Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Védd a földet!

2008. május 01. - bs395

Én nem értem a fene nagy protekcionizmust.
Hogy külföldi ne vehessen magyar földet, vagy MOL-t.
Ezzel ugyanis nem csak azt mondjuk, hogy a külföldi az nem mindegy, mit vehet: azt is mondjuk, hogy a magyar nem mindegy, hogy kinek adja el.

Innentől nem az megy, hogy én, mint magyar, eladom akármimet, mert arra szottyan kedvem, és mazsolázgatok az ajánlatok közül, és a legmagasabbat fogadom el, nem: annak a legmagasabbnak bizony magyarnak kell lennie. Mert a külföldi pénz az karvalytőke, azért. Soros, meg a tudodkik, nyerészkednek, meg kizsákmányolnak minket, igazi magyarokat!

Hol vannak ezek az igazi magyarok, amikor egy külföldi földet, MOL-t akar venni? Hol vannak ezek az igazi magyarok, amikor egy magyar kölcsönt szeretne felvenni a vállalkozásához?

Melyik mélymagyar mondja azt a másik magyarnak, hogy figyelj, én megveszem a te részvényedet, földedet, és ha az OMV, vagy akár maga a Soros jön azzal, hogy kétszeres áron veszi meg tőlem, hát magyar becsület szavamra, én azt neki el nem adom! Mert én magyar vagyok, ő meg nem!

Hol vannak a mélymagyarok, akik a nagy nemzetközi judeobolsevistakapitalista karvalytőke bankjainál alacsonyabb kamatra adnak kölcsönt a másik magyarnak, ha az vállalkozni, befektetni szeretne, vagy csak meg van szorulva?

Olyankor nem talájuk őket. Egész nap tüntetnek, népnemzeti gyűlésekre és koncertekre járnak.
Hazaárulóznak, az igazán magyar dolog, az!
Nem járják az utcákat, szórólapozva, hogy népnemzeti önsegélyező pénztár, befektetési alap, vagy bármi, nem.

Pedig a konzervatív, nacionalista jobboldalon egyesek által emlegetett átnivilágban ilyen dolgok bizony voltak: segélyező pénztárak, alapítványi kórházak, iskolák, jótékonysági adományokból épített szegényházak. Hazafiak, lokálpatrióták fizették és tartották fenn, haszon nélkül.

Úgy érzem, a mai hőbörgők ezektől az ideáloktól fényévekre vannak.

El lehet menni önkéntes tűzoltónak, önkéntes ápolónak, rendőr mellé polgárőrnek, szemetet szedni, árvízi töltést erősíteni, hadisírt ápolni, műemlékvédeni, önsegélyezést szervezni, alapítványi iskolát, óvodát grundolni, fát ültetni, akármilyen nemzet és közösségjobbító tevékenységet csinálni munkaidőn kívül, azon belül meg annyi adót termelni és befizetni, hogy nincs az a kormány, ami el tudja költeni - és ha ezek után még mindig van ideje és ereje hőbörögni, katonai parádésat játszani, tüntetni meg ellentüntetni, hát veszek egy színmagyar kalapot, és megemelem.

De addig ne.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr8449512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marci 2008.05.01. 10:39:16

Védd a fákat, egyél hódot!

Sikamlós Jim DiGriz 2008.05.01. 10:51:40

Látom, nem csak én nem értem, hogy miért nem tesznek valamit ezek az emberek a hőzöngés helyett.

Valójában egyébként értem: mert azzal elfogadnák, hogy nem csak a kormány/zsidók/szabadkőművesek/szcientológusok tehetnek arról, hogy szarban a haza.

Redl 2008.05.01. 11:02:30

Ha javasolhatom; ne vegyél kalapot, felesleges. Sajnos, nem lesz miért megemelned. "Dicső" történelmünk során többször bebizonyosodott: a mélymagyarkodás hova juttatta az országot...

nevemsenki 2008.05.01. 11:06:40

Hol vannak ezek az igazi magyarok, akiknek pénzük van?

Muad'Dib 2008.05.01. 11:12:00

Redl 2008.05.01. 11:02:30
Mégis mire gondolsz? 48-as forradalom? Kiegyezés kikényszerítése a passzív ellenállással? Az egyik legnagyobb gazdasági fejlődés Horthy alatt? A fekete-sereg sikerei? Nyilván nem ugyanazt a történelmet tanultuk... Vagy nem ugyanazt értjük mélymagyarkodás alatt. Te mit értesz alatta?

Redl 2008.05.01. 11:15:07

Nevemsenki. Például, aki az Ikarust privatizálta, majd tönkretette...

Netuddki. 2008.05.01. 11:15:07

Az átlag mélymagyarnak lyukas a zsebe, úgy általában tehetsége sincsen semmihez. Azzal, hogy szajkózza a hülyeségeit csak egy szűk körhöz szeretne tartozni, akik ha átveszik a hatalmat (ábrándozni lehet), akkor majd munka nélkül juthat pénzhez/javakhoz. Persze a többi, nem magyarnak kinevezett állampogár kárára.
Hol is láttunk már hasonlót a történelemben?

Demo · http://norkana.blogspot.com 2008.05.01. 11:18:44

Eh.

Némely dolgot azért nem kellene eladni külföldi cégeknek vagy embereknek, mert stratégiailag fontos. Egyelőre az EU berendezkedése még messze áll attól az álomszerű állapottól, hogy egy nagy szuperállam legyen kultúrálisan szuverén területekkel, és ha történelmi párhuzamokat nézünk, azért az sem biztos, hogy az elkövetkezendő húsz évben is ilyen hugymeleg béke lesz, mint most. A magyarok jelentős része a földből él, és ha azt kivásárolja alóluk az osztrák, akkor nekik át kell csoportosulniuk valahova máshova - ám ahhoz vagy nem értenek, vagy hála a fantasztikus államvezetésnek, nincs is hova átcsoportosulni.

És

"Pedig a konzervatív, nacionalista jobboldalon egyesek által emlegetett átnivilágban ilyen dolgok bizony voltak: segélyező pénztárak, alapítványi kórházak, iskolák, jótékonysági adományokból épített szegényházak. Hazafiak, lokálpatrióták fizették és tartották fenn, haszon nélkül.

Úgy érzem, a mai hőbörgők ezektől az ideáloktól fényévekre vannak."

\o így van.

Redl 2008.05.01. 11:34:33

Muad'Dib. Elsődlegesen történelmünk negativ eseményeire céloztam. Kezdhetném talán Moháccsal. Számomra a Kiegyezés az uralkodó osztály megalkuvását jelenti. -Utána meg a "Vitam et sangvinem" -szánalmas. Kétségtelen, Horthy alatt volt gazdasági fejlődés. Utolso éveiben mik is történtek kis hazánkban..? Mélymagyarkodás alatt az ostoba, sehova nem vezető nacionalista hőbörgést értem, melyből oly sokan próbáltak -ma is- politikai-gazdasági tőkét kovácsolni, kizárólag saját érvényesülésük ügyében, tönkretéve az egészséges nemzeti érzelmeket.

Netuddki. 2008.05.01. 11:41:14

Aztán mit nem kéne eladni? Ezt egyedül a tulajdonos dönti el.

Bármikor vehetnénk mi is akár Monte Carlóban is ingatlant, ha lenne rá pénzünk. Akinek nincsen pénze, az kénytelen jobbágynak szegődni valahová és úgy leélni az életét. Hacsak nem ért valami olyan dologhoz, ami kitörési lehetőséget jelent ebből a körből.

Így működik ma a világ. A nemzeti önérzet csak önáltatás, mert egészen egyszerűen nem létezik.
Helyette közösségek vannak, mint állampolgár, és így tovább a legkisebb településig, majd a családig. Ha az egymás mellett lakó emberek nem tudnak összefogni, hanem helyette mindenféle ideológiai alapokon alkotnak kirekesztő csoportokat, akkor megette a fene az egészet. Mindíg egy kívülálló fog jól járni.

Netuddki. 2008.05.01. 11:46:25

Tulajdonképpen olyan, hogy mélymagyar sem létezik. Minden csak a javakhoz és annak megszerzéséhez vezethető vissza.
A "mélymagyar" is csak azokhoz a javakhoz szeretne befektetés nélkül hozzájutni, ami szerinte neki jár, csak úgy, ideológiai alapon. Pedig nem.

Muad'Dib 2008.05.01. 11:50:10

Redl 2008.05.01. 11:34:33
Horthy utolsó éveiben amik történtek annak a mélymagyarkodás szinte a legkisebb oka. A geopolitikai környezet ,sajnálatos elhelyezkedésünk Németo. és Szovjetúnió között és a nyugati hatalmak teljes közönye Kelet-Európa sorsa iránt lényegesen többet számított. Horthy igyekezett lavírozni a kényes helyzetbwn. Követett el hibákat, de ennek a mélymagyarkodásához semmi köze,. Azonkívül személyes vélemlényem ,hogy abban a helyzetben nem létezett volna jó megoldás Mo. számára.

Ace 2008.05.01. 11:51:54

Na most nem gondolod kedves bs395 ,hogy jogi kérdéseket mint a földvásárlás lebutíthatsz pusztán "mélymagyar" kérdésre? Eléggé szánalmasnak találom , hogy ennyire erölködsz, hogy mindenkit lefasisztázz. Javaslom kicsit nézz utána: polgárijog- tulajdonjog- adásvételi szerződés- föld tulajdon. Ott választ kapsz az aggodalmaidra. ( és ne lepődj meg , nem mélymagyrok találták ki )

Muad'Dib 2008.05.01. 11:52:28

kovi1970 2008.05.01. 11:46:25
Ebben benne van a neveltetésed... Sajnos látszik, hogy el sem tudod képzelni, hogy valakit úgy neveltek, hogy legyen büszke a nemzetére és elítélje a piti mutyizást. Tulajképpen sajnálom ezt a generációt,amit sikerült így tönkretenni.

margit néni 2008.05.01. 12:00:22

vonapajtásnak már korábban eszébe jutott egy ragyogó ötlet. biztos a zsidók lehetetlenítik el az ötletet

Vona Gábor pedig a gárdát elhagyva a Magyar Családok Bankja néven létrehozandó pénzintézetről beszélt, mely "nem a profitért van", és a magyar anyák szerepét hangsúlyozta abban, hogy a "Kárpát-medence ismét gyerekgőgicséléstől legyen hangos".

www.hirszerzo.hu/cikk.magyar_garda-avatas_kepgaleriaval.43248.html

Ace 2008.05.01. 12:01:42

cegvezetes.cegnet.hu/2008/1/termofoldtulajdon-az-unioban
Bs395 na itt olvashatsz róla. Remélem ez meggyőz, és nem fogsz ebben a kérdésben hisztériázni ,"mélymagyarok ,mélymagyarok"

csati 2008.05.01. 12:06:14

A válasz: a hőbörgőknek, mélymagyaroknak fogalmuk sincs, hogy működik a világ. Ühüm, akarom mondani, a szabad világ. Mert hogy egy pikk-pakk diktatúrát össze bírnának rakni, az hótziher.

Vannak emberek, akik egyszerűen visszarettennek a szabad világ kihívásaitól. Ahol olyan dolgokkal kell szembenézni, hogy akinek több tehetsége, szorgalma van, az bizony jobban fog élni.

De sajnos nem csak a hőbörgők, az átlag, otthonülő magyar is így gondolkozik. 50 év felett a magyar lakosok nagy része annyira begyöpösödött a régi világba, hogy menthetetlen. A fiataloknál mondjuk szomorú ez.

Muad'Dib 2008.05.01. 12:13:45

csati 2008.05.01. 12:06:14
Mi köze ennek a mélymagyarsághoz? Én pl. megrögzött nacionalista vagyok, aki Horthy rendszer párti. Miért zavarna engem, hogy valakinek több pénze van? Nem kommunista vagyok. Aki tehetséges ,ügyes szakember, jó üzletkötő keressen jól. Semmi gond nincs ezzel. a mutyizással, bratyizással, majd kapszegy jó melót, mert én hatalmon vagyok mentalitással van gond. Nem mondom vannak olyanok akik csak irigységből "mélymagyarok" de ne általánosítsunk már...

Redl 2008.05.01. 12:22:26

Talán eljutunk egyszer oda, -itt is s mindenhol, hogy határozott vonalat huzhassunk a tiszta hazafiui érzelmek s az ostoba populista eszmék közé. Mondom, talán.

Netuddki. 2008.05.01. 12:25:11

Muad'Dib 2008.05.01. 11:52:28
Szerintem Te kevered a nemzeti érzelmet, a nemzeti alapon, származás alapján történő megkülönböztetéssel, kirekesztéssel.

Egy olyan rendszer pedig ami egyeseknek több jogot biztosít egy másik állampolgárral szemben, számomra és szerintem minden jóérzésű állampolgár számára elfogadhatatlan.

Ace 2008.05.01. 12:31:59

Redl kovi1970 nézzétek meg az Euban , hogyan rendezik a külföldiek termőföld vásárlását . Raktam be egy linket. Ez nem populizmus , mélymagyarság, vagy negatív diszkrimináció. Persze könnyű pacekból hőbölögni ,így nem vagytok különbek annál, aki azt ordítja: MONNYONLEE

Muad'Dib 2008.05.01. 12:41:32

kovi1970 2008.05.01. 12:25:11
Te kevered a dolgokat. Alapból elvárható, hogy aki magyar állampolgár, az megfelelően viszonyuljon hazájához. Tehát meglegyen az alap nemzeti érzés benne. Ezért olyan baromi nehéz pl. svájcban állampolgársághoz jutni és ezért döntik el helyi szinten, hogy a közösség érdemesnek találja e az illetőt.
Nem igazán értem, hogy amikor azt belátjátok, hogy pl. cégek között verseny van, és ott sem mondom el a versenytársamnak, hogy mi a helyzet nálunk, nem adok neki ugyanolyan jogot a mi cégünk rendezvényén, akkor ezt miért kéne egy államnak másképp csinálnia. Ott is verseny van az országok között és minden ország (kivéve pesrsze minket) igyekszik a sajátját előretolni és előnyös helyzetbe kerülni a másikkal szemben. Fura gondolkodásra vall, hogy a munkahelyeddel szembeni lojalitást alapvetően mindenki elfogadja, míg a hazádal szembenit holmi "mélymagyarkodásnak" tartja...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.01. 12:42:50

Bár kicsit arrébb vezet, de mégis ide köthető:
Nekem annak idején a Szécheny-terv nyitogatta a bicskát a zsebemben. Ő ugye, a birtokainak, vagyonának a hozadékát ajánlotta fel a haza épüléséért, Mr Szőlőbánya pedig mitha kicsit fordítva...

Redl 2008.05.01. 12:53:35

Ace, ok. Csakhogy ott mindez politikai-ideológiai szájtépés nélkül történik. -Egyébként, nem orditok semmit, sehol. Lehet, mégis különb vagyok..

Ace 2008.05.01. 13:04:19

Redl 2008.05.01. 12:53:35
Nem okoskodni kell! Ha valamit nem ismersz ,nézz utána. Ennyi! A mindenki fasiszta szöveg kicsit idegesítő már.

Redl 2008.05.01. 13:45:45

Ace. Nem használtam a fasiszta kifejezést, még ráutalót sem. A csusztatás szintén idegesitő, ugyebár.

Ace 2008.05.01. 13:51:49

"Mélymagyarkodás alatt az ostoba, sehova nem vezető nacionalista hőbörgést értem, melyből oly sokan próbáltak -ma is- politikai-gazdasági tőkét kovácsolni, kizárólag saját érvényesülésük ügyében, tönkretéve az egészséges nemzeti érzelmeket. " Itt utaltál rá, ne nézz madárnak légyszi:)

Redl 2008.05.01. 14:05:13

Amit idéztél tőlem, az a jelenség azt takarja, amit most sem nevezek nevén? Akkor most nálunk az van? Ugye,hogy idegesitő a csusztatás.

Ace 2008.05.01. 14:12:46

Redl 2008.05.01. 14:05:13
Akkor mire gondoltál?:) Magyarázd el légyszi!Igazán nem akarok csúsztatni.

BushDoctor 2008.05.01. 14:18:16

Muab: A legtöbb magyar nem szolidáris a hazájával. csak szavakban. Ha nem igy lenne és mondjuk csak a népnemzetiek mind adót fizetnének rendesen adót akkor nem 1 millió ember tartane el kilencet. De nem, nem ez van : nekem van egy szép magyar jobbos ismerősöm aki még büszke is rá, majd amikor ákérdeztem miért nem ezt mondta : "kinek, ezeknek ???" Hát ezért tartunk itt kedves nacionalista felebarátom. Ezen kell gondolkodni.

Redl 2008.05.01. 14:20:06

Ace, ne vitatkozzunk a semmin. A két dolog nem ugyanaz, szerencsére. Napjainkban előforduló radikális megnyilvánulásokra gondoltam, ennyi.

Ace 2008.05.01. 14:25:52

Redl 2008.05.01. 14:20:06
Minden 2. héten van egy antifasiszta tüntetés. Nem csúsztatásból mondtam, csak bizonyos politikai erők és képviselőik kamu érveiket, hozzá nem értésüket ezzel palástolják. Itt is ahelyett , hogy gondolkoztak volna a kommentelők rögtön ezzel a retorikával jöttek elő.

Redl 2008.05.01. 15:09:46

Mivel akadnak szép számmal szélsőséges kinyilatkoztatások..... BÁRMELY oldal szélsőséges megnyilvánulásai kapcsán lehet és lehessen is demonstrálni, a törvények keretei között. Egyébként, ha jól emlékszem, az oly divatos gyujtogatás, törés-zuzás nem az antifasiszta tüntetések jellemzője. Hogyne, bizonyos politikai erők és képviselőik vesztes mivoltukban érzett dühödt csalódottságukban ugyancsak mély árkot ástak kis hazánkban. 2002 tavasza óta, ugyebár. De nagyon eltértünk a tárgytol, tehát off.

Ace 2008.05.01. 15:16:54

Redl 2008.05.01. 15:09:46
Nem megyek bele a politikai adok- kapokba. :) Lehet tüntetni , politikai oldaltól függetlenül . Sőt az Eu tagországokban is zúznak a tüntetők. Nem kell ezt úgy felfogni ,minha a világvége jött volna el.
A témára visszatérve sajnálom ,hogy a blog írója még mindig nem korrigált legalább a termőföld vásárlással kapcsolatban.
De ilyen az élet:)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.01. 15:31:55

Miért kéne korrigálni bármit is?

A magántulajdon egy dolog, a nemzeti érdek egy másik.

Kinek mi a fontosabb?

Ha nemzet érdeke azt kívánja meg, hogy ne legyen hasznod, akkor lenyeled, vagy küzdesz?
Ez a kérdés!

Mert, ha nincs földed, könnyű azt mondani, hogy ne adhassa el senki jó drágán annak, aki kifizeti a jó drága árat, de ha van földed, mindjárt másként gondolkodsz.

Ace 2008.05.01. 15:34:46

kolbászoszsömle 2008.05.01. 15:31:55
Bakker te milyen egyszerű vagy:)

Ace 2008.05.01. 15:37:42

Zsömle nem akarlak kiborítani ,de az állam azt is szabályozza, hogy egy ember , egy területen mekkora földdel rendelkezhet De kérlek ne kezdj el Orbánozni ,nem ő találta ki:)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.01. 17:11:46

aranyeres tornatanár:
vona és torockay tevékenységét nyomon szoktam követni.
vona a gárdaparádékkal kezdett, nem a családok bankjával.
saját alapító párttársai is otthagyták, mert annyira el volt foglalva a felvonulgatással, hogy elfelejtett összeszedni kopogtatócédulát egy időközi választásra.

ace:
nem faisztáztam le kollektíve senkit. azt a réteget kritizáltam, akik hőbörgés helyett csinálhatnának igazán magyar, igazán hazafi dolgokat is - de nem teszik, és pusztán a hőbörgésből, pusztán érzelmeik aggresszív kinyilvánításából vezetik le nemzeti tudatukat.
a termőföld szabályozást értem, mert nemzetgazdasági érdeknek tekintik. vajon dániában, ahol elég szigorú a szabályozás, tömeghisztéria és hazaárulózás közepedte hozták meg a törvényeket?
itthon nem abból vezetik le a hangosak a magyar föld magyar tulajdonát, hogy ne legyünk argentina, ahol az államcsőd után azért nem volt elegendő élelmiszer, mert pár külföldi cég birtokolta a termőterületek nagy részét ("benetton-land"), és ők az otthoni éhinség alatt is a külfüldi, jobban fizető piacokra termeltek, nem. eddig a retorika már nem megy el, csak a feszültségkeltésig.
és pont ezért, mert eddig nem jutnak, nem is bírálják ezek az emberek a magyar szabályozást sem - az jó, mert a külföldi nem vehet, és kész. a támogatási rendszer és hasnolók anomáliáira, avittságaira ez elegendő mentség a szemükben.

Ace 2008.05.01. 17:23:37

bs395 így korrekt,de szerintem ezt már az elején le kellett volna írnod. Megtetted, köszönöm. Így lehet róla gondolkozni értelmesen.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.01. 17:44:00

Ace

Az lehet, hogy egyszerű vagyok. Viszont van némi földem is hozzá.
Igaz, nem akarom eladni, de legalább nem a pálya széléről ugatok.
Igen, az állambácsi szabályozza, hogy mekkora földed lehet (ezért kellenek a strómanok), és szabályozza azt is, hogy kinek adhatod el.

A probléma ezzel ott van, hogy 600 hektár termőföld értéke 150-400 millió forint körül van.
Ez nem túl jelentős vagyon, összehasonlítva egy mondjuk egy szálloda, diszkó, vagy akár egy egy komolyabb lakatosműhely értékével.
Mégis, valahogy a földet, talán az ősiség utórezgései miatt holmi szent tehénnek tarja a társadalom.

Az argentinalizálódás elkerülése persze komoly érv lehetne, ha az állam benne lenne a földpiacban, és nem tiltásokkal, hanem vásárlóerővel alakítaná azt.
Én nyugodt szívvel lemondanék a négyesmetróról pl, vagy legyünk demagógok az egyházak támogatásáról, ha abból a pénzből finanszírozná az állambácsi a földvásárlásait.

Ace 2008.05.01. 18:44:47

Ugyan zsömle, miről beszélsz? Ha az állam nem védene, és azt mondaná egyszer :íme uraim tegyenek belátásuk szerint, éljen a totális szabadkereskedelem, nos hamar padlót fognál , és azt vennéd észre,hogy hatalmas nagybirtokok alakultak ki, feudálisnál rosszabb viszonyokkal.
Amúgy az egyházak ne kapjanak egy fillér állami támogatást sem ,helyette kapják vissza az államosított vagyonukat.Én ezt támogatnám:)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.01. 19:17:42

Ace

A termőföldnél sokkal értékesebb és hasznosabb dolgokat is elkótyavetyélt az állam, a nép hangos ovációja közepette.
Miért pont a földön kell fennakadni, hogy az aztán stratégiai kisfaszom?
El kéne dönteni végre, hogy a magántulajdon, mint olyan, az mit is jelent!
Vagy mondjuk azt, hogy Magyarországon nincsen magántulajdonban föld, hanem mindenki csak haszonélvezője az állami tulajadonnak, és az adásvételek a haszonélvezetről szólnak, vagy magántulajdon, ugyanúgy, mint a házam, vagy az autóm, és azt csinálok vele, amit akarok.

Jah, az egyház meg kapja vissza a azt, amit államosítottak tőle, aztán fizessen adót, mint minden más gazdálkodó szervezet.

Nem tudom, hogy belemennének-e egy ilyen üzletbe. :)

Ace 2008.05.01. 19:39:50

1.,Rendszerváltáskor belementek volna. Nem rajtuk múlt.
2.Termőföldnél kevesebb hasznos dolog van (főleg kicsi hazánkban)
3.nem csak a földre vonatkoznak speciális tul.szerzési szabályok
4.a haszonélvező a haszonélvezeti jogot nem ruházhatja át, de annak gyakorlását átengedheti-érted a lényeges különbséget?
5. ha nem kell államosítani ,mert más eszközökkel is meg lehet oldani a problémákat ,akkor ne államosítsunk:)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.01. 20:11:52

Ace

A faszt mentek volna bele :)

Volt néhány nagypofájú harcos balfasz, akiket gyorsan nyugdíjaznak, ha van esély arra, hogy kivívja a "lehetetlent" és visszakapja az egyház minden vagyonát, amit a komcsik elvettek, hogy aztán ne legyen támogatás, adómentesség, csak könyvvizsgálat és pénzügyi fegyelem.

A termőföldnél sok hasznosabb dolog van.
Jelenleg az értékének kb 10-25%-t termeli meg egy évben, és még csak nem is biztonságos. Ki van téve az időjárásnak, az árutőzsdének, a kormánynak, az EU-nak, egyszóval borzasztó bizonytalan a hozama.

A közművek sokkal biztosabban sokkal többet hoznak.
Százalékosan is, és abszolút értékben is.
A telefon is jobban jövedelmez sokkal kevesebb macerával, a kábeltévé is.
A föld csak nagy, de nem olyan hasznos, mint amilyennek tartja a NÉP.
Ha az lenne, a vagyonkádat földbe fektetnéd, nem pedig a a tőzsdébe.

Így van, nem csak a földre. Pl a veteránautókra is spec szabályok vonatkoznak.
Az is állami tulajdon, te csak használója vagy. Viszont eladhatod, örökölheted, elajándékozhatod, "csak" külföldre nem.

A haszonélvezet szép dolog. Akkor máshogy kell hívni, ha az a szó már foglalt. Legyen örökbérlő. A bérleti jogot el lehet adni, lehet örökölni, lehet vele mindent csinálni, ha a tulajdonos hozzájárul.

Nam értem miért jelentene államosítást a jelenlegi helyzet nevén nevezése.
Mert jelenleg az a helyzet, hogy az állam belebeszél mindenféle mondvacsinált érvekkel a tulajdonos dolgába, és nem hagyja érvényrejutni a tulajdonos tulajdonhoz való jogát.
Ez azt jelenti, hogy a tulajdonos nem is tulajdonos, hanem egy felhasználó, mint az a kábeltévés, amelyiknél kinn van a konverter, ha akarja nézi az adást, ha akarja, nyomkodja a gombokat, de a konverter az UPC-jé, és, ha összeszarja magát, akkor sem lesz a tulajdonában, és nem rendelkezhet vele tetszése szerint.

Ace 2008.05.01. 20:49:24

kolbászoszsömle 2008.05.01. 20:11:52
Te tényleg nagyon sötét vagy. Elnézést kell kérnem ,ritkán szoktam valakit ennyire lenézni.:(
Alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában! Örökbérlet mint olyan , a jogrendszerünkben nincs. A bérleti jogot nem lehet örökölni! Nem fogod megérteni ,nem is folytatom...
Még egy fél gondolat. Megértem , pontosabban tiszteletben tartom, ha nem rajongsz az egyházakért. Te dolgod!De:"A faszt mentek volna bele :)" hőbörgést kicsit vedd vissza! A történelmet meg lehet hamisítani a pártgyűlésen, de ne nézz mindenkit olyan mucsainak ,amilyen te vagy. Remélem nem bántottalak meg ,nem ez volt a célom.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2008.05.01. 21:26:17

Ace

Megtisztelsz lenézéseddel!
A szingularitási, már-már sugárzó sötétség a védjegyem!

Igen, nincs olyan, hogy örökbérlet, a bérleti jog öröklése, örökölhetősége pedig megállapodás (a bérlő és a tulajdonos közötti) kérdése.

Lehet, hogy nincs szabályozva a törvények által a bérleti jog öröklésének mikéntje, a gyakorlatban azonban működik.
Családi gazdaságok földbérlete esetén bizonyosan, de albérlet esetében is, ha mindkét fél részéről van rá igény.

Én amúgy ezt írtam: "A bérleti jogot el lehet adni, lehet örökölni, lehet vele mindent csinálni, ha a tulajdonos hozzájárul."

Tudod, az utcsó mondatrész: HA A TULAJDONOS HOZZÁJÁRUL.
Nálunk Mucsaion azért nem szeretjük a hozzád hasonló tirpákokat, mert nem tudnak olvasni a már húszévesen kialakuló Korszakov-szindróma okozta leépülés miatt.

De ezt inkább nem folytatom, mert úgysem érted.
Túl hosszú mondat, túl sok tagmondat.

Persze, nem akartalak megbántani, és, hogy ebben biztos légy, le is írom.
Hiszen nem ez a célom.

A történelmet valóban meg lehet hamisítani.
A pártgyűlések arra valók.
Ám, ha egy cseppet gondolkodnál, belátnád, hogy ha az egyházak visszakapják a vagyonkájukat ÉS nem kapnak SEMMILYEN támogatást, akko csak a vagyonuk után keletkező PROFITBÓL, jobban mondva az ADÓZÁS UTÁNI NYERESÉGBŐL -vagy a vagyon felélésből- üzemeltethetnék magukat, amiből valószínűleg nem jutna a hitéleti tevékenység jelen szintjét elérő szolgáltatásra sem, mivel a hitéleti tevékenység nem lenne elszámolható költsége az üzemeltetett tőkének.

Ace 2008.05.02. 09:15:41

HA A TULAJDONOS HOZZÁJÁRUL- attól még nem lesz az aminek mondják, és ez nagyon lényeges. Na akkor mégegyszer zsömle:
1.A tulajdonjog az sosem korlátlan.Sehol nem az. Az állam mindig fűz hozzá kisebb- nagyobb korlátokat.Ez van:)
2. Hogy mire gondol egy laikus az egy dolog, de utána van a sírás ,ha probléma esetén valaki jogásszal jön vissza, nem egy ilyet láttam már (sajnos).
3.Amit mondtam az tény. Az egyház eredetileg az elvett vagyonát akarta visszakapni. Ami hidd el nem kis összeg, az állam erre képtelen volt a rendszerváltáskor, ezért lett így kárpótolva.Nem kell elhinned, lehet butaságban élni számodra könnyebb:)
Na okoskodj tovább, végén még kodifikálsz egy új ptk-t, és még a hitéletet is megújítod,te lúzer:)
süti beállítások módosítása