Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Karlinista

2008. március 20. - bs395

Felvesznek az emberek hitelt mindenre, árura, nyaralásra, akármire. Olyan dolgokra fizetnek bünagy kamatot, amik már akkor se tetszettek, amikor hazavitték őket.

Ha meg elkülöníted az egyiket, és leülsz vele beszélni, racionálisan, hogy ez így nem okos intézése a dolognak, akkor egyből jönnek, az oktatás! Ez a válasz mindenre, az oktatás!

Több pénzt, több iskolát, több tanárt, többet, többet, többet mindenből! És több tesztet is!
A helyzet az, hogy ezt már próbáltuk, és hát a gyerekek még mindig nem okosabbak.. De semmi gond, lejjebb visszük a ponthatárokat. Komolyan, lassan vannak már olyan szakok, ahol a sikeres felvételihez csak egy toll kell. Van nálad toll? Gyere be, kezdődik a szeminárium.
Nagy a fejpénz, szépen néznek ki a táblázatok, mindenki boldog, mi meg azon meresztjük a szemünk, hogy miért nincs itt innováció, meg kritikus gondolkodás.

Oktatás, érted? A politikusok is ismerik ezt a szót, imádják használni. A politikusok három dologgal szeretnek fényképezkedni: a zászlóval, a bibliával és gyerekekkel. Egy gyermeket sem hagyunk magára! Nem is olyan régen ugyanezek az emberek az individualizmust éltették, most meg nem hagyják őket magukra - úgy érzem, valaki kezdi elveszíteni a támogatottságát.

Van ennek oka is, hogy ilyen szar az oktatás, meg annak is, hogy ez soha sem fog változni: mert a javakat kisajátító emberek ezt nem akarják. Még csak nem is a politikusok: azok csak azért vannak ott, hogy azt hidd, van némi beleszólásod a történésekbe - pedig nincs. Nem beleszólásod van, hanem tulajdonosaid, akik évente sok milliárdot költenek arra, hogy megkapják, amit akarnak: többet maguknak, kevesebbet mindenki másnak. De megmondom, mit nem akarnak: nem akarnak olyan népességet, akik képesek magukért gondolkodni, nem akarnak jól képzett, jól tájékozott embereket.
Nem akarnak olyan embereket, akik a konyhaasztalnál azon gondolkodnak, hogy átbaszta őket a rendszer 18 évvel ezelőtt - engedelmes embereket akarnak. Embereket, akik elég okosak ahhoz, hogy kezeljék a gépeket, de elég ostobák ahhoz, hogy engedelmesen elfogadják a nagyobb adókat, a drágább árakat, a nyugdíjat, ami aznap válik kámforrá, amikor átvennéd - és most a társadalombiztosításodra fáj a foguk! Hogy elosszák a barátaik között!

És tudod mit? Meg fogják kapni előbb-utóbb, ha nem ezekkel, majd azokkal, mert ők az igazi tulajdonosai ennek az országnak, az eredeti tőkefelhamozók! Nagy klub az övék - és te nem vagy benne. Te meg én, mi nem vagyunk benne. Ez ugyanaz a klub, ami naponta mossa a fejed, hogy mit higgyél, mit vegyél és mit gondolj! Bizony, a játék meg van bundázva - de senkinek se tűnik fel, senkit se érdekel, senki se aggódik.

Becsületes, jóravaló emberek ciklusról ciklusra megválasztják ennek a klubnak a képviselőit, akik utána szarnak rájuk, szarnak rád, mert nem érdekled őket egyáltalán. És mégse aggódik senki.

Még jó, hogy itthon ez nem történhet meg, mert a fentiek innen lettek magyarítva, az meg Amerikáról szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr70388706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása