Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Terminál Technicus?

2008. augusztus 24. - bs395

Hogy miért kezd az ember blogot írni, azt nem árt magában már az elején tisztáznia. Ingyenesen, térítésmentesen, és - nem utolsó sorban - gyakorlatilag csupán önkontrollal ellenőrizve arról ír, amit valamilyen okból kifolyólag fontosnak tart megosztani bárkivel, aki arra vetődik. Ez lehet a saját életének a mindennapjai, fotói, megjegyzései és meglátásai a világról, satöbbi.

Nagy ritkán olyan dolgokról, olyan szinten és formában, amiért az internet eredetileg létrejött: az információ, a tudás megosztására és terjesztésére, önkéntes alapon.

Amikor kilépsz a nyilvánosság elé, akkor nem árt számolnod nem csak azzal, hogy nem fog veled mindenki egyet érteni (sőt - és ez valahol jó is), vagy, hogy nem fognak hasonló módon, hasonló terjedelemmel reagálni, hanem azzal is, hogy nem fogja érdekelni egyáltalán, hogy mit, miről és miért írsz. Ez van. Tudja, hogy mi az igazság, tudja, hogy ki vagy, és nincs rólad jó véleménnyel. Általában nem is érti, hogy miről van szó, csak le akarja vezetni a feszültséget, ami benne rejlik, vagy pont azt, amit az okoz, hogy amit írsz, az erősen ellentétes azzal, amit non-stop sulykolnak bele, és a véleményed alapjaiban rengeti meg a felépített világképét - ami nem árt néha senkinek.

Szóval ezt nem árt az elején tisztázni. Az elején mindenki felhúzza magát az ilyesmin, személyesnek veszi, és ami a legrosszabb, komolyan. Aztán, ahogy kikopnak az IQ betyárok, úgy maradnak visszatérő emberek, akik veszik a fáradságot, és ha mégse értenek egyet, egyéni véleményük van. Ritka az ilyen.

Ahogy az is, ha valaki arról ír, hogy az, amit látsz, amit hallasz, az olyan, mint a hangyaháború, csak direkt csinálják. Ha valaki igyekszik tisztábban látni, és értelmet látni és láttatni a zűrzavarba. Persze őt is legorombítják. Esetleg tudni vélik, hogy kinek dolgozik, merthogy mindenki dolgozik valakinek, ugye. Olyan nincs, hogy őszintén gondolja, amit ír.

Ezért fájna, ha Terminusék abbahagynák. Arról írnak, ami szerintem a mostani civilizációnk és kultúránk, az életformánk fennmaradásához a legfontosabb: az energiáról, amit ha elzárunk, népességünk 80-85%-a menne a levesbe, plusz az apró, amit a nyersanyagháborúk utána küldenek, amikhez képest Irak, Afganisztán vagy Grúzia békés babazsúrnak tűnnének.

Üzenném, hogy ne hagyják abba, írjanak, amiről szeretnének, ahogy eddig - oda nem tudom, mert a kérdéses részbe vagy le van zárva, vagy le van tiltva a kommentelés.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr97629965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.24. 18:46:54

Csak azokkal a kommentekkel érdemes foglalkozni, amelyek mondanak (nekem) valamit. A többit egyszerűen kiszűri a... az evolúció? :-)

Persze nehéz elviselni, amikor az ember csőstül látja leírva a nagyobbnál nagyobb butaságokat, tévedéseket és hazugságokat. Dehát ezt muszáj kalkulálni, ha az ember nyilvánosság elé (vagy bele a nyilvánosságba) lép.

Kevés blogoló olyan szerencsés, hogy elkerülik az idióta kommentek.
:-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.24. 19:40:03

nem annyira az evolúció. aki köpködni, gyalázkodni, hamis világképet hisztérikusan védeni/erősíteni akar, az nem azért csinálja, hogy te kapj valamit, vagy hogy ő a bejegyzésből kapjon valamit - azért csinálja, hogy a reakciód adjon neki valamit.
meglehet, szadista alapállás, de ez így működik: ha nekem rossz, akkor már attól is relatíve jobb nekem, ha valaki másnak még rosszab, pláne, ha szerintem alapból miatta rossz nekem.
agyrém, de tényleg ezt látom sokszor.
ha nem kapja meg, megy máshova.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.24. 20:42:00

Csöncsön, szerintem mindenhova odaragad 1-2 idióta. Nálam például egy griffith nevű valaki szokott egetverő hülyeségeket bebüfizni, bár mostanában már inkább csak röhögök rajta, a kacsás postomnál például olyan szinten teljesített még maga alatt is, hogy az egyenesen komikus. Komolyan mondom, értelmeset még sose írt, illetve a legelső kommentje még aránylag összeszedett volt, de abban meg volt egy jó masszív kis zsidózás, így hát nem foglalkoztam vele (fel is volt háborodva rendesen). Azóta se tűnt fel neki, hogy nem foglalkozik vele a kutya se, bár most eltűnt egy ideje. Remélem nem csak nyaralni ment...

Dr. Stein (törölt) 2008.08.24. 21:11:52

A blogger is tanul valamit (publikálni, kommunikálni, megtanulni a nyilvánosság előtt kifejezni önmagát, sablont szerkeszteni és még sok mindent), tehát nem teljesen hiábavaló a dolog. Van aki kiég, van aki szüneteltet és van aki kiábrándul.
Saját statisztika, hogy anno volt egy bejegyzésajánlóm a freeblogon, tényleg népszerű és jó lapok kerültek ki és most 50%-a halott, 30% pedig elköltözött.
Evolució.
Másrészt az Internet felszínes dolog, ha jobban megvakargatod. 80%-a bulvár vagy aktualitás és nem teljesül egyáltalán a vízió, hogy majd egyszer a nyomtatott, profi újságírók készítette médium helyére lép.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.24. 21:31:10

before:
pontosan. ha nem kapja meg, amit akar (ti. hogy felháborodsz, és rossz neked), majd keresi máshol.

stein:
evolucionál persze a blogger is, nem feltétlen pozitív irányban (mostanában egyre nehezebben jön elő belőlem a vérdemagóg, hiányzok is magamnak, de azzal nyugtatom magam, hogy csak uborkaszezon, és nincs elég alapanyag kis hazánk polelitje részéről).
az elnémulás, kiégés ellen nem árt, ha az elején tisztázod, hogy mit akarsz te kapni a blogtól. részemről nekem bőven elég, ha kiadhatom magamból a frusztrációt, és nem kapok agyvérzést. ha reagálnak rá, az már nem alanyi jogon járó plusz pozitívum.
a nyomtatott újság 80%-a, vagy bámely más médium döntő többsége is pornó, bulvár, múló aktualitás, ami után nem fognak hetekkel később is érdeklődni. ha úgy tetszik, az itnernet az emberi társadalom tökéletes leképeződése: megmutatja, milyenek is vagyunk, ha nem akarunk mindenáron jópofizni egymásnak társadalmilag. ilyen formában sokkal őszintébb az azt lavinaszerűen beborító hazugságok ellenére is (vagy talán éppen azért).

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2008.08.25. 12:56:14

csak így tovább mindenki, szeretek olyan blogokat olvasni, amikhez 100-nál több iq kell :)
iq-rasszista vagyok :( meg vérdemagóg is. De próbálom az aktuálpolitikát kerülni, abból értelmes max. Tótaw posztjaiban (és nem a kommentek között) válik. Bár, mióta durván moderál...

bloodhound v2.0 2008.08.25. 14:42:21

nem is ismertem ezt a blogot, de köszi bs395, hogy felhívtad rá a figyelmem, megy ez is a könyvjelzők közé, mert nagyon frankó írásokba botlottam.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.25. 16:53:50

a bs395-ök ahol tudnak, segítenek :-).

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.25. 21:04:34

Engem egyelőre nem fogott meg az oldal, pedig a téma nagyon is érdekel.
Peetmaster: nálunk a párom az "iq-sznob", mi legalább is így hívjuk! :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.25. 22:01:31

jujj, engem nagyon. bár épp bezárni készülnek :-(.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2008.08.26. 12:31:30

az én blogomba havonta érkezik három komment, így nincs para :]
amúgy télleg az egy dolog, hogy valami korlátolt szarfej elkezd fröcsögni a kommentek között, hát ezek ilyenek, de a baj azokkal van, akik reagálnak rá. gondolom azok se túl okosak, de legalábbis még nálam is sokkal naívabbak.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2008.08.26. 12:34:47

ja és ahogy látom nem zár be a terminus blog, csak átalakul.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.26. 15:07:20

periplaneta:
a dévidettengorós után csodálkozol? :-P
az nagyon kemény :-).

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.28. 19:00:57

?
nekem tényleg bejött az attemborós!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.29. 00:49:58

periplaneta plumbum:

Pedig tök jó a blogod! :-)

De tényleg.

periplaneta plumbum · http://atomgomba.blog.hu 2008.08.29. 00:59:46

japersze, ez ilyen NEM felháborodott komment volt, csak ilyen jól tudom írásba foglalni, amit gondolok :]
szóval télleg kösz, a havi kommentek harmada már meg is van :]
de ami a baj, hogy a terminus témából atomgomba lett a végire, ez pedig nem jó, mert a terminus blog jó.
de örüljünk, hogy nem hal meg azért.
süti beállítások módosítása