Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Rácsodálkozni a világra

2009. szeptember 11. - bs395

Az ártatlanság a legnagyobb kincs, amit az ember elveszthet. Az őszinte, gyermeki naivitás, ami annak látja a dolgokat, amik, és nem olyannak, amilyennek kinéznek. Amikor megtörténik, észre se vesszük, mert nem fáj, legalábbis nem akkor, és nem ott. Nem a tett, a történés az, ami felzaklat, hanem a felismerés, hogy nincs már meg. Hirtelen védtelennek és magányosnak érezzük magunkat, és a világ, ami egészen addig meleg, barátságos hely volt a maga természetében, egyszerre ijesztővé válik.

Én – a legtöbbekkel ellentétben – saját ártatlanságom elvesztésével kapcsolatban ambivalens vagyok, és még csak abban se vagyok teljesen biztos, hogy elvesztettem-e, viszont irigykedve nézem azokat, akik épp veszítik, vagy – és ez egyszerre nyűgöz le és borzaszt el – tettetik, hogy épp most veszítik el. A játékuk többet árul el rólunk, mint róluk ugyanis.

Elsőnek egy kis auswitzozásra invitálnám az olvasót – ha még nem találta meg magától korábban. A történet röviden: nem tudni ki eltöltött kerek egy (!!!) napot betanított munkásként egy magyar üzemben, „munkaerő-kölcsönzőn” keresztül. Az ott tapasztaltak akkora hatással voltak rá, hogy élményeit megírta, beleesve némi túlzásba, számolási és értelmezési hibába. Ami megragadott benne, az a felvett előzetes pozíció, hogy ő erről nem tudott. Nem tudott arról, hogy hogyan néz ki az ország munkavállalói nagy többségének egy átlagos napja. Ártatlanságának elvesztése őt is népirtásra emlékeztette.

Másodszorra egy szintén több napos hírt ajánlanék, ahol is a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára csodálkozik rá arra a tényre, hogy a folyósított összegek maffiaszerűen lenyúlódnak. Most mond. Szívesen elküldeném segélyosztás napján egy polgármesteri hivatal elé, hogy az autót támasztó, jól kidolgozott bicepszű fiatalemberekkel a szociális igazságosságról beszélgessen, hogy is látják ők a kérdést. Vagy megkérdezhetné a bankfiókba kezében 50-60 bankkártyával bevonuló németautó-tulajdonost, hogyan képes annyi számlaszámot fejben tartani?

Harmadjára hagytam a főnököt, Bajnai Gordont. A miniszterelnök nem lepődne meg, ha az állam környékén is találnának olyan pénznyelő helyzeteket, mint a BKV-nál, vagy a XI. kerületben az elmúlt hetek alatt. Ez a kijelentés, különösen a második helyzettel párhuzamba állítva több, mint vicces, ott ugyanis az egyik fő tétel a menesztett igazgató útiköltség-elszámolása. Gordonnak csak azt tudom javasolni, hogy ha bennfentes információkat szeretne megtudni az efféle „trükkök” mikéntjéről, akkor fáradjon át Nyakó Istvánhoz, és együtt nézzék át az ő költségelszámolásait.

Az utóbbi kettő példában teljesen magával ragadott az a lendület, amivel az ártatlan, csillagszemű juhász figuráját hozzák. Ugyanakkor felhívnám a figyelmüket az első bekezdésben tárgyalt ártatlanság meghatározásra, ami szerint a gyermek annak látja a dolgokat, amik. Talán ez az ismérve annak, ha valaki már elvesztette: magunkat annak láttatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr811373466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.09.11. 08:54:26

28 éve bajmolódom ártatlanokkal. Az első ártatlanok azok a pszichológusok voltak, akik a 2 héttel azelőtt még ceruzát de papírt (!!! olyat se!!!) látott, 50 szavas szókinccsel árválkodó gyerekeket gyógypedagógiai osztályba telepatették át. A kislány családrajzára (szép egészséges család, egyforma nagy mindenki, csap apu meg anyu nagyobbak valamivel) mert nem rajzolt kezeket, azt írta oda: "kasztrációs félelmeiről árulkodik a rajz!" (itt szemérmesen két sort hallgatok, hogy még miért is nem)

Nem ártatlan Demszky meg is mondta nyiltan, a pénzeket nem elloták, hanem ez konspiráció. Namost Demszky szakértelmét a konspirációhoz (VW Varianttal fuvarozta a szamizdatot, erről az autóról sok vidéki tanyasi aszony, aki még mást a sógorék Moszkvicsán kívül nem látott, aszitte, hogy elöl van a motorja) ki merné elvitatni. Demszky értelmezés szerint a konnspiráció: Jól tudta, aki "nem vette észre" a szerződés azon pontját, hogy 100 milla megy ki, sőt, meg is határozrta (lásd Tocsik ügy) hogy neki abból mennyit kell letenni.

A munkaerőkölcsönzésről: Ha kiderülnének a turpisságok, akkor, mint a cocpoltozásban, a kis halak akadnának föl, meg az egyetlen pozitív példa, a Videoton Holding.
Nem tudok más esetről a Videoton Holdingon kívül, amiben igazán tisztességesen alkalmazták volna ezt a LEHETŐSÉG-et.
A cocpolton is azok buktak meg, akik házanként 300ezret tettek el és lakható házat építettek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.11. 18:43:03

@magyar-magyar szótár:
there is no such thing, as innocence - only degrees of guilt.
illetve
innocence proves nothing

magyar-magyar szótár 2009.09.12. 08:57:12

Грешник трахает путь с другой стороны тогда.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.12. 10:26:17

@magyar-magyar szótár:
egyszer tanultam oroszt, asse avvót.
ha én megmondom, te is megmondod? :-)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.09.14. 10:38:08

Afene, nagyon tetszett a post bevezetése, örültem, hogy némi aktuálpolikától mentes dolgot olvashatok tőled, ráadásul nagyon fontos témában. Nem baj, jó a rákötés is, csak reméltem, hogy abban a mederben folytatod.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.09.14. 12:50:22

@Before:

Igen! Több aktuálpolitika-mentes posztot!

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.09.14. 16:42:11

ugyan már, amíg be nem indul a 'bazd szájba a képviselőd!' népfront-program, addig csak ez marad ideglevezetésnek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.14. 22:46:07

@Before: @Csöncsön: @Demo:
:-P
megnéztem a sons of anarhy jelenleg elérhető epizódjait, ha lesz időm, akkor arról lesz egy poszt, mert nagyon kemény.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.15. 03:37:08

@Before: @Csöncsön: @Demo:
na finnyáskodók, bent van kettő darab poszt, semmi magyar aktuálpártpolitika.
ha meg nagyon odáig leszek, csak elkészül végre a francia krémes című is.
süti beállítások módosítása