Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Nélkülözhetetlenek

2009. december 10. - bs395

Az Állami Számvevőszéknek nem kell elnök. Igazából ÁSZ se kéne. Minek az. Átnézi a minisztériumok gazdálkodását, a költségvetést, a zárszámadást, és rendről rendre - párttól, kormánytól, klientúrától függetlenül – megfeddi az intézményeket és vezetőiket. Mert a főnökség az még hagyján, hogy nem feltétlen tud számolni, sokszor még a saját szabályaikat se tartják be. Innen is látható, hogy az ÁSZ-szal csak a gond van. Le vele!

Költségvetési tanács meg úgy kell nekünk, mint búcsúban egy pofon, de tényleg. A helyett, hogy a már meglévő – aránylag független - testület határkörét terjesztették volna ki (esetleg megfejelve némi kényszerítő jogkörrel, de ez már tényleg a fantasztikum világába visz), inkább kerestek maguknak még egy pozícióosztó testületet.

Kovács Árpád iránt érzett rokonszenvünket félretéve, aki Sólyom Lászlóhoz hasonlóan baromira nem érdemli meg azt a fajta álságos bánásmódot, amivel személyét és hivatalát kezelik a pártok, inkább brainstormingoljunk (ez egy szép magyar szó, mint a workshop, vagy a meeting) egy jót: melyik intézmény még az, ami nélkül tulajdonképpen el lehet lenni?

Rendőrség? Nincs mindenhol rendőrőrs, oszt mégis milyen jól megvannak, nem?

Bíróság? Ha már a függetlenségét és a szakmai munkát elszabotáljuk, akkor már tényleg inkább oszlassuk fel. Semmire se jók, meg azt a sok tárgyalótermet kifűteni, mi pénz az?

Kórházak? Ugyanmár. Most komolyan, kinek van szüksége kórházakra? Először is tele van beteg emberekkel, akiket senki sem szeret, másodszor úgyis fizetni kell pluszba, ha azt akarod, hogy foglalkozzanak is veled (mert az egészségügyi személyzetet finoman szólva nem fizetik agyon, de ez mellékvágány, most oszlatunk, nem rendbe rakunk), akkor meg már inkább egy rendesen felszerelt magánrendelő, nem?

Egyetlen gond van csak: mit csinálunk azzal a sok emberrel, akik így munka nélkül maradnak? Mert ne áltassuk magunkat, ha az embernek a saját pénzéről van szó, akkor lehet, hogy kisebb brigáddal is meg tudja oldani ugyanazt a munkát. Aggodalomra semmi ok, megvan a recept: rendszerváltás. Megint. Elküldünk mindenkit elő- és rokkant nyugdíjba. Megint. Egyfajta életfogytig össztársadalmi elfekvő.

Oké, elszaladtunk, indokolatlanul, és biztos belegázoltunk legalább valakinek a lelkébe, pedig pont fordított előjellel kell érteni e fentieket. A lényeg a lényeg: amíg a pártok ennyire kizárólagosságra törekszenek a politika minden területén, tökéletesen maguk alá akarják gyűrni az állam funkcióit, és ebbéli igyekezetükben egymásra mutogatnak, hogy de mert az is, addig itt csodát ne várjunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr181587114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marós 2009.12.10. 07:52:45

Nem a számvevők feleslegesek, hanem az a sok léhűtő, aki a parlamentben képvisel bennünket, azok vannak tul sokan, a fele is elég lenne, és aki nem dolgozik, azt ki lehesen rugni, mint a hétköznapi munkavállalót. A számvevők megállapításait, pedig kövesse egy büntető jogi eljárás, amiben a személyi felelősség is megállapításra kerül, valamint a szankciókat is kirónák.

Hülyetojás 2009.12.10. 11:05:18

Mondjuk a Blogoszféra? Deigazán...!
Ennyi 100%-ban újrahasznosítható elektront elpazarolni ilyen nyilvánvaló gondolatokra – minimum dőreség, de inkább a morális ingerküszöb alattomos feljebb pöccintése: a feszültségszelep leszereplése.
Menjenek a bloggerek a ... rendszerváltoztatóba!
Kommentelők meg utánuk.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.12.10. 12:15:13

@marós:
léhűtőkkel minden szinten lehet találkozni, ahogy párhuzamos hivatali struktúrákkal is.
a kérdés az, hogy lehet-e nekik értelmes munkát adni, vagy ha nem, akkor mihez kezdünk velük?
hányan vannak? 1000? 10000? 100000? fogalmam sincs.

@Hülyetojás:
le a közpénzből finanszírozott killtheradicalokkal!

Hülyetojás 2009.12.10. 13:22:58

@bs395:
(@marós) Én legalább egyről tudok, de nála van ezervalahányszáz gramm bizonyíték, illetve csak bizonyság, meggyőződés, akarom mondani tapasztalatból fakadó vélekedés, valami hit...
A minta viszont csekély és az sem biztos, hogy reprezantatív.

(@Ht) Le a killtheradicalokból közpénzelt finanszírozókkal!
süti beállítások módosítása