Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Nem, nem, nem és nem

2008. május 15. - bs395

Ha pusztán azért teszel valamit, mert nem értesz egyet a tiltásával, az nem bűncselekmény, mondta a független magyar bíróság.

Mint jogkövető, elitkövető, konzumidióta birka ember, aki én vagyok, holnaptól a következő dolgokat nem fogom megtenni, mert nem értek velük egyet:

- nem adok elsőbbséget, nem állok meg a stoptáblánál, piros jelzésnél, vasúti átjárónál;
- nem fogok lassítani, tövig nyomott gázzal fogok közlekedni;
- nem fizetek semmiért;
- nem halkítom le a zenét;
- nem fogom más tulajdonát tisztelni;
- nem fogom más testi épségét félteni;
- nem várok ki a sort, beállok az elejére;
- nem fizetek adót;
- egyáltalán, semmilyen törvényt se fogok betartani, ha nem tetszik, és ha más nem tart be valamit, és az nekem nem tetszik, hát beperelem.

Figyelmeztetés: amennyiben ön nem országgyűlési képviselő, vagy merdzsós-aranyláncos maffiózó, a fentiek alkalmazása súlyosan befolyásolhatja az ön személyi szabadságát, több évig terjedőleg is!

Mer az egyik jogellenesen kordonozik, a másik jogellenes kordont jogellenesen elbont, mi meg kövessük őket, holott tudvalevő, hogy mérlegelési joga a bíróságnak van, nem az állampolgárnak, legyen akár képviselő, vagy kormányfő is.

Nesze neked, itt a jogállam, a képviseleti demokrácia, a konszenzus, és az összes többi marhaság: úgy tűnik, csak addig van bármiféle értelmük, hasznuk és alkalmazásuk, ameddig az "kényelmes". Ez itten kérem szépen nem anarchia, csupán felülről gerjesztett, aztán pedig kontrollálni igyekezett káosz.

Sok sikert minden kedves versenyzőnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr41469374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hhh. 2008.05.15. 08:17:20

melyik bíróság és milyen ügyben mondta ezt?
link -et!

Gringo 2008.05.15. 08:36:14

"Megszüntette a bíróság a kordonbontó képviselők elleni eljárást"

A kurva anyjukat! Elegem van már abból, hogy ezeknek a köcsögöknek mindent szabad. Többmillás költségtérítés számla nélkül, stb.

conquistador+ (törölt) 2008.05.15. 08:59:13

A példáid erősen demagógok, de igazad van !
Nem tudom írtál e már akkor erről ,amikor a kordont jogellenesen kirakták, meg "műveleti terület"-tel kamuztak?Ha igen linkeld be légyszi, mert elolvasnám. (köszi)

conquistador+ (törölt) 2008.05.15. 09:11:43

kolbászoszsömle 2008.05.15. 09:04:35
ÁÁ! Nem olyan rossz a helyzet. Ilyen szinte mindenhol előfordul a térségben. A politikai nagykutyákat (fidesz,mszp) nem fogják bántani, idáig sem tették.
Zsömle akkor kezdj aggódni, ha Kóka János, vagy Vona Gábor ezreket visz ki az utcákra. Akkor talán tényleg weimari:)

Mourinho már nem a király 2008.05.15. 09:54:08

Jahogyja. Szeretem az ilyen embereket. Igaz is, legyen kordon az egesz varos, hadd csinaljanak a szocik amit akarnak, a BIRKA nep pedig turje???
Ulj le fiam, 1-es, es ne bloggerkedj csak mert divat manapsag!

HAT 2008.05.15. 09:58:14

'...a feljelentésben sérelmezett cselekmény nem valósítja meg a rendzavarás szabálysértését, továbbá a cselekményt megvalósító személyeknek szándéka nem a rendőri intézkedés tényleges megakadályozására vagy ellehetetlenítésére irányult, hanem pusztán azzal való egyet nem értésüket jelképezte cselekményük, valamint a demonstrációnak szánt esemény kifejezetten békés volt és az abban részt vevők törekedtek a károkozás elkerülésére is."

Ennek alapján az ellenpéldáid (nem és nem és nem) nem állják meg a helyüket (finoman fogalmazva).

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.05.15. 10:02:22

De ha mindezt "demonstrációnak szánt esemény "-ként műveli bárki, akkor teljesen jogos és törvényes!

Baromméter 2008.05.15. 10:15:51

Már bocs, de a bíróság azzal az érvrenszerrel, amelyet pontatlanul interpretálsz és amely felháborít, "rendzavarás" vádjában, a rendőri intézkedés kapcsán fogalmazta meg, így azokra az esetekre, amelyeket felsorolsz ("nem fizetek adót" stb.), én azért nagyon óvatos lennék megpróbálni kihasználni ezt az indoklást.

Ku-Klux-Klan 2008.05.15. 10:29:51

FELKONCOLNI! Az egész "parlamentről" csak ez a szó jut eszembe. Kivétel nincs.

Baromméter 2008.05.15. 10:30:00

"azzal az érvrendszerrel" helyett "azt az érvrendszert", szorri.

lopi 2008.05.15. 10:34:37

ugye - bar itt sajnalatosan felulreprezentaltak, - nem foglalkozol azokkal, akik nem ertik az ironiat? :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.15. 18:51:28

conquistador+:
az első blogbejegyzés február 24-i. de ha körbenézel, van itt szoci meg gyurcsány fikázás, sőt, szdsz is!

narkas_forbi:
olvasdel megint, mi van odaírva a kordonokról. nem muszáj úgy egyáltalán olvasnod egyébként, csak mert pár évtizede divatba jött.

hat:
kifejezetten békésen tenném én is. ha a rendőr vagy bármilyen hatóság előtt tenném bármelyiket, a bíróság engem is felmentene, mert az intézkedést nem akadályoztam, vagy megbüntetnének keményen?
hogy picit illőbb témát: egy kintfelejtett 30-as táblánál ha nem lassítok le, utána elkap a trafipaxolórendőr, mekkora lesz a bírságom?

lopi:
?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.15. 22:36:01

bs395 ·

Jut eszembe!

Rendpártiskodsz, amikor végre az anarchista filozófia alapján hoznak döntéseket a bíróságokon?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.15. 23:37:58

kolbászoszsömle:
a világ legritkább állatfaja vagyok, jobboldali anarchista, ha muszály kategorizálni.
ha egy (ilyen-olyan) konszenzussal megválasztott tisztségviselőkből álló testület által létrehozott szabályokat (amik így, ha áttételesen is, de konszenzusosak, így ha velük nem értünk egyet, akkor változtatni kell rajtuk, nem pedig per fő és per eset mellőzni) pont a választott szabályhozó testület tagjai nem tartják be, és őket a - szintén konszenzusos szabályok szerint felállított és függetlenített - szabályok betartását képviselni hivatott testület tagjai felmentik, holott másokat (ahogy zero is írta a vastagbőrön) ugyanezért megbírságoltak, akkor kiszámíthatalan helyzet áll elő, ami nem anarchia, hanem káosz :-).

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.17. 12:42:32

diszlex vagyok, az ilyesmin felülemelkedek :-P

Avatar 2008.06.02. 14:52:52

Conq:
Bírósági ítélet van arról, hogy a kordont jogszerűen állította a rendőrség.

Most már arról is, hogy azt, amit a rendőrség jogszerűen felállít, nyugodtan lebonthatja akinek az nem tetszek, ha közben békésen viselkedik. :)

'...a cselekményt megvalósító személyeknek szándéka nem a rendőri intézkedés tényleges megakadályozására vagy ellehetetlenítésére irányult, hanem pusztán azzal való egyet nem értésüket jelképezte cselekményük"
Mondjuk ezt nem értem. A rendőrök kordonállító intézkedésének az volt a szándéka, hogy álljon egy kordon, ami megakadályozza az arra nem hivatottak védett épülethez jutását. Na most hogy lehet az, hogy a kordon lebontása nem ezen intézkedés megakadályozására, ellehetetlenítésére szolgál?????
Ha csak egyet nem értésüket akarták kifejezni, miért nem ragasztgattak "Ez a kordon nem kéne itt álljon!" feliratú post-it-okat rá? Vagy miért nem álltak a kordon elé, és mondták el nemtetszésüket az ottlévő médának?
Az egyet nem értést szerintem így lehet kifejezni, nem pedig kordonbontással.
süti beállítások módosítása