Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A falnak is füle van

2008. április 22. - bs395

Le vagyunk kérem szépen hallgatva.
Hallatlan!

Kis összevetés, most, hogy már hagytam egy picit ülepedni.

Az van ugye, hogy a Feri, szövetkezve Darth Vaderrel, lehallgat nép által megválasztott tisztségviselőket. Szeretem ezt az állami lehallgatás-hisztit. Minden eddigi kormány élt ezzel a lehetőséggel. Minden eddigi ellenzék össznépi hisztit igyekezett gerjeszteni ebből, aztán mégse lett semmi a váltás után érdemben.

Értem én a kurrens problémát (választott tisztségviselők lehallgatása eddig törvényileg körülményes volt), csak kétoldali hányhatnékom van tőle.
Mindjárt ki is fejtem, miért.

Egy: azt, hogy ezek lopnak, nem kell magyarázni. A korrupció az, amiből ki vagy hagyva. Innen a hiszti, beleértve jelen sorokat is. Engem valahogy még soha se akartak korrumpálni - mondjuk ebben az is közrejátszhat, hogy velük ellentétben a saját pénzemet költöm, úgyhogy számomra nem igazán nagy biznisz valamit kétszeres áron megvenni, és visszakapni 20%-ot zsebbe.
De ezek most hisztiznek, hogy akkor nehezebb lesz lopni, és teszik mindezt olyan dolgok mögé bújva, amivel viszont együtt tudunk érezni. Másrészt viszont pont a lopásféltést nem értem: activity is van a világon, meg ki is lehet ám menni a megfigyelt ojjektumból a szabad levegőre, meg nem kell ám személyesen átvenni a dokumentumokat, szóval egy kis megerőltetéssel el lehet kerülni a kíváncsi tekinteteket és füleket.

Kettő: ami mögé bújnak, és amit meg lehet érteni. Hogy itten kérem nem csak és kizárólag közérdekű, illetve nem teljesen közérdekű adatok és információk forognak a telefonon. Aki irodában dolgozik banki nyitva tartás alatt, az bizony előfordul, hogy netbankol munkaidőben az asztali telefonon például. Vagy megbeszéli a párjával, hogy este ki kötöz ki kit. Ez ugyan nem államellenes bűncselekmény, és még szégyellni való se feltétlenül van benne, de egyikünk se örülne, ha magánéletünkön illetéktelenek csámcsognának.
Közbevetés: pedig teszik :-). Aki teheti, az ne küldjön magáról pucér képet üziben a telcsiről, vad dolgoknak lesz az kitéve a kézbesítés során. Én szóltam.

Három: ha az embert lehallgatják, rögzítik, annak lehetőségére illik felhívni a figyelmet. Ha felhívod a bankodat, bemondják, hogy a beszélgetés rögzítésre kerül, a mindenkori közleményekből, üzletszabályzatból pedig ki lehet keresni, hogy ki is férhet hozzá ahhoz a hanganyaghoz, amelyen megadod azokat az azonosítóidat, amikkel gyakorlatilag bárki átutalást kezdeményezhet a számládról. Amennyiben ezzel nem értesz egyet, leteszed a telefont, és bemész személyesen. A többi bizalom kérdése.
Itt kéremszépen nem mondja be egy automata hang az önkormányzatban ülő kis hölgynek, hogy minden, amit a kapcsolás után elmond, illetve beszélgetőpartnere közöl, az biza nincs kizárva, hogy rögzítésre kerül, az illetékes hozzáférők listáját a törvényi háttérrel pedig itt és itt tetszik találni. Plusz az a bizalom, ami egy bank esetében birkaként jellemez minket az állam emlegetése esetén valahogy szertefoszlik.

Négy: mit magánügyködik munkaidőben? Használja hozzá a magánmobilt! Egy nem közpénzből üzemelő vállalkozás általában minden egyes irodai és egyéb eszköz használatáról nyilvántartást kell, hogy vezessen, az alkalmazottakkal pedig elolvastatják és aláírásilag tudomással vetetik a szabályzatot. Ez terjedhet odáig is, hogy minden magánhívást biza levonnak a fizetésből, az emilek esetében pedig felhívják az alkalmazott figyelmét, hogy az arra feljogosultak beleolvashatnak, úgyhogy személyes dolgokat ne, a publikus emilszolgáltatókat meg letiltják proxy-ból.
Az általános persze nem ez, amennyiben az úgynevezett megfoghatatlan fair-use policy-t alulról közelíti meg a munkavállaló. Movhu (mover.blog.hu) írt meredek dolgokat, hogy egy közpénzből élő intézményben ez mennyire nem így van.

Szóval azért van hányhatnékom, mert az egész lehallgatási hisztéria olyan, amikor két ordas kurva bizonygatja az egybegyűlt nagyérdemű előtt, hogy ők biza még szüzek, de a másik, az már seggben sem az.

Legalább egy intim zuhanyt bevetettek volna előtte.
Böe.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr5436338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vujicsics trutymo 2008.04.22. 10:14:41

Mi volt az apád?. Hol "szocializálódtál" ? A munkásőrségnél, a nyilasoknál vagy KISZ-ben? Perverz kukkolás nem érdekel? Alapjában te egy kis fiókfasiszta vagy !

Pszt! 2008.04.22. 10:29:36

Ezek a jobbosok csak mocskolódni tudnak?

Ear 2008.04.22. 10:35:21

Ha lehallgatják, akkor abból nem lehet gondja senkinek, akinek nincs vaj a füle mögött. Legalábbis első hallásra úgy tűnik.

Szavazás: wita.hu/index.php?show=wita&wita=32
Ön szerint szükséges az önkormányzatok titkosszolgálati eszközökkel történő megfigyelése?

Ear 2008.04.22. 10:37:13

Én persze nem örülnék neki, hogy lehallgatnak, de ha vannak olyan pozíciók, ahol ez szükséges lehet

Machiavelli 2008.04.22. 10:42:40

Ezek a balosok csak a diktatórikus eszközöket ismerik?

Minden szinten liberalizmusról meg öngondoskodásról papoltok, holott azt is törvényileg szabályoznátok, hogy milyen szögben üljünk a vécén!
Minket vádoltok a szocialista világ visszasírásával, holott adáig sem tudtok eljutni, hogy a magánszféránkat békén hagyjátok! Vagy nem értetek semmit, vagy semmi közötök a demokratizmushoz. Vagy nagyon hazugok, vagy nagyon ostobák vagytok! Ez egy nagyon keményen fasiszta ország, ahol névleg szocialisták és liberálisok vannak hatalmon. Valójában ócska kis diktátorok!

Sok tekintetben

jancika 2008.04.22. 10:43:55


Ear:
Ja, első hallásra úgy tűnik... de nem is erről van itt szó igazán, alábbi idézet a hirszerzo.hu cikkéből:


"A szolgálatok tehát együttműködési megállapodást kötnek egy adott önkormányzattal, amelynek értelmében egyfajta szolgáltatói szerepet töltenek be. Például egy nagyobb összegű közbeszerzési pályázatnál - az önkormányzat instrukciói alapján - adatgyűjtést végezhetnek egyes induló vállalkozóknál, ha velük kapcsolatban gyanú merül fel. Felmérhetik például, hogy az induló vállalkozók közül van-e olyan, akinek bűnözői kapcsolatai vannak, tisztára mosott pénzeket használna fel, vagy a tanácsadói körükben vannak-e ilyenek.

De Szilvásy György szerint a szolgálatok akár abban is segíthetnek, hogy a közbeszerzési felhívásokat eleve úgy fogalmazzák meg, hogy azok "megszűrjék" a jelentkezőket. "

A cél tehát nem a korrupció kiszűrése, hanem a több, kis helyi maffia helyett egy, központi maffia osztja le a melókat/ pénzeket.

873ujr3rk 2008.04.22. 10:47:30

kuldetestudatbol elkovetett hazug demagog faszakodas.
komolyan ennyire fostalicska a "blogoszfera", h ennel jobb irasokat nem talalni az index cimoldalara ?
lol.

states 2008.04.22. 10:48:06

Én azért azt javallanám, Gyurcsányék mindenek előtt saját magukat hallgassák le. Mennyi pénzt meg lehetett volna spórolni speciel, ha sportminiszterként lehallgatta volna példul a saját telefonját. És hát még ha miniszterelnöként...?

ember 2008.04.22. 10:49:47

indoklás:
az EU pénzek felhasználása és a korrupció (ez utóbbi csak később jött elő) miatt kell lehallgatni az önkomrányzatokat.
indoklás2:
régen is így volt, már a fidesz kormány alatt.

a tények:
országgyűlést nem hallgathatják le, ahogy sok egyéb, eu pénzekről, csatlakozásról, nemzetközi szerződésről döntő testületet sem, nemhogy választott képviselőket. az önkormányzatokat viszont igen, de csak azután, hogy a többsége fideszes lett. addig nem volt sem terrorveszély, sem eu pénz (hihi: eu pénz éppen azután nincs, hogy fideszes lett...:-))

a tények2:
Horn komrány hozta az eredeti intézkedést, fidsez kormány nem nyúlt hozzá, medgyesy módosított, jelen kormány kibővítette. pl. önkormányzati hivatal (értsd: tisztségviselők, miunkahelyek) helyett önkormányzat (értsd: bárki, akinek kapcsolata van vele, bármikor).

kérdéseim:
ha terrorveszélyről van szó, akkor melyik bíró nem bólintana rá azonnal? ha korrupcióról van szó, az rendőrségi ügy, és bírói felhatalmazás simán meglenne. akkor miért kell kihagyni belőle a bűnüldőző szerveket és a demokrácia egyik alapját jelentő független igazságszolgáltatást?

személyes észrevétel:
ezeket a megnyilvánulásokat nem szabad bagatelizálni vagy védeni. ez minden demokratikus állampolgár érdekét sérti, nem csak a jobboldaliakét. olyan sarokpont, mint a titkos szavazás: aki ebbe belenyugszik, legközelebb ujj-lenyomatot rak a titkos szavazás során a szavazólapra. ezen tessék elgondolkodni.

az egész olyan, mint anno a törvény erejű rendelet: jó, hogy van egy látszat parlamentünk, de akkor is bármit bármikor eldönthetünk magunkban, titokban. csakhogy azóta volt egy rendszerváltoztatás. a döntéshozók viszont ugyanazok, és ez meg is látszik. a szocializáció, a közös KISZ-es múlt előtör a PR felszín alól. Idős korukban majd ők is az ellenzék lecsukatásáért kiabálnak, mint most Vajda Pál és társai. a szüleink azért dühöngtek otthon (máshol ugye nem lehetett...), hogy végre változzon a rendszer. nekünk pedig vigyáznunk kell rá. nem szájtépés kell, hanem felelősségtudat és lényeglátás.

states 2008.04.22. 10:56:33

És azért Veres Jani valamint szűkebb, bővebb családi-üzlettársi telefonjai is érdekes hallgatni valókat tartogathatnának illetéktelen füleknek, különös tekintettel az egyre növekvő színesfém keresletre..

akárki 2008.04.22. 11:32:41

Kicsit olvassál utána, mielőtt ilyen hülyeségeket írsz!

Nem a hivatal hivatalos vonalas telefonjairól van szó, hanem mondjuk a polgármester mobiltelefonjáról.

Nem gondolod, hogy egy pm majd 3 mobillal mászkál, 1 hivatalos munkaidős, 1 félhivatalos titkos, meg 1 magán.

Ezenkívül meg a biankó felhatamazás semmire sem jó azon kívül, hogy ilyen szilvásy félék, akik titkosszolgálattal kutakodnak a kellemetlenkedő újságíróknál, hatalmi harcokra használják.

Az úniós pénzeket minisztériumszinten lehet ellenőrizni, nem titkosszolgálattal.
Most sem mobilon beszélik meg a kényes dolgokat a korrupcióra hajlamos tisztségviselők.

Végül meséld már el nekem, ki és hol dönti el, hogy mikor, kit, meddig kell lehallgatni?

lil 2008.04.22. 11:34:37

az író tényleg azt hiszi, hogy a kurrupcio visszatartását célozza meg ez a törvény? tényleg ennyire hülyének lehet nézni az embereket?? és tényleg azt hiszi, hogy mostantól azok akik eddig is lenyulták a pénzeket, mostantól fogva megjavulnak, merthogy "figyelik" őket? Azt sem tudom honnan vette, hogy magánügyi dolgokat fognak figyelni??
Kedves blogger! ezzel már senkit nem tud megetetni!

akárki 2008.04.22. 11:45:23

Még valami...

Tudod miért nem az úniós pályázatokat ellenőrzik inkább szigorúbban?

Mert akkor a kormányközeli korrupciót is le kellene ellenőrizni, azt meg azért mégsem szeretnék.
Így meg rá lehet fogni egy kipécézett ellenfélre, hogy titkosszolgálati módszerekkel sikerült egy korrupcióra fényt deríteni.
Saját korrupcióra sajnos nem, de hát van ilyen.

Mellesleg ez az egész arrafelé halad, hogy a legközelebbi kampánynál már program sem lesz, csak ki tudja jobban befeketíteni a másikat.

PEHK 2008.04.22. 12:00:25

csak nincs valami rejtegetnivalójuk, az igen tisztelt dolgozóknak?

Kaya Ibrahim 2008.04.22. 12:02:34

Mondjuk, vannak azért hiányosságai az igazságszolgáltatásnak. Például én:)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.22. 12:21:11

Miért van az az érzésem, hogy nem a korrupciót akarják ezzel megszüntetni, hanem éppen azt akarják ellenőrizni, hogy nehogy homokszem kerüljön a gépezetbe...

Rendben hallgassák le őket, akár ad hoc módon, de akkor kérem az eredményeket. "Az utóbbi napokban 136 kormánypárti, és 78 ellenzéki önkormányzati képviselőt helyzetek előzetes letartóztatásba..."

Nem lehallgatás kell, főleg hogy a lehallgatók is korruptak, hanem progrom. (Elhatárolódok magamtól!)

Bakter 2008.04.22. 12:44:51

"Belföld
2008. 04. 21.

Lehallgatásügy: Demeter Ervin visszavonta kijelentését
Demeter Ervin elismerte, hogy az Orbán-kormány is foglalkozott az önkormányzatok titkosszolgálati megfigyelésével..."

Elképzelem, ahogy egy sportcsarnoknyi ultratitkos teremben 3,5 millió titkosügynök 365/24-ben hallgatódzik, hogy miről beszél a cirka 3000 önkormányzat összes dolgozója a hivatalban. Mert a hatalmas rettegés hallatán csak erre a totális megoldásra tudok gondolni. S nem arra, hogy megalapozott gyanú esetén mondjuk az NBH megfigyel egyes figurákat, akik a zavarosban próbálnak halászni. Mert a hivatalokban csak csupa becsületes hazafi dolgozik, aki semmi esetre sem játszana a saját zsebére.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.22. 14:27:19

vujics trutymo, lil, 873ujr3rk, akárki: szövegértés, egyes. leülhettek.
süti beállítások módosítása