Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Önigazolás

2008. április 30. - bs395

Tölgyessy Péter, 2008.04.29:
"A Fidesz évi hat-nyolcezer szavazáson tesztelheti a kispártokat. A költségvetési törvényhez benyújthatja mondjuk Budapest összes kívánságát, mindent, amit Demszky Gábor valaha is kért a kormánytól. Ha az SZDSZ megszavazza, sérül a konvergenciaterv. Ha leszavazza, a főpolgármester magyarázhatja ezt a BKV sztrájkolóinak."

Killtheradical, 2008.04.07:
"Külön felhívnám a figyelmet Nemes Gábor azon kijelentésére, hogy szerinte a BKV nagyjából nyárig tudja fizetni a béreket a meg nem oldott finanszírozási problémák miatt, illetve, hogy nem ártana addig törvényben rendezni a dolgokat. Ez leszen-e a kisebbségi kormányzás vége? Ha és amennyiben mégis sikerül összeizzadni valamiféle törvényt a rendezésre, megszavazza-e az SZDSZ, csak hogy Demszky Gábort újra őszintén és nyilvánosan mosolyogni lássuk? És a többi párt hogyan fog szavazni?"

Külön adalék, hogy mind az SZDSZ, mind a BKV megindult a belső szétesés biztos útján.

Egyébként meg rájöttem végre nagy nehezen, hogy itt ami folyik, az igenis képviseleti demokrácia.
A gond csak az, hogy nem mindenkinek. Vannak itten kérem érdekek képviselve, csoport és személyes érdekek is. Na, nem 10 millió emberé.

Azoké, akik az államtól kapják a bevételt, a pozíciót, a megrendelést.
A többiek le vannak szavazva.

Vagyis lesz-e Demszky Gábornak (és barátainak és üzletfeleinek) képviselve az érdeke az SZDSZ parlamenti frakciójában?

Ha nem, oda a kormány.

(egyébként a Tölgyessy interjúban vannak érdekes dolgok, de a legtöbb inkább amolyan gondolatkísérlet, és belekeveri azokat az egymással csereszabatos ideákat és érzelmi viszonyulásokat, amiket a választóknak elvárt szinten teljesíteniük kell - de hogy a választottak ezeket komolyan veszik Tölgyessy szerint?)

Meg mi már az a magyar modell? Apám azt szokta volt mondani, hogy „Fiam, ha körülötted mindenki hülyének látszik, akkor sanszos, hogy te vagy az”. Mióta itt blogolok, ezt kiegészíteném azzal a lehetőséggel, hogy „vagy hülyének vagy nézve”.

Ne vigyorogj, te is.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr6448035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása