cigánykérdést ebben az országban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.02. 11:16:21

Nem teljesen értek egyet a poszttal, mármint a záró mondatával.

A cigánykérdés kulturális probléma is, azaz mélyebb, mint hogy pusztán politikai ügynek véljük.

A romák a többségétől eltérő szociokulturális környezetben nevelődnek, a többségi lakosságétól eltérő szemléletmódot és szokásokat hagyományoznak át. Ezzel kellene kezdeni valamit, de persze ezzel a legnehezebb.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.06.02. 11:17:05

Na, atleta.hu pont megelőzött. :-))

jozicsenko 2008.06.02. 11:25:51

John42 2008.06.02. 10:27:30

de az övék lenne

de az az igazság, hogy Bpen csak úgy van rendőrség, hogy a kisfalvakban már nincs...

amikor egy bűntetthez max 20km-t lehet megtenni, ezért inkább ki se mennek (nincs benzinpénz) és semmi, de semmi nem védi meg a faluk öregjeit, akkor oda vagy

polgárörség, faluőrség, vagy

a magyargárda kell

mindenki döntse el, melyik a jobb, de liberális barátainknak annyit mondok: a kifosztott/megnyomorított áldozatoknak is joga volt az élethez...

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.02. 11:35:06

"Szerintem ha Magyarországon választott képviselőink részéről nem lenne igény cigánykérdésre, már megoldották volna. "

Ez nagyon ott volt.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.06.02. 11:47:31

jozicsenko: > a kifosztott/megnyomorított áldozatoknak is joga volt az élethez...

Es? Ezt ki vitatja? Bunozni bun. Gratulalok, keves liberalis tudja ezt magatol ;)

Persze ezzel a tautologiaval azert nem lehet igazolni a jogellenes - es egyebkent is _rossz_, hatekonytalan - megoldasokat. Amit altalaban nehezen tetszenek tudni megerteni az az, hogy a demokraciaban olyan megoldasokat keresunk, ami a tarsadalom egesze szempontjabol a legjobb. A nyirjuk ki, toljuk a gettoba, stb. pedig nem ez a kategoria, fuggetlenul attol, hogy a jelenlegi helyzet sem jo.

Raadasul ebben meg csak egy pici liberalizmus sincs, ahogy mondtam ez a demokracia alapja lenne. De erobol, aggresszivoval es ostoban reagalni mindig egyszerubbnek tunik elsore.

snakekiller23 2008.06.02. 12:47:01

atleta.hu · www.atleta.hu 2008.06.02. 11:47:31

Elvben nem vitatja senki persze; de gyakorlatban a közbeszédben az érvényesül, hogy a romák bűnözése nem az elsődleges probléma, semmiféle kulturális, etnikai alapja nincs; annak kizárólagos oka (és egyben a valódi probléma) a többségi, fehér társadalom látens vagy nyílt rasszizmusa, kirekesztése, előítélete és bizonyos történelmi igazságtalanságok - a probléma megoldásához vezető útnak pedig nélkülöznie kell minden erőszakot, kényszert és "szegregációt"; kizárólag a tolerancián, mindenféle előítélet és egyenlőtlenség megszüntetésén alapulhat.

Jelenleg ez az álláspont van leginkább képviselve a médiában és a társadalomtudományban. (Most az lényegtelen, hogy egyes véleményformálók álláspontja mennyivel árnyaltabb, mert a közvéleményben a fenti, vulgáris változat csapódik le) Aki ezzel ellentétes véleményt fogalmaz meg, sőt egyáltalán fel mer tenni bizonyos kérdéseket, az előbb utóbb (ironikus módon) kirekesztéssel és előítélettel, valamint a legképtelenebb gyanúsítgatásokkal (rasszizmus, "nácizmus") találja szembe magát, ami könnyen (immár valódi) radikalizálódáshoz vezethet (hiszen a probléma valódi és sürgető) és így lassan diszkreditálja, elszigeteli az "akadémikus" álláspont bármiféle kritikáját.

A liberális értelmiség és a többségi társadalom párhuzamosan, folyamatosan radikalizálódik; előbbi a valóság tapasztalataira, az ellenoldal sérelmeire; utóbbi a humánus, emberjogi érvekre, a gyűlölet, a félelem és az erőszak veszélyeire lesz egyre inkább érzéketlenebb. Az oldalak közötti párbeszéd hiánya, a kölcsönös gyűlölködés, jelzőaggatás arra készteti az érintetteket, hogy mérsékelt, józan vélemények hiányában azon irányzatokból merítsenek ihletet aki kicsit is közelebb áll az általuk ismerni vélt igazsághoz, legyen az akármilyen szélsőséges és sekélyes. Mivel a legtöbb szóban forgó kérdés és téma egyenesen tabunak számít a fősodratú közbeszédben, velük kapcsolatban a radikális válaszoknak lesz monopóliuma, ami öngerjesztő folyamatot elindítva az ismert történelmi okok, a kölcsönös félelem miatt akkora szakadékot képez az álláspontok között, amit mindkét oldal csak erőszakkal, a szabadságjogok kurtításával, a közbeszéd monopolizálásával tart "áthidalhatónak".

Ezt a folyamatot az elmúlt években folyamatosan meg lehetett figyelni a nemzeti radikalizmus képviselőin. Nem egyszer liberális, mérsékelt konzervatív emberek váltak rövid idő alatt modern fasisztákká, mert egyedül azon az oldalon voltak hajlandóak választ adni azon kérdéseikre, amelyeknek a puszta megfogalmazásáért is páriaként kezelték őket. Ezért lett Tomcat és köre olyan amilyen, ezért terjed vidéken ijesztő ütemben a Kárpátiás-turulos-Szent Koronás-irredenta/sebeket nyalogató nemzeti gondolat és ezért alakult meg a Magyar Gárda.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.06.02. 14:13:15

snakekiller23: > Elvben nem vitatja senki persze;

Dehogy nem. Marmint gyakorlatban senki nem csinal semmit, a szovegelest meg tekinthetjuk elvnek. A rasszista (nyirjuk ki, stb. itt es most is megtalalhato) megnyilvanulasok pont errol szolnak.

> a romák bűnözése nem az elsődleges probléma,

Hat nem is az. Marmint ha az elsodleges problema alatt azt erted, hogy az a problema gyokere. Valoban, az erintettek szamara az elsodleges problema az, ha ilyen emberek elnek a kornyezetukben. De ne nem ezt a problemat kell kezelni (erovel, gettositassal, stb.), mert az nem oldja meg az alapgondot.

> semmiféle kulturális, etnikai alapja nincs; annak

Ez nem igaz. Marmint nem tudom, hogy te milyen velemenyeket halgatsz, de megint csak azt tudom mondani, hogy a szociologusok - a szakemberek, akik ertenenek a megoldashoz - mindig megemlitik, hogy itt bizony egy komoly kulturalis kulonbseg _is_ bejatszik.

> kizárólagos oka (és egyben a valódi probléma) a
> többségi, fehér társadalom látens vagy nyílt
> rasszizmusa, kirekesztése, előítélete és bizonyos

Ez nem a kizarolagos ok, ez hozzajarul, es persze segit fentartani es ujratermelni a problemat. Nem a kisujjambol szopom en sem, hiszen en sem vagyok ebben szakember, ebbol azert azt gondolom, hogy masok szamara is hozzaferheto ez az informacio. Csak hat mindenki azt hallja meg, amit meg akar hallani (engem is beleertve persze ;) ).

Az eloiteletek es a rasszizmus raadasul mar bebizonyitottak, hogy nem mukodnek.

> megoldásához vezető útnak pedig nélkülöznie kell
> minden erőszakot, kényszert és "szegregációt";
> kizárólag a tolerancián, mindenféle előítélet és
> egyenlőtlenség megszüntetésén alapulhat.

Igen, es? Eroszakot termeszetesen. A szegregacioval nem ersz el semmit, gyakorlatilag mar most is mukodik. A szegregacioval azt ered el, hogy a most szegregalt gyerekek (pl.) husz ev mulva ugyanolyanok lesznek, mint a szuleik. Aztan majd akkor az o gyerekeiket is szegregalhatod. Holott akiben nincs faji eloitelet, annak a szamara nyilvan az lenne a kivanatos megoldas, ha a cigany szomszedja ugyanugy bejarna az irodaba, gyarba, iskolaba (tanitani), korhazba (gyogyitani) reggel, ahogy o teszi. Nezzuk praktikus szemmel a dolgot: ha nem dolgozik, akkor el kell tartanod az adodbol. Ha nem jar iskolaba, nem fog dolgozni.

> Az oldalak közötti párbeszéd hiánya, a kölcsönös gyűlölködés,

Ez viszont igaz.

> Mivel a legtöbb szóban forgó kérdés és téma
> egyenesen tabunak számít a fősodratú közbeszédben,

Reszben talan ez is. Ezzel is szoktak vadolni a kadar korszakot (amire fentebb hivatkoztam), hogy ott is pont ez volt a helyzet, es hogy ennek a levet issza most cigany es nem cigany egyarant.

> amelyeknek a puszta megfogalmazásáért is páriaként

Azert igy intelligens ember nem mutogathat. Igen, ezt fel lehet vetni magaval a tarsadalommal kapcsolatban, de egyes emberekkel - foleg velemenyalkotokkal - kapcsolatban mar nem.

> kezelték őket. Ezért lett Tomcat és köre olyan amilyen,

Tomcat mindig is ilyen volt, pontosabban erre tartott. En 2004-2005 korul belenezegettem az irasaiba, mert egy (ertelmes, okos, raadasul total liberalis) kollegam olvasgatta, es azt mondta jokat ir. Nekem mar ott kilogott a lolab egy-ket megjegyzesnel. En biztos nem tettem azza ami, mert sosem kommunikaltunk egymassal, de sok embertol lattam mar ezt az utat bejarni. Eloszor csak oda-oda mondogat, olyan 'van benne valami igazsag' dolgokat, aztan ha vevo ra a kozonseg (nem dobjak ki a bulibol pl.) akkor bedurvul.

Ha nekem van valamennyi eszem (marpedig pl. a Tomcatrol azt allitjak, hogy van neki), akkor attol, hogy nem mondhatom el az egyebkent szerintem helytallo velemenyem egy temarol, attol nem valtoztatom meg olyanra, ami szerintem nem helytallo. (Raadasul elmondhatta, van/volt egy olvasott blogja.)

Igen, a Jozsibacsik sokan lehet hogy a vasvilla utan nyulnak egy ido utan ha nincs normalis parbeszed, de ok meg tanulatlanok es ostobak (es ezt nem sertesnek szanom, csak kontrasztnak), es pont az kepezhetne oket a temaban, ha lenne normalis parbeszed a temarol.

Na mindegy, nem fogjuk megoldani.

> és ezért alakult meg a Magyar Gárda.

A MG azert alakult meg, mert a vezetoi meglattak egy lehetoseget. Ez ilyen egyszeru.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.06.02. 19:56:10

További ékes-érdekesség a kereszténydemokrata roma párt, ami most alakul, és a parlamentbe való bejutás a cél: aztán koalícióra lépnek a Jobbikkal, mert lehet ugyanúgy vélekednek a cigánykérdésről.

- beékelt kérdés: a mondatom utolsó része grammatikai szempontból mennyiben fasisztoid? azok a fránya SS-es toldalékok meg ragok, na! -

Ezt is megértük.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.02. 20:16:12

demo:
én komolyan állva tapsolnék egy ilyennek.
azt jelentené, hogy a képviselet visszakapna valamennyit képviselet jellegéből, és hátha beszivárogna a főbb pártok közé is a gondolat.
onnantól, hogy megadják a programot, lehet beszélni SS-ről vagy bármi másról, addig - mein kampf hiányában - csak sejtéseink vannak.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.02. 23:10:00

mármint annak örülnék, hogy ha a főbb pártok is rájönnének, hogy a választók érdekeit kéne képviselni.
mert ha ők nem, akkor jön a jobbik meg a gárda (én meg közben nem szeretnék egy olyan világban élni, amit vona gábor komponál).

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.06.03. 12:34:42

Mér, mit izélsz? Mit nekünk "főbb pártok"? Nem hiszel az összefogás és a szeretet erejében? Nem hiszel egy jobb Magyarországban? Aki roma, velünk tart!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.03. 18:00:14

egy anarchista ateista miben hinne? már saját magán kívül :-)

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.06.03. 18:40:54

"én is magán kívül vagyok"

(ezt a Besenyő családból a Dolák-Saly féle öreg hangján kell hallani)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.03. 21:44:06

nem is hiszek benned, hallod, amiket frizi mesélt rólad :-).
süti beállítások módosítása