Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

I. Silvio császár kontra XVI. Benedek pápa

2008. október 06. - bs395

Invesztirúraháborúk, csapó kettő. Az invesztitúra a romkat egyházban az a jog, hogy ki nevezi ki a püspököket. Mivel a püspök rendelkezik a püspökség javai felett, így gazdasági és politikai hatalommal bír a kinevezett. E felett a jog felett harcoltak annak idején Henrikék és a pápák sokat, avagy kié a hatalom és a tekintély, kinek az érdeke, akarata érvényesül.

Most ott tartunk, hogy a pápa kikel az olasz császár Berlusconi ellen. Meg akarja mondani, milyen politikát folytasson. Hány hadosztálya van a Vatikánnak? És hány hadosztály parancsnokának akarja megmondani, mi a helyes? Mert ez nagyon nem mindegy. Az egyház nem mondja meg, hogyan kell az államháztartást igazgatni, hogy nézzen ki a közigazgatás, mekkora adót vessenek ki. Nem így politizál. Van neki egy erkölcsi zsinórmértéke, amire, mint színes kis gyöngyöket, felfűzi a világ történéseit, és amit nem sikerül, azt elveti.

Az a fura helyzet állt elő, hogy a pápa, ki üdvözölte a hagyományos jobboldal győzelmét, lévén "jó kapcsolatokat" ápolnak velük, épp baloldali eszméket hirdet, s kritizálja a na mit? A tekintélyt! A kereszténységben az a jó, hogy olyan sok van belőle. De tényleg, még egyetlen felekezeten belül is van számos, egymással ellentétes törekvés, s a mindenkori vezetés ezeket a törekvéseket igyekszik kanonizálni, így alakítván ki az éppen aktuális üdvözületet. Mintha az aufklérer "todományt" is hasonló okok miatt kritizálnák az illetékesek. Fura. Igazából annyira nem is fura.

Szóval a pápa tekintélyelvű pozícióból kritizálja a másik tekintélyelvű pozíciót az éppen aktuális üdvözület gyöngysora mellől, s vesz elő olyan, a baloldal által kisajátítani igyekezett dolgokat, mint internacionalizmus, multikulti, ENSZ és hasonlók. Engem ez lenyűgöz. Lesz majd megint Kanossza-járás, páparablás, meg hasonlók? Ki vagyok már éhezve némi szaftos dekadenciára.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr68697457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czelder Orbán 2008.10.06. 13:38:14

Emmegmi?
Értelmetlen, céltalan, frusztrált sárdobálásnak tűnik innen.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.06. 13:57:58

czedler orbán:
ez a mindenkori visszásságokról szól, amiken kegyesen felül szoktunk emelkedni a lelki békénk érdekében.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.10.06. 14:24:18

Téged is molesztált egy rkat. pap kiskorodban, mint a Tótawét? :)) De most komolyan, miért kell az egyházat rugdosni? Ez merő anakronizmus. Légy radikális a környezetszennyezéssel, a valódi diktatúrákkal (Ororszország stb.) szemben, az már valami.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.10.06. 15:34:07

nem, engem református zaklatott :-)
a romkat meg a többi egyháztól aránylag függetlenek vagyunk, oroszországtól nem, nem győzök beszólni nekik, valahányszor fűtésről vna szó, és ebben benne van a környezetszennyezés is.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.10.07. 07:02:43

Amíg ez a "merő anakronizmus" lelki kisebbség nem száll le a magas lóról, meg a maguk alá képzelt erkölcsi piedesztálról, addig bőven jogos a rugdosás.

popp · http://koncertblog.com/ 2008.10.07. 13:51:29

Before, ezt én is mondhattam volna.

2008.10.07. 16:02:16

Nem engedünk a hosszú harcokban kivívott szabad rugdosás jogából!
süti beállítások módosítása