Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Urban terrorist - kisállat-határozó, ünnepekre

2008. március 15. - bs395

Városi létünk elengedhetetlen kelléke a kisállat-határozó, csak hogy tudjuk, ki-kicsoda az utca népéből. Népnemzeti reneszánszunknak úgy tűnik immáron elengedhetetlen kelléke a macskakövek 3-4 havonta elvégzendő redisztribúciója. Barikádot emelni belőlük ugyan eléggé idő- és munkaigényes, de zúzni, na, azt lehet velük.

Radikálutálatunk mocsarában szeretnénk segíteni a jobb sorsa érdemesebb járókelőknek az elmúlt két évben feltűnt új fajok leírásával. Piros betűs ünnepekkor (Március 15., Augusztus 20., Október 23., December 25-26.) ha a szembejövők között felismeri az alábbiak valamelyikét, csendben, nyugodtan álljon meg, szeme sarkából nézzen körül, nem vették-e már körbe, és nyugodtan, feltűnésmentesen hagyja el az utcát. Semmiképp se fusson! Ne is gondoljon rá! Megbasszák a rendőrök egy üres könnygázkaniszterrel!

Focidrukker

Első állatunk a focidrukker. A foci az nagyon nemzeti, bár nemhogy futballban, de még csak futballhuliganizmusban se vagyunk a világ élvonalában. Hol vagyunk mi az angoloktól, akiknél még a casual is komoly firm? Vagy a délszlávoktól, ahol egész konkrétan nehéztüzérséggel lőtték egymást a Split és a Partisan szurkolók? Viszont olyan talán még a világon nem volt, mint nálunk: a Fradi és az UTE együttes erővel elfoglalta a TeleSportot, és felgyújtott egy vízágyút, ami performansznak is elég abszurd lenne, hát még úgy, hogy nem is volt elpróbálva.
Kinézetre vegyes társaság, van némi közös szeletük a neonácikkal is. Gyakran kopaszok, és gyakran hordanak box márkákat. Amennyiben találkozik velük, próbálja megállapítani, milyen színű sál van a nyakukban - hátha tényleg focimeccsre mennek. Lopva pillantson oldalra és hátra, hogy melyik irányból közelít a rendőrsorfal, és ártatlanul mosolyogva, óvatos, kimért léptekkel hátráljon az ellenkező irányba.

Árpádcsávó

A köztudatban aránylag új jelenség, bár lappangva és csíráiban mindig is jelen voltak az igazán igazi magyarok. Ők azok, akiken kívül mindenki hazaáruló, és mindenkinél mindent jobban tudnak, ami magyar, ami meg nem az, az említésre se méltó, mert egyrészt minden dolog a világon magyar, ha meg mégsem, hát szeretne az lenni, csak nem elég jó hozzá, mert a magyar az a legkiválóbb kvalitása a dolgoknak.
Könnyű őket megismerni: baszomnagy ezüst-piros, nyolcszor szegett, alulról nyitott mintájú zászlókat lengetnek, ami köztudottan jó a magyartalanság ellen, elijeszti a hazaárulókat, és gyógyítja a diszlexiát (bár ez még nem bizonyított). Amennyiben találkozik velük, homályosítsa el tekintetét, kezét nem túl meggyőződésesen rázza az ég felé, és zombulva skandálja ön is pár percig, hogy hazaáruló, de haladásának irányán ne változtasson. Ha átért soraikon, biztonságban van.

Neonáci

Hardcore arcok. A mozgalmi kemény mag. Az igazi harcosok. Van némi értelmezési gondom a nem német származású neonácikkal: ugye a náci ideológia alapja, hogy vannak az árják, meg mindenki más, akit el kell pusztítani, vagy halálra dolgoztatni az árja faj javára. A kérdés pedig: ők mitől olyan halál biztosak benne, hogy ők árják? Nem tudják, hogy ők is rajta voltak Hitler listáján, csak a csávónak nem volt elég ideje, mert jöttek az oroszok?
Könnyű őket összetéveszteni a focihuligánokkal, mert van közös halmazuk. Az egyetlen, ami megkülönbözteti a nemzet- és fajvédőket tőlük, hogy meg se próbálják szurkolónak álcázni magukat. Lonsdale, Warrior, Harcos, az kötelező, különben kis pöcsnek néznék őket. Ha találkozik velük, egyenesítse ki kézhátát, ujjak nyújtva, katonás jobbkezes karlendítés vállmagasságnál valamivel följebb, átszellemült tekintet, közben állva szemlélje őket vonulásuk közben. Ha elvonultak, és nem kapott görcsöt a keze, megúszta.

Kis pöcs

Apu lusta, felső-középosztálybeli értelmiségi vagy vállalkozó, anyu váliumon él, ő meg 21. századi, digitális gyerek. Unatkozó balfékek, akik a gatyájukba élveznek, ha büntetlenül felszedhetik végre a macskakövet, mert... izé... mert a nagyok olyankor elismerően bólogatnak, ők meg mindennél jobban szeretnének bevágódni egy olyan authoriter figuránál, mint aki elől elszöknek otthonról. Meg különben is, másnap lehet hencegni, hogy mekkora forradalmár már.
Könnyű őket felismerni: fiatalok, vékonyak, a játszós ruhájuk is márkás, valamint sállal takarják el az arcukat, mert ha otthon apu vagy anyu meglátja őket a tévén, egy hétre elveszik a kocsikulcsot. Ha találkozik velük, ne ijedjen meg, alapjáraton teljesen ártalmatlanok, viszont ne nevessen, és ne is mosolyogjon! Az felzaklatja őket, és csúnyán tudnak harapni.

Operettes népnemzetis

A jelmezkölcsönzők réme. Mentés, molyrágta, dohos szagú ruhában indul nemzetvédeni. Mosolygós, korzózós stílusban vonul, közben körbe-körbe néz, mindenki elismeri-e, hogy ő van leginkább az alkalomhoz illően kirittyentve. A kokárda az muszály. Pocakos, 50-es, kopaszodó, de magát ellenállhatatlannak tartja a kis hacukájában. Hegedűs Lóránton kívül szónokot nem tapsol meg, mióta Csurkát ciki, legalábbis neki azt mondták a kölcsönzőben.
A fentiek alapján könnyű felismerni: aki huszárnak néz ki, de nincs lova és csákója. Teljesen ártalmatlan, hacsak beszélgetni nem kezd vele, mert akkor fenn áll a veszély, hogy önt megöli az unalom.

Sámán

Szittya ősök reneszánszát éljük, amihez a háttérzenét a kopasz Pataki Attila adja, cigányzenekarral, nemezmellényben, karján fehér, masnis pincsivel. Hátán tegez, de te magázd. Sumérul nem tud, de panelban lakik, titkon viszont szívesen kipróbálná a jurtát meg a félnomád életmódot lent a romantikus Hortobágyon, ha nem adták volna már el az egészet német turistáknak, meg ha hazajöhetne pár óra után.
Felismerni könnyű: ha még emlékszik, hogyan nézett ki Dzsingisz kán a képeskönyvekben, azt mossa össze kissé egy 40-es, gyéren borostás hobbialkesszel, és szagról fel fogja ismerni civilben is. Ha a dobosok körbeveszik, kezdje el fennhangon kántálni, hogy gyurcsánytakarodj - ettől ők transzba esnek, ön pedig végre hazamehet.

Motoros betyár

Rúzsa Sándor vs. Mad Max 2. Totális inkognitó. Simán belefér, hogy Szekeres Imre és Lendvai Ildikó lapuljon a sisakok mögött, utóbbi az előbbi derekát karolva hátulról szorosan. Ők az a csoport, aki gyakorlatilag bármilyen nemzeti éneket át tudnak írni, hogyasszongya: iiiisten áááld meg aaaa maaawrrrrrrrrr, wrrrrrrrrrr, wriiiiiiiiiii!!!!!!!! Ólmot a fülükbe.
Feltűnő csoport (aztán meg eltűnő): motoron ülnek, nagy árpádsávot tűznek a nyeregkápába, és gumit égetnek. Önre nem ártalmasak, hacsak a halláskárosodást, illetve a gumifüst-mérgezést nem számítjuk. Szimplán hagyja őket faképnél, mint mindenki más. Ha nem lesz több gumi, majd csak abbahagyják.

NBH-s agitátor

A nagy misztikum. Sajnos ez ügyben sem leírással, sem tanáccsal nem tudunk szolgálni. Az elhagyott igazolványoknak ne higgyen, az csapda.
Ha mégis találkozna egyel, ne árulja el senkinek, különben mehet Mehmet Karcsika után.

Zekkeres anyóka

A legveszélyesebb mind közül. Őszes, szemüveges, hajlott hátú, kerekes szatyrot maga után húzó kisnyugdíjas. Ne tévessze meg a látszat! Egyrészt a gurulós kosarat shaolin mestereket megszégyenítően forgatja, másrészt tuti, hogy kis hatótávolságú termonukleáris fegyvert rejteget benne, oszt ha berág, vagy nem engedik előre a buszon, odabasz vele!
Ha találkozik vele, feküdjön hassal a földre, kezeit kulcsolja össze a tarkója mögött, és várja meg, amíg vagy tovahalad, vagy kiérkezik a NATO különítmény, és hatástalanítják a mamát. Ha túléli, adjon hálát az égnek, és nézzen más szemmel a világra.

Ha kihagytunk volna valakit, akkor bocs.
Ugyanakkor a fentebb olvasottakat mindenki csak saját felelősségre próbálja ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr51381083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Winston Smith 2008.03.15. 11:23:37

:)

Amúgy első!

yókaPits 2008.03.15. 11:23:44

...hülyegyerek, aki baromságokat firkál a blogjába

Parasite 2008.03.15. 11:32:41

a kokárda pedig muszáJJJJJJJJJJJJ, jö, jé, ok?

rio 2008.03.15. 11:37:06

lehettél volna vicces is, de csak egy bérfasz vagy. ha meg ingyé csinálod, hát annál rosszabb.

rio 2008.03.15. 11:39:08

höhö, kis szarházi, cenzúrázol?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.15. 11:40:51

rio :-)
te vagy napom fénypontja :-)

Parasite 2008.03.15. 11:45:27

rio, pedig vicces ez! magadra ismertél valamelyikben, mi? :D

Anr 2008.03.15. 11:49:07

kimaradt tomcat
:)

tyberius 2008.03.15. 11:54:57

Szóval itt azok az állatok vannak felsorolva, amelyeket kerülni kell nagy ívben, ha nem akar bajba kerülni az ember? Egyet kihagytál! Lássuk csak...

Rohamrendőr

Felfegyverzett, falkában támad, a személyes felelősség és a rendőrök családjában genetikailag jelenlévő szolgálunk-és-védünk ösztön legcsekélyebb érzete nélkül. Szimbiózisban él az utcai vipera (Vipera urbanus) nevű állatfajjal, a kettő együtt igen veszélyes kombináció. Ezenkívül a rohamrendőr jellegzetes fegyverzete: gumibot, gázspray, pajzs, opcionálisan hordhat magánál könnygázgránátot is.
Ha ön találkozik velük, és nem tud elmenekülni (etimológusok szerint a menekülés sem mindig használ, vérszemet kaphatnak tőle), egyvalamit tehet: imádkozzon. Mivel egyenruhában vannak, nem tud elvegyülni köztük, támadásukat visszaverni esélye sincs, így csak abban reménykedhet, hogy éppen nincsenek támadó kedvükben. Megelőző intézkedés: ne legyen magánál benzines öngyújtó, mert ha megtalálják, a terrorcselekmény előkészülete simán megáll.

MR · http://napihoborges.blog.hu 2008.03.15. 12:26:55

Bad Religion - 21st Century Digital Boy

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.15. 12:30:52

MR: köszönöm. de komolyan.
senki másnak nem esett még le. gondolkodtam, hogy mit írjak a kis pöcshöz, amit mások még nem írtak le elégszer, és ez ugrott be, dallammal, videóval, mindennel.

angi 2008.03.15. 12:39:58

Faj az a ha raismertek a faszsagotokra? Kotsogok! Szerintem baromi jo. Mammerhoz hozzatennem>ha nincs rajtad kokarda olyan hangerovel kezd el veled orditani, hogy hamarosan erosites erkezhet, erosodo lincshangulattal. Ilyenkor futas.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2008.03.15. 13:29:28

A gay motoros különös ismertetőjele még a markáns, de nem tolakodó makkszagú lehellet.

Novi bácsi 2008.03.15. 13:30:12

Korrekt! :)

"tyberius 2008.03.15. 11:54:57"

Jár az 5 pont.

clown 2008.03.15. 13:39:27

fasza írás, jót röhögtem és magamra is ismertem egynéhányban :)

De azért, hogy ne legyen már annyira jó:
"Van némi értelmezési gondom a nem német származású neonácikkal: " lehet én értem félre az utalást de ha nem akkor pontosítok. A nácizmus nem német találmány (a google segít ha már a történelem nem annyira erős... )

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.15. 13:45:06

clown: én a kiforrott, állami szintre emelt részére gondoltam, amikor már mentek a vonatok, és mi is rajta lettünk volna, ha lett volna rá idő.

Káposztakukac 2008.03.15. 14:10:15

nagyon jó kis összeállítás, szarrá röhögtem magam. rio, te melyik alfajba tartozol? kis pöcsre tippelek.

vakablak 2008.03.15. 14:17:15

Zseniális, nagyon jó írás, hatalmasat kacagtam!

Más/tyberius:
"(etimológusok szerint a menekülés sem mindig használ, vérszemet kaphatnak tőle)"

Haha. Nem tudom, hogy az etimológusok ehhez mit szólnának, mert ők a szavak eredetével foglalkoznak. Etológust teccett volna akarni írni. Egyébként valóban be lehetett volna venni a rohamrendőrt az állatfajok közé, de speciel a te verziód csak nagyon mérsékelten vicces.

Más/ clown:
"A nácizmus nem német találmány (a google segít ha már a történelem nem annyira erős... )"

Segítek: a nácizmus német találmány. Leánykori nevén Nationalsozialismus, magyarosítva nemzetiszocializmus, rövidítve nácizmus. (Jellegét tekintve ötvözi a szocializmust és a soviniszta nacionalizmust, az aktuális politikai palettén lásd még: Orbán és a Fidesz, bár ők e pillanatban még nem tartanak a belső ellenség fizikai megsemmisítésénél.) Eredeti formájában az első világháború után jött létre Németországban, leghíresebb pártalakulata a Német Nemzetiszocialista Munkapárt (NSDAP) volt, vezetője Hitler, és romba döntötték a fél világot.

A fasizmusra teccett gondolni, az eredetileg tényleg nem német találmány, hanem első megjelenését tekintve olasz dolog. A 19. században hívták ugyanis "fascio"-nak (t.sz. "fasci") a szélsőséges politikai csoportokat. A 20. századi első harmadában a nácizmus és a fasizmus fejlődésében a faji kérdés volt csupán a különbség, mely inkább a nácizmus sajátja, mint a (eredetileg) a fasizmusé. Aztán a két mozgalom összeolvadt. Mára a két fogalom egymás szinonímájaként használható.

clown 2008.03.15. 14:30:01

vakablak: jogos a pont. kell nekem oktatni :)
hülyemadárvagyok

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.15. 14:36:01

clown, vakablak: a nácizmus nem csupán és kizárólag a fasizmusból eredezteti magát. egy sor ideológiát, módszert és egyebet vettek át midnenhonnan (a koncentrációs táborokat pl a britek találták ki a búr háborúk alatt), és ezt gyúrták össze egy kaotikus és hagymázas valamivé (az, hogy rendszerré, talán túlzás).

a fasizmus egyébként a latin fasces, vesszőnyaláb szóból származik. a fasces hivatott reprezentálni, hogy míg az egyén legyőzhető (egy vesszőt eltörni nem nagy cucc), addig a tömeg ereje már más tészta. ezt vitték a diadal- és egyébb menetek élén már időszámításunk előtt is.

vakablak 2008.03.15. 14:57:41

Ha már erre terelődött a szó, nem egészen pontos, amit írsz, bs395. Számomra nem ismerhető fel a fasizmus a leírásod alapján, miszerint "egy sor ideológiát, módszert és egyebet vettek át mindenhonnan" (és mellesleg a koncentrációs táborokat ne keverjük ide, mert annak az ideológiához semmi köze, az egy technikai kérdés volt, és jóval a nácizmus kialakulása után).

Egészen pontosan tudjuk, hogy milyen ideológiákból fejlődött ki a nácizmus, ennek könyvtárnyi irodalma van. Csak röviden, az eszmei-politikai háttér főbb vonulatai a rasszizmus, militarizmus, imperializmus és antiszemitizmus. Az idevágó mozgalmi hátteret az akkori német birodalom és az osztrák-magyar monarchia területén virágzó rasszista-okkult, radikális antiszemita és radikális nacionalista csoportok adták. Ez nem épp "mindenhonnan" való átvétel. Mindezt nem én mondom, hanem a wikipedia: de.wikipedia.org/wiki/Nationalsozialismus#Entstehung

vakablak 2008.03.15. 14:58:39

Bocsi, az első mondatban "nácizmust" akartam írni, és nem "fasizmust". Bazz. :|

kuc 2008.05.15. 17:06:57

ha már ennyire jól tudsz fikázni... az még nem jutott eszedbe h ezek közül te vagy a legszánalmasabb???? menő vagy.. kemény gyerek.. pfffffff

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.15. 18:45:59

kuc, baszki, legalább regisztrálnál...
süti beállítások módosítása