Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Fehér szenzáció

2008. május 08. - bs395

Sensation White volt Budapesten! Juhú!
Gépzene buli! Juhú!

És mint minden buli, szól egy halom dologról.
Szól a csajozásról, a pasizásról, a gőz kiengedéséről, az agy elszállásáról, a magamutogatásról, és a szociális-anyagi státuszok összeméréséről. Nincs is ezekkel semmi gond.

Nincs még abban se semmi gond, hogy a mögé gyártott ideológiával, stílustannal nem vagyunk tisztában, vagy esetleg nem is érdekel minket - a buli, a stílus úgyse erről szól, hanem arról, hogy mint a paradicsommadarak, szépen színesen kivonulunk a tánctérre, és illegetjük magunkat, és ez is jó így, bárki bármit is mond.

Csak könyörgöm, akkor ne hivatkozzunk ideológiára, meg stílusra :-(.

Az egész gépzeneiség mögött van biza ideológia, le lehet Marxistázni, nem lesz úgyse sok súlya.

Az volt, hogy az instrumentális zenéhez komoly előképzettség kellett, komoly időbeli és anyagi befektetés, amit a vállalkozó kedvű zenészek nem mindig tudtak összehozni, így befektetőkre volt szükségük, akik viszont profitmaximalizálás végett itt-ott nyirbálták a művészi szabadságot (több-kevesebb sikerrel), maguk döntve az ízlésről, nem a közönség.

A gépzene az instrumentális zenéhez viszonyítva eredetileg mind képzésben, mind anyagi ráfordításban lejjebb vitte a korlátot, lerövidítve és meggyorsítva a kapcsolatot a művész és a közönség között. Az, hogy ebből a vonulatból is - mint az összes többiből - piaci termék lett, azért előre látható volt. A jó az, hogy ettől függetlenül megmaradtak a "garázs" produkciók, a kis kiadók is, így van honnan meríteni (lásd még: punk).
Csak ne hivatkozzunk a fogyasztás csúcsáról a szabadságra, mert hülyén fogja magát kivenni.

Ja, a stílus :-).
Van egy vállalkozó kedvű srác, aki összeszedte szépen egy kis flash animban, rakott mögé egy rakás samplet, meg csípős szövegeket, zsír nagyon, na. Tessék megnézni, hogy ha valaki csak annyit mond, hogy house, akkor abban benne van Donna Summer és az Eifel 65 is, ha csak annyit, hogy trance, akkor az egyszerre Sasha és Rammstein (meg Hocico, legyen több Hocico), ha meg technózol, akkor sanszos, hogy még sose hallottál technót :-).

Nem gond, ha valaki nem keni-vágja (csak trance-ből van 40+ stílus), de arra kérnék mindenkit, hogy ne ejtse ki a száján semmilyen kontextusban se, hogy progresszív. Légyszi.

A világon semmit sem mondott vele ugyanis.

----
Lábjegyzet: HARDCORE WILL NEVER DIE!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr84457857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.08. 20:46:20

Aztakurva, az az oldal nagyon rendben van!
Meg lehet vetni egyébként, de én nagyon szeretem az elektronikus zenét is. A zenei ízlésem hisztérikusan széles skálán mozog, szinte minden létező stílusból van, amit szeretek, hangulattól függően.
Dolgozni például üvöltő trance, vagy hardcore zenére tudok legjobban, amikor éppen befordulok a melóba. Nem érdekelnek a kritikák, a zenetudósok, a szakértők, senki véleménye, egyszerűen arra kell a zene, hogy jól érezzem magam, hangulatot teremtsek, vagy éppen hangulatot erősítsek.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.08. 20:51:31

Ja, egyébként értettem, hogy a post nem erről szól, félreértés ne essék, csak úgy kikivánkozott... :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.08. 21:18:21

:-).
azt az oldalt sok-sok éve találtam, akkor még 1.0-ás verzióban.
most volt apropója, hogy belinkeljem.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.08. 21:57:00

Azóta félig ki is ábrándultam, a trackek csak rövidke loopok... :)
De azért nagyon komoly munka áll mögötte, az tény!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.08. 22:43:24

különben picit nagy lenne a cucc :-).
azért étvágygerjesztőnek nem rosz.
süti beállítások módosítása