Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Fordított nap

2008. március 12. - bs395

Mintául szolgáljon az illegális bevándorlók sztrájkja Amerikában.

Arra kérek mindenkit, aki a második adósávba is fizet (pláne ha szolidaritásit is), hogy ha tudja, intézze már el, hogy egy, azaz egy nap - és lehetőleg mindenki ugyanazon a napon - ne fizessen adót és járulékot. Semmit. Sztájkoljunk már mi is, tüntessünk, zárjunk le utakat, hidakat, mint ahogy az minden más államolgárnak a jelek szerint elidegeníthetlen joga. Ja, és basszunk ki másokkal, legyünk rájuk irigyek, de ugyanakkor nézzük is le őket, és utáljuk szívből mindazokat, akik nem mi vagyunk.

Hogy miért? Az van, hogy a magyar népesség 10%-a fizeti a költségek 90%-át. Ez ugye kb. 1 millió ember. A maradék 9 millió ilyen vagy olyan módon arányaiban többet kap, mint amit befizet. Ha szeretsz számolni is, nem csak demagógusozni/nácizni/zsidóbérencezni (eddigi legnagyobb eredményem, hogy ugyanarra a posztra kaptam zsidóbérenc és náci jelzőt is, gyors egymásutánban – mi a mátrics, ha nem ez? ja, és volt az elmaradhatatlan demagógból is), akkor nézd meg pl. ezt. Vagy ezt.

Namármost, a jelenlegi, de az előző kormányok is egyetlen dolgot tudtak tenni: így-úgy módosítani azokon a számokon, amiket ez a 10% fizet, hozzácsapva esetleg más tételeket, és ezzel párhuzamosan elvéve a kedvezményeket. Ez eddig általános iskolás matematikai képességekkel is megy. Arról, hogy azt a 10%-ot hogyan tornásszák feljebb, lövésük sincs. Az már magas nekik. Vagy nem is akarják, ugyanis ez a 10% az, aminek nem függ a mindennapi megélhetése az éppen regnáló tücskök hisztijétől.

Az, hogy a kormány osztja be az általam megtermelt javak bizonyos százalékát, úgy hívják, képviseleti demokrácia. De azt, amikor idejön 3 millió ember, és személyesen kiveszik a zsebemből, a megkérdezésem nélkül, azt hogy hívjam? Szolidaritás? Szocializmus? Tudod, az volt az a rendszer, hogy ha volt egy 3 szobás lakásod, akkor az egyik szobába beköltöztettek egy 5 fős családot, és ha nem tetszett, akkor osztályellenség voltál.

Ma meg, ha eltartasz zokszó nélkül 8 embert, akkor leköpnek.
És viseld azt is légyszi zokszó nélkül.
Te hazaáruló, te.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr40376790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.03.12. 07:39:52

teljes mertekben egyetertek veled.
legalabb a kolompar es tarsai, ha elmentek volna orvoshoz, valamit nekik is fizetni kellett volna. nem csak minden jar ebben a kibaszott orszagban. Mert itt az van. minden jar, csak a felelosseg nem.
nem is huzom fel magamat nagyon, de igazad van.

Rá Dios 2008.03.12. 07:44:28

Őszintén szólva sem nácinak, sem zsidóbérencnek nem tartom a józan megszólalást. Sőt, szerintem ez a sokat "szenvedett " POLGÁRI megközelítés.
Ideje lépni, ideje szólni:
Emberek, TI mind az én zsebemben turkáltok! Mit tesztek bele?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.12. 07:47:51

No erre rímel a kérdésem, hogy vajh ebből a sok "öntudatos" szavazóból hány százalék is egyben az adófizető?
Egyébként nem csak, hogy leköpnek, mérhetetlenül irigyek is. Mert az életszínvonalad mindenkinek járna. Alanyi jogon, munka nélkül természetesen.

Talán érdemes lenne a szavazati jog mértékét egyénenként a befizetett adóforintok mértékéhez igazítani. De amíg a partvonalról bármibe beleszólhat bárki, akinek csak az öntudata nagykorú, a felelősségérzete azonban még mindig bárgyú dedként működik, addig a 10% nem lesz több, max kevesebb. Azt viszont jól elérhetjük.

Manyizga (törölt) 2008.03.12. 08:07:17

A szavazati jogot tényleg arányosítani kellene a befizetett adóval. Aki nagykorú és nem fizet adót (tanul, gyes, nyugdíjas, stb.) annak szavazata 1-et ér. A többiek arányát ki lehetne számolni, de nyilván többet kellene kapniuk.

Dehát ez nem jöhet össze, mert ez elképzelhetetlen. És amikor a családban egy politikai vitában szerényen felvetettem, hogy a jelenlévők közül mindenkit az én adómból fizetnek, és nem kéne azon marakodni, furcsán néztek rám. :)
(Feleségem: államigazgatás. Anyósom: önkormányzat. Apósom: Volán buszsofőr, sógorom: tűzoltó, sógornőm: gyesen levő óvónő, ...)
Úgyhogy nekik se adnék túl sok szavazatijog-szorzót. :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.12. 08:09:07

Cyr: a vagyoni cenzus azért nem jó ötlet, mert akkor azok, akik politikai döntések okán kerülnek ki belőle, nem tudnak szavazni, így állandósulna kirekesztettségük a döntéshozatalból. másrészt felelősséget csak olyan emberen lehet számon kérni etikusan, akinek megvan a csatolt joga is ahhoz, hogy felelősségre vonhassák.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.12. 08:12:31

manyizga: a tűzoltótól, gyesen lévő kismamától, ovónőktől, nyugdíjasoktól, olyan emberektől, akiknek mind nekem, mind a társadalomnak szüksége van a legkevésbé sem sajnálom sem a pénzt, sem a jogot.
olyanoktól sajnálom, akik semmit nem tesznek hozzá a nagy egészhez, vagy irigyen csak azt nézik, mikor jutnak hozzá némi morzsához mások javaiból, mint a nagyok ott fent.

teebee 2008.03.12. 08:13:38

Maximálisan egyetértek és csatlakoznék egy polgári engedetlenségi mozgalomhoz. Szerintem ebben semmi demagógia nincs. Nekem, és még sok hasonszőrű haveromnak elegünk van abból, hogy egyre kevesebben fizetünk egyre többet ebben a tetves országban. Ez engem azért bánt, mert nekem is van családom, akik miatt szeretnék félretenni, felhalmozni, hogy legyen majd miből taníttatni a gyerekemet, vehessek valami viskót ,stb. Pedig egész jó, átlag feletti fizum van, de a fele elvándorol a nagy lyukasfenekű zsákba és nam kapok érte cserébe semmit. Hozzáteszem, nem is nagyon akarok az államtól semmit, csak azt, hogy hagyjon érvényesülni. Közben meg minimálbéren bejelentett emberek és "veszteséges" vállakozók röhögnek rajtam a házukból, vagy a verdájukból. Félreértés ne essék, nem irígykedem rájuk, csak ne az én költségemen tegyék. Ne az én izémmal verjék a csalánt. Persze tisztelet a kivételnek. Sajnos alkalmazottként az adó és járulékfizetést felfüggeszteni nem tudjuk, pedig én szívesen megtenném. De tényleg kéne már valami jó kis összefogás és kezdeményezés az országban még megmaradt kevés normálisan gondolkodó és fizető nevében és védelmében. Vissza kéne venni a nyúltól a vadászpuskát.

Rá Dios 2008.03.12. 08:17:02

Nem vagyoni cenzus kell - ilyen már volt - hanem "adófizetési biztonság". Ilyen nincs. nincs, mert nem tudhatom, miért nem fizet aki nem fizet. Nincs miből, vagy nem akar.
A másik a pénz felhasználása. Bizony, a család is két módon költhet: előre borítékolva, hogy mindenre jusson, vagy csak a fiókból kivéve a pénzt, amíg van.
hamecz istván, aki nem MSZP, nem SZDSZ, hanem Járai Zs. egyik igazgatója volt az MNB-ben, így fogalmazott nemrégiben: Amíg a lakósság egytizede finanszíroz, addig a szavazás nem felelős választás, hanem kíváűnsághangvertseny.
Erre a hamis tolvajtudatra erősített rá a Fidesz, óriási kárt okozva ezzel. Vajon tudják? Ha tudják, miért teszik? Meddig tehetik?

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.12. 08:42:11

bs395: Az esetek döntő többségében a vagyon és a befizetett adó halvány köszönőviszonyban nincs egymással.
Akikre a társadalomnak SZÜKSÉGE van, azoktól valóban nem kell sajnálni a pénzt, sőt, fizessük meg őket jobban, becsüljük meg őket, MUNKÁJUKHOZ méltóan. Ők nem az adójukat, optimális esetben a munkájukat teszik oda. Mi odatesszük az adónkat, de könyörgöm, ők TEGYÉK ODA a munkájukat....

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.12. 12:43:51

Cyr, teebee: stimmt, a vagyon és a befizetett adó nem állnak egymással egyenes arányban, mert vagyonod csak akkor lesz, ha nem fizetsz adót. erre céloztam, hogy nem az adóalanyok körét akarják szélesíteni, hanem annak emelni, aki már benne van a rendszerben, oszt jónapot.
ez nem reform.
ettől függetlenül hamecznek maximálisan igaza van: olyan dologról dönteni, mainek nem te iszod meg a levét, nem nehéz, pl bármikor aláírnám, hogy a képviselők kapják be, feltéve, ha nem vagyok képviselő.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.03.12. 14:01:15

bs395: Csak az a gond, hogy még azt nem tudta senki megmondani, hogy az adóalanyok körét hogyan lehet minél hatékonyabban szélesíteni...
Azt hiszem, hogy ebben a kérdésben nem csak a kormánynak lenne szüksége szemléletváltásra, hanem valamennyiünknek.
Érdekes lenne pl. ha valaki kitalálná azt, hogy lehetne megoldani, hogy semmiképpen NE érje meg adócsalni. Mert amíg megéri, addig lesznek is csalások. Minél jobban megéri, annál több. Ki kicsiben, ki nagyban, ahogy a "tehetsége", "szorgalma", lehetősége engedi.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.03.12. 16:58:01

Cyr: vannak erre ötletek. szlovákoknál egykulcsos adó (midnegy, hogyan nevezed a jövedelmed, ugyanannyi rá a z adó). magyar szakértői tanács a jövedelmi adók csökkentése, a vagyoni és fogyasztási adók növelése. német példa, hogy ingatlanra nincs értékbecslés: nyilatkozhatsz úgy is, hogy 1 eurót ér, és az után fizetsz ingatlanadót, de ha el akarod adni, vagy megörökölnék tőled, akkor az államnak elővételi joga van a bejelentett áron, értékváltozás esetén pedig, ha nem indokolt (pl nem aztért kerül hirtelen 10szer annyiba, mert felhúztál mellé még egy szárnyat ,egy medencét meg két garézst), akkor visszamenőleg ki kell fizetni az adókülönbözetet.
csak szét kéne a tisztelt házbélieknek nézni, meg hallgatni azokra, akiknek ez a munkájuk.
és nem muszály mindent átvenni, de még amit átvesznek, azt se kell változtatás nélkül, csak működjön.

teebee 2008.03.12. 17:14:29

Az adócsökkentés (nem tömegében persze csak alany szintjén) és egyszerűsítés, valamitn a kiskapuk becsukása tényleg működik. Haverom pár évet lehúzott Romániában egy multi ottani igazgatójaként. Pont akkor, amikor azok az egykulcsost bevezették. Úgy számoltak, hogy 2-3 évig biztos deficites lesz a költségvetés. Láss csodát, már az első év után szuficites volt... Lassan már elcsépelt ez a dolog, de ha másoknak körülöttünk működik, akkor adjunk már mi is egy esélyt a dolognak és ne csak a kifogásokat és aggályokat keressük. Még a legjobb közgazdászaink se mernek ennek egyértelműen a pártjára állni. Vajon miért ?
Mindenesetre én továbbra is szívesen csatlakoznék a "normális középosztálybeli polgárok" engedetlenségi mozgalmához...
süti beállítások módosítása