Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Hisztérikus gyermekeink

2008. március 10. - bs395

Minden politikusnak van hisztis periódusa. Kinek hosszabb, kinek rövidebb ez az időszaka. Rövidíteni ezen az időszakon nem tudunk, de meghosszabbítani igen könnyű. Igazuk lehet az idősebbeknek, amikor azt mondják, hogy a hisztis politikust "át kell lépni".

Valóban, akkor, ha ez nem jár közvetlen államcsőddel - nem a költségvetés közepén kezd hisztizni a politikus -, hagyják nyugodtan, és igyekezzenek tudomást sem szerezni az eseményről. Ha látja a politikus, hogy dühösek vagy idegesek emiatt, akkor elérte célját, mert érzelmi reakciót váltott ki. A legrosszabb, ha miden erővel igyekeznek rájönni hisztijének a kiváltó okára, s a politikus kívánságának eleget is tesznek, mert akkor rögződik az a tapasztalat, hogy céljai elérésének ez a módja.

Tehát próbáljanak tudomást sem venni a hisztiző politikusról, viszont ha abbahagyta, maximális odafordulással és szeretettel kell bánni vele, és csak akkor próbáljanak eleget tenni kívánságának, ha az nem irreális -, vagy ha már értelmes egy kicsit, akkor nagy-nagy szeretettel próbálják megmagyarázni, hogy miért nem lehet.

Tudom, hogy rendkívül kellemetlen, ha a tévében toporzékol az éktelenül síró politikus, s a külföldi piacok elítélően méregetik a "kegyetlen" állampolgárt, vagy még jó tanácsokat is adnak, de gondoljanak arra, hogy "kibicnek semmi sem drága". Néha, főleg populistább korban az éppen csak elinduló hisztizésnél beválhat a figyelem gyors elterelése.

A hisztizőnek mindig szüksége van "vevőre", tehát elég gyakori, hogy épp annak az állampolgárnak hisztizik leginkább, akihez a legszorosabb szálak fűzik.

Nem lesz-e baja a politikusnak, ha a fejét dühében a szavazógombhoz verdesi? Ilyen eredetű maradandó sérülést még nem láttam. Úgy tűnik, azért kellő óvatossággal, inkább csak látványosan csinálják ezt a mutatványt.

A hisztinek egy egészen szélsőséges esete, amikor a politikus elkékül, megmerevedik és nem vesz levegőt. Ez szaknyelven az affekt apnoe. Ez elég ijesztő kép, s addig, amíg az ideggyógyászati kivizsgálás alá nem támasztja, hogy csak erről van szó, ne is nyugodjanak meg!

(Innen loptam)

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr44373524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása