Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Székrekedés

2008. március 30. - bs395

Ferinek székrekedés lesz a vége?

Nagyon komolyan úgy gondolom, hogy az országnak igenis szüksége van egy rakás változtatásra.
Továbbá meg vagyok róla győződve, hogy ez egy rakás politikusnak és állampolgárnak kúrvára nem áll érdekében.

Vesztésre áll a polgári progresszió? Hogyan állhat vesztésre valami, ami soha nem is létezett? Hogyan állhat vesztésre valami, amit a mindenkori magyar kormány tűzzel-vassal írt, pártállástól és minden más meggyőződéstől függetlenül?

Mi az, ami az úgynevezett polgári progresszióhoz kéne? Nagyjából az, amit Feri végvonaglásában emleget: tudniillik oktatás, anyagi függetlenség az állami újraelosztástól. Na ezek azok a dolgok, amiket az állampolgárnak nem szabad megadni.

Olyan emberekre van szükségünk csupán, akik elég képzettek ahhoz, hogy kezeljék a munkagépeket, de ahhoz már nem, hogy tudják, hogyan működnek. Olyan emberekre van szükségünk, akiknek van elég pénzük parizerre és hideg vízre, de magántanárra már nem, és az első kettőt is egy tollvonással elvehetjük tőlük. Az ilyen emberek kénytelenek mindig azokra szavazni, akik holnapra több pénzt ígérnek - a holnaputánnal már nem foglalkoznak, mert nekik a holnapután az már luxus, csupán fikció.

Amit Feri mond, azok nem új dolgok: volt itt már kárpótlás, nemzeti alaptanterv, Sulinet, és a többi veretes elképzelés - mind csak arra voltak jók, hogy a pénzt, amit beszedtek és újra szétosztottak, a megfelelő zsebekbe irányítsák.

Amit Feri mond, azt már mondta: vagdalkozik, kapkod, hisztizik, fenyeget. Úgy nem lehet reformálni, hogy lehülyézzük azokat, akiket pont mi tartottunk eddig sötétségben, és csodálkozni, hogy ezért megharagszanak ránk.

Nem szeretek Budapesten tömegközlekedni: csupa olyan ember jön velem szembe, akiknek le lehet olvasni az arcáról, hogy az előző rendszer megrágta és kiköpte őket, azóta pedig folyamatosan taposnak rajtuk az örökösök. Gyűröttek, fáradtak, és fásultak. Jött a rendszerváltás, és senki nem állt ki eléjük elmagyarázni, mi is az, ami ez után fog történni.

Ezt az örökséget cipeltetik vezéreink azoknak a hátán, akiknek még nem roppant ebbe bele.
Ha meg beleroppan, annyi baj - majd beállhatnak szépen a sorba.

Addig meg összparlamenti hiszti és töketlenkedés.
Ünnepekkor meg alacsonyan szállnak az utcakövek.

------------------------------
Kis utóirat Feri sajtót szapuló megjegyzéseire: a pártatlan sajtó tényleg nem attól pártatlan, hogy egyet ide, egyet oda, darabra egyenlő legyen. A sajtó, mint olyan, egyrészt adja a híreket, másrészt a véleményeket - ha egyik oldal több hülyeséget csinál, mint a másik, akkor a pártatlan sajtó az egyik oldalt többször hülyézi le, mint a másikat. Teccettek volna jobban kormányozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr40402270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.03.30. 10:04:30


Pedig az új oktatási program nem rossz - már ha sikerülne megvalósítani a gyakorlatban. Ha nem sikerül, az nem elsősorban Gyurcsány bűne; a pedagógusok szkeptikusak. Nem lehet minden tanár mellé odaállítani egy minisztert, hogy elmagyarázza, igenis jó, ha a diákok megtanulják megfelelően kezelni a számítógépet, az internetet; és igenis fontos, hogy több hasznosítható tudást adjanak át és kevesebb felesleges adatot próbáljanak beleverni a tanulók fejébe.
Nagy szükség lenne változásra. Magyar Bálintnak teljesen igaza van, amikor a diákok számára elviselhetőbbé és hasznosabbá próbálja tenni az iskolát.

aranyhaj.blogspot.com

Dr. Stein (törölt) 2008.03.30. 15:01:08

Jogos a cikk. Magyar Bálint visszamenőlegesen úgy tudná jóvátenni bűneit, ha feljánlaná belső szerveit egy kórháznak.
süti beállítások módosítása