Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Páltalan

2012. március 27. - bs395

Képzeld - sose fogod elhinni -, azzal a doktorival kérlek nem volt semmi gond. Persze, persze, másolt, meg minden, de hát nem tudhatták, honnan is tudták volna, hisz' nem írta oda, hogy másolt, akkor meg? Formailag rendben volt, volt védés, meg opponens, meg minden, ami egy disszertációnál kell. Nem értem, mi a gond?

Az a gond, hogy ha Dr. Schmittnek esetleg le kellene mondania a doktoriról, ahogy formailag megkövetelendő egy ilyen blama után, na meg az államfőségről, akkor... nos, akkor vissza kéne igen sokaknak adniuk alelnöki posztokat, felügyelőbizottsági helyeket, kamu tanulmánymegbízásokat, intézményi tagságokat, közbeszerzési szerződéseket, képviselői mandátumokat, állami állásokat, jutalmakat, fizetéseket, ingóságokat és ingatlanokat. Napok kérdése.

Ami Pállal történik, az mondhatni mindennapos: olyan az embereknek kellene ítélkezniük felette, kihátrálni mögüle, akik más ügyekben, de ugyanígy jártak és járnak el. Amikor kedvenc humoristám - civilben frakcióvezető -, Lázár János a polipot emlegette, azt ne úgy tessék elképzelni, hogy vannak tízen-húszan, akik sárosak, és még esetleg pár százan, akik nekik dolgoznak, neeeem: itt százezres nagyságrendről beszélünk, az ő és családjaik megélhetéséről. Kiveszik mindannyian a részüket az osztozkodásból képességeikhez és lehetőségeikhez mérten.

Na és ezért nincs pl. ügynöktörvény, mert egy poszkommunista ki-kicsoda ennek a rengeteg embernek - a régi rendszer ilyen-olyan osztályvezetőinek, állami cégigazgatóinak, karrierjük elején, de már felívelőben lévő funkciainak - rohadtul kellemetlen lenne. Antikommunistáskodni meg rendszerváltani, na persze. A kecske körbekeríti a káposztát, de csak hogy a többi kecske ne férhessen hozzá, ő maga valahogy a kordonon belül marad mindig.

Rövidített verzió: faszkivan, semmisefogváltozni, jöjjönvisszagyurcsány.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr194344536

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 06:53:16

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.28. 12:52:21

Kósa Lajost meg „doktor”-nak titulálják hivatalos helyeken is, pedig még egyetemi végzettsége sincs:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1490_dr._kosa_lajos
Magyarhonban mostantól mindenki legyen doktor!

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2012.03.30. 13:16:57

na, na, azért az utolsó szó, ami három szó, egy kissé túlzás. inkább menjenek együtt a bús picsába...
egyébként én már láttam a saját munkám felett más nevét, és hát ilyenkor van némi viszketés az ember tenyerében
nem is kicsi...
süti beállítások módosítása