Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Fejjel rohanni a falnak jajj de nagyon jó! nevű ünnep

2008. március 14. - bs395

Mert az magyar virtus. Tele van vele a naptár. Koncepciótlan, hurráoptimista falnakrohanásokkal. Meg mártírokkal. Ennyi, amit fel tudunk mutatni.

Erre legyünk büszkék. Ünnepeljük a bukást, a kudarcot, az értelmetlen veszteséget. Igazi keresztényi erény. Arról, hogy meghalt az az ember, aki anyagilag is oroszlánrészt vállalt többek között abban, hogy a magyar nyelv modern államnyelvként egyáltalán fennmaradhatott, arról ne emlékezzünk. Az annyira nem volt látványos. A huszárroham bezzeg! Meg mit akartok már, a pasas anyanyelve nem is a magyar volt! Azt hogy adjuk már el?

Kikiáltottuk a köztársaságot, tessék minket megdicsérni! Meg tessék is ezt most már tőlünk átvenni, mert egyrészt elfáradtunk a nagy huszárosdiban, másrészt meg kezdődik az esti műsor ismétlése a tévében.
Tudjuk, hogy eddig ide tetszettek hordani a szemetüket, picit neheztelünk is ezért, de minden meg van bocsátva, csak segítsenek meg minket nagy nehézségünkben. Ne mi. Valaki más. Akárki. Majd rinyálunk, hogy nem ilyen lovat akartunk. Az összes létező dolog az univerzumban előbb-utóbb úgyis átminősül másvalaki problémájává. És Isten áldja meg a magyart, de valami mocsokmód gyorsan, még az első reklámblokk előtt.

Erre tudod, mit mondanak? Köztársaság? Nagy cucc! Olyat virítsatok csávókáim, amit nem tudunk! Na, olyannal nem szolgálhatunk, csak tucatnyi emigrált Nobel-díjassal. De van nekünk virtusunk! Az smafu?

Ja, hogy itt vannak az oroszok? Fejjel a falnak, bumm. Megint itt vannak, csak most tankkal? Bumm a fejbe. Éretlenek. Gázáremelés! Bumm! Legyél már rá büszke!
Meg többi koccanásra is, pl. amikor derült égből kiléptünk a Varsói szerződésből, vagy felgyújtottuk a székházat, vagy jól megmondtuk a Ferinek, hogy mennyen a picsába, meg hogy most már másvalaki fizessen (megint), nehogymár mi. Randalírozni szeressünk mi, nem takarítani

Ébresztő! Nyeregbe, hegyibe! Forradalom, nem érted?
Forradalom? Barikád, égő autó, elszabaduló deficit?
Olyat kéne virítanunk csávókáim, amit mások nem tudnak!

Legyünk már rá büszkék, hogy mekkora barmok vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr7380459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fatman 2008.03.19. 22:55:01

Stimmel!


Sokadszor is bebizonyosodik, hogy nem tudunk átlépni a kommunizmus örökségén!

"Az emberiség történelme osztályharcok története" mondá Marx, és ennek megfelelően a vörös időkben osztályharc központú történelmet tanítottak. Ha nem volt parasztfelkelés, simán átugrottak egész évszázadokat, csak a tatárjárás, vagy Mohács szintű események miatt tettek kitérőt! Nem tudom, hogy az iskolákban most mi van műsoron, de a többség számára a múlt eseményei egyenlőek a forradalmakkal!

És semmi sem igaz! Szerintem ugyanis az 1848-49-es szabadságharc arról szólt, hogy Kossuth király akart lenni, 56 pedig az ostobaság forradalma volt! Hogy hihették emberek ezrei azt, hogy elég egy kicsikét kiabálni, és a szovjet hadsereg, amely alig tíz éve verte végig fél Európát, majd lányos zavarában hazakullog!? Csak mert Nagy Imre behódolt a pesti utcának, és a legalapvetőbb politikai realitásokat sem vette figyelembe? Elhitték, hogy a népeknek tényleg van önrendelkezési joga? Hol tartották a szemüket az előző tíz évben?

És a slusszpoén: Ha 48-ban, vagy 56-ban ilyen szépen felkészült rohamrendőrség várta volna a tüntetőket, nem lett volna itt semmiféle forradalom!


F.

Leander 2008.03.19. 23:09:20

Fatman,ma már szerencsére mást hallgatnak a diákok történelem órán.Ma már nem mondják azt pl.,hogy Görgey áruló,ahogy már Horthyt sem tartják fasiszta diktátornak.Most csak a saját kedvenc példáimat mondtam,de a lényeg,hogy nem a marxista történetírás baromságait kell hallgatni.
süti beállítások módosítása