Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Még tanácsosabb

2008. március 01. - bs395

Mi az oka annak, hogy a magyar rendszer az a lenyúlásra épül? Nem úgy, hogy van benne lenyúlás, ami elkerülhetetlen része, hanem, hogy teljesen konkrétan és pofátlanul egyenlő vele?
Pártfinanszírozás? Előző rezsimből itt maradt reflexek? Magyar jellemvonás (lásd Móricz műveit)? Vagy éppen a jellemtelenség?

Van ugye ez a BKV nevű fogalom. Mostanában társítunk hozzá egy másik fogalmat, azt ,hogy AAM, és egyre több nevet Antal Attiláén kívül. Lassan az egyszeri újságolvasó is kezdi összerakni a BKV belső működésének a részleteit, és megakad a párhuzamosságokon, vagyis hogy ugyanazért a feladatért többször fizettek több felé, versenyeztetés nélkül (a meghívásos alap nem uniós értelemben vett versenyeztetés, igaz, itthon a nyílt pályázat se az).
Ez ügyben egy annyira emblematikus fogalom körüli pofátlan lenyúlásról van szó, hogy egyrészt nem merült el az emlékezet süllyesztőjében egy hét alatt (egyelőre), sőt, maga az állam kezdett el vele foglalkozni, annyira égő (tegyük hozzá, hasonló botrányok sora vezetett ide). Kíváncsian várom, mi lesz belőle.

Egy dolog azonban nem hagy nyugodni. A cirkusz, tudniillik. Tocsik és a többiek. Nem csupán fedésről van-e szó, és amíg ezen csámcsogunk, addig nem lopják-e ki a szemünket más témában? Nincs kormányzati negyed, nincs zöld energia biznisz, nincs déli áramlat, nincs Zuschi, nincs most semmi más. Meg amiről ugye nem tudunk.
Vajh' mikor titkosítják ezt is annyi évre, hogy aki ma már tud olvasni, az ne érhesse meg, hogy belenézhessen? Most akkor tényleg végigmegy rajta a fővárosi bizottság?
És a fővárosi bizottságon ki fog végigmenni? Meg az ő költségvetésükön, ugye. Lehet ám ,hogy csak akkor lesz majd költségvetés, ha nem lesz AAM ügy, én kinézem belőlük. Ja, közbevetőleg: a szocik lebegtetik a költségvetést. Szoci kormány van, ami azt jelenti, hogy valamennyi nagyot szakítható és megvesztegetésre alkalmas pozícióban szocik ülnek. Ülhetne a másik oldal (milyen másik oldal, nincsenek oldalak, hacsak nem kormány és ellenzék, több különbséget nagyítóval kell keresni közöttük), és akkor másik oldali lenne a megbízott. Magukfajta.

És tudjátok mi lesz majd akkor, amikor megegyeznek? Semmi. Csönd és hullaszag.
Drága jó Hamlet ezt az éjszínt vesd le már, és nem leszek én se Capulet.

Mentem enni.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr24360565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása