Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Mocskos liberalista!

2008. július 22. - bs395

Szikszó, Gárda, megélhetési demonstrálók és megélhetési kisebbségi képviselők verbális összecsapása, nyilatkozatháborúja. Akit érdekel, nézzenek videókat.

Engem egy dolog ütött szíven, mégpedig Murányi Levente, a Jobbik alelnökének azon megállapítása, hogy a liberalizmus az ocsmányabb, mint a nácizmus, vagy a kommunizmus.

A címkékben az a jó, hogy olyan sok van belőlük, mégis csak maszatolásra telik. Arra már felhívták a figyelmemet, hogy én a címkéket meglehetősen sajátságosan értelmezem, de ez a liberalizmus (vagy klasszikus liberalizmus, vagy akármi, nem lényeg) jegyében engedtessék meg nekem. Viszont fogalmam sincs, hogy Murányi hogyan értelmezi.

Vajon mi ellen kel ki? Az alapvető szabadságjogok ellen? A vallásszabadság ellen, hogy nyugodtan higgyen mindenki abban, amiben szeretne, ne legyen megmondva az állam által, hogy melyik felekezet, melyik értelmezés az egyedül helyes? A véleményszabadság ellen szólal fel, és hangoztatja ebbéli véleményét? A sajtószabadság ellen küzd, és ez jelenik meg a sajtóban? A gyülekezési és ellenállási jogokat szeretné korlátozni, és azért gyülekezik, és szónokol az állam megdöntéséről Dósával együtt? Nem szeretné, hogy a jog egyaránt vonatkozzon mindenkire, de egyből mögé bújik, amint valami jogsérelem éri? Egyesíteni szeretné az állam hatalmi ágazatait? El szeretné törölni az iparűzés, a kereskedelem és a vállalkozás szabadságát?

Mert egyesek szerint az az ocsmány liberalizmus a nácizmus és a kommunizmus ellenében ilyen dolgokért kepesztett, ezek hiányában általában zsarnoki rezsimek szoktak hatalomra kerülni. Az, hogy itthon most nincs liberalizmus, ne zavarjon senkit, ahogy jobboldali gazdaságpolitikát képviselő párt sincs (ez mondjuk még kevesebb embert zavar).

Jobbik oldalon marad az ilyen és ehhez hasonló hagymázas, népbutító ocsmányság, ami elfedi, hogy két cigánydeportálós kitekintés meg Izraelezés között néha valós problémákra hívják fel a figyelmet – csak a megoldás a fentiek tükrében valahogy nagyon nem tetszik.

(a képen egy mocskos liberalista látható, aki birtokainak egy évi jövedelmét ajánlotta fel, hogy létrejöjjön egy olyan intézmény, ami a magyar nyelvet kiműveli - mégis hogy képzelte a mocskos nemzetidegen liberalistája? biztos izrealnek dolgozott!)

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr12579197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloodhound v2.0 2008.07.22. 07:49:14

murányi ugyanolyan hülye, mint az előző poszt ra okot adó "értelmiségi". de legalább - több más bloggal ellentétben -, itt mindkét oldal baromságai szerepelnek. tegnap be is tettem a bookmark-ok közé ... :)
viszont nyilatkozataikkal ezek a murányi-féle emberkék minden egyes alkalommal rávilágítanak arra, hogy mennyire nincs egy koherens világképük (ami van, az maximum valamiféle lázálom szintjén mozog, szerencsére...), kib.szottul felszínesek, ennek következtében már akár egy keresztkérdéssel ki lehet őket akasztani, egyszerűen össze-vissza sodródnak az eseményekkel, de közben annyira debilek, és azt hiszik magukról, hogy ők csinálják a történelmet. szimpla kórtünetei egy beteg társadalomnak, nem pedig a jövő alakítói (szerencsére)...

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.07.22. 18:16:59

bloodhound:
sajna volt azért néhány parlamenti ciklus, amikor igen. és amikor nem ők alakították a történelmet, akkor sem a képen szerepló mocskos liberalistákhoz hasonlók. én már nem is tudom, melyik "oldal" a rosszabb. (illetve arról van véleményem, hogy melyik a rosszabb, csak ezt kicsit kevésnek érzem választási lehetőségként)

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.07.22. 18:48:43

"Az, hogy itthon most nincs liberalizmus, ne zavarjon senkit..."

Ha ezt te is így látod, akkor miért vagy ennyire demagóg? Murányi kutyája nyilván nem a klasszikus liberalizmusra érti, amit mondott, hanem arra, amit ma "liberalizmus" nicknéven futtatnak.

Arra lennék kíváncsi, hogy hol vannak, vagy hová tűntek a 19. századi liberálisok eszmei utódai.
Szerintem az Ellis Islanden szálltak partra a 20-as években...

pina

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.22. 19:04:47

nem murányi kutyája, hanem murányi maga.
dósa a deportáláson kuncogott.
a demagóg állandó eposzi jelzőim egyike, populizmus szavazáson majdnem megvertem gyurcsány ferencet is.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.07.22. 19:50:56

Ezek szerint nem ismered a szólást: "Vonyít, mint Murányi kutyája." :)
Az előbbi hozzászólásomban Murányi kutyája = Murányi maga, amint idegbetegen ordítozik.

A vagonos szöveg, meg - valljuk be - magas labda volt, nem lehetett nem lecsapni. Most, hogy az abból kreált poén mennyire PC, meg mennyire vicces -szerintem poén volt, de elég gyenge. Ennyi, kár túllihegni.

Populista szövegek? Tessék, itt van egy: ha még élne Kossuth, az első dolga lenne, hogy elhatárolódik az SZDSZ-től, és a többi magát liberálisnak valló megélhetési politikustól.
Meglehetősen demagóg azt írni, hogy a Gárda Kossuthot szidja, ebben azért megegyezhetünk, ugye?

A liberalizmus mai helyzetét legjobban az Atarival tudnám példázni. Ha olyasvalaki mondja azt, hogy "ez az Atari mekkora szar má' ecsém", aki 1998. után hallott a vállalatról először, akkor egyetértenék vele, sőt még rá is kontráznék. De ha ugyanezt a 70-es, 80-as évekbeli Atarira mondja valaki, akkor megvonom a vállam és elkönyvelem az illetőt egy világvalagnak. Atari - a név ugyanaz, a jelentés módosult.

Még valami: HVG. Nekik én sem nyilatkoznék, nem azért, mert liberálisok - egyébként nem azok -, hanem mert mocskosul csúsztatnak és a saját érdekeiknek megfelelően mutatnak be dolgokat, elég megnézni a belinkelt videóriportjukat. Megvágták a beszédeket úgy, hogy "idegbetegen üvöltő nacifasisztarasszisták gyülekezetének" tűnjön a Gárda az egyszeri HVG-olvasó előtt.
Azt a majd' ezer, óbégató, anyázó, nácizó cigánysereget, amit Krumpli csődített oda, és a rendőröknek kellett többször rendre inteni, azt persze kontraproduktív lenne bemutatni, így meg sem teszik, mintha ott sem lettek volna, mert akkor esetleg érthetővé válna, hogy miért ordibált egy-egy felszólaló, mint egy frusztrált napközis.

Egyebet nem tudok mondani...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.22. 20:03:06

csaba:
nincs köztünk sok véleménykülönbség.

viszont nem értem, hogy a vonatos az miért és kinek volt magas labda? és itt nem pc-ről van szó, arra szarok magasról én is, hanem arról, hogy ennyire telik nekik megoldásból.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.22. 20:05:52

Ez elterjedt köcsögség ezek szerint a már teljesen reménytelenül hülye "jobboldali", szentkoronás turbóakármik között. A blogomra is beszabadult egy ilyen fasz, az is lenyomta már ezt a szar dumát, hogy sztálinizmus, meg a nácizmus is jobb, mint a liberalizmus. Ezek egyszerűen elmebetegek.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.07.22. 20:34:18

bs395:
Elhangzott pár megoldási javaslat. Pl. a monoki-modell, nem tudom, hogy ez a HVG videóban benne volt-e - mert több oldalon is néztem a videókat -, és a törvények betartatása, ezzel teljesen egyetértek, ne legyen kivételezés semmilyen szempontból.
Több dologban nem értek egyet a Gárdával pl. palesztinozás-zsidózás, összeesküvéselméletek, de a tehetetlenségből fakadó elkeseredésüket, dühüket teljesen megértem.
Mert hasonlót érzek én is, amikor arra gondolok, hogy itt belátható időn belül nem lehet rendet tenni a fejekben.

Ajánlom figyelmedbe egyéként a Borsod Online által készített videókat, egy fokkal objektívebbek.
itt > video.boon.hu/search/Magyar-Garda/@@overview.html?batch.start=0

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2008.07.22. 20:37:02

nem megy ez nekem :)

tinyurl.com/5crup7

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.22. 20:43:01

csaba:
szoktam mondnai, hogy a monoki példa jó kezdeményezés, pl. most a szerencsi kistérség gyűjt javaslatokat és terjeszti be majd az illetékesek elé nyomásgyakorlásként.
azt is szoktam mondani, hogy a gárda tünete és nem része a problémának. a gond nálam még mindig az, hogy hiába vezeti fel dósa úgy a témát, hogy vele együt bólogatok (a kisebbségi képviselők, zservezetek és alapítványok eltüntetik a pénzeket, és uzsorások osztják ki a segélyt), ha utána egy ilyen "magas labdára" nem küldi el a beszólót a gyűlésről, hanem vele nevet - ahogy még sokan mások - akkor én mit gondoljak a gárdáról? hogy felelős emberek, akik tényleg megoldást szeretnének, vagy csak dühös emberek, akiknek tökmindegy?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.22. 20:56:23

A gárda egy rossz válasz egy rossz kérdésre, nem több.

BeefBus 2008.07.22. 21:39:14

A magyar liberalizmusban mindent szabad amit nem tilt a BTK és még a randalìrozó mélymagyarok/nyilasok/nácik is csak felfüggesztettet kapnak a vérbìróságon. Hát kell ennél jobb???

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.22. 21:51:54

úgy érzem a bíróság "törleszteni" kíván a 2006-os rendőri atrocitások miatt. de ez csak az én elméletem.
süti beállítások módosítása