Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Diszkriminancia

2009. szeptember 10. - bs395

A kettős játék nem csak drága, de veszélyes dolog is. Az állítás szerint nem tudjuk feltérképezni, hogy ki is tagja egy adott kisebbségnek.

Drága ez a beszéd, mert közben teljes struktúrákat tartunk fenn, amik ezek szerint nem tudni, kivel foglalkoznak, viszont hatáskörükbe utalunk ügyeket, amik aztán nem intéződnek el, ezért megcsináljuk központilag is, párhuzamosítva, ám ott sem intéződnek el. A pénz és az idő megy, a probléma nem múlik (sőt).

Drága, mert ha az állam létrehoz egy kategóriát, és pénz rendel mögé (és ezen a ponton az amúgy ultraérzékeny jogvédők se húzzák a szájukat), akkor nem ártana feltöltenie tartalommal – olyan ugyanis, hogy kisebbség, a valóságban nem létezik, mert valamilyen alapon mindenki az. Ha az állam nem teszi, hát mindig van élelmes vállalkozó, aki jóárasítva bevállalja.

Veszélyes, mert ha elvont, hivatalosan létező, ám egyszerre hivatalosan nem is létező dolgokról beszélünk, akkor azok a TGM-szélsőjobb tengely mentén elhelyezkedő szimbolikus térben (=a mocskos képzeletünkben, ott) kelnek életre. Ha az állam nem mondja meg explicit, hogy ki micsoda, de implicit úgy szólítja őket, akkor majd mi jól megmondjuk, hogy kinek is kell jelentkeznie, és kupán vágjuk, ha jelentkezik. Meg akkor is, ha nem.

Az már egy másik kérdés, hogy van-e egyáltalán értelme az egésznek? Az 1993. évi LXXVII. Törvény kimondja, hogy

„E törvény értelmében nemzeti és etnikai kisebbség (a továbbiakban: kisebbség) minden olyan, a Magyar Köztársaság területén legalább egy évszázada honos népcsoport, amely az állam lakossága körében számszerű kisebbségben van, tagjai magyar állampolgárok és a lakosság többi részétől saját nyelve és kultúrája, hagyományai különböztetik meg, egyben olyan összetartozás-tudatról tesz bizonyságot, amely mindezek megőrzésére, történelmileg kialakult közösségeik érdekeinek kifejezésére és védelmére irányul.”
Namármost, ha ilyenjük nincsen (márpedig egyes kisebbségek kutatói szerint nincsen), akkor miről beszélünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr51371591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.09.10. 08:18:00

Éppen a politikaikorrektség miatt nem sikerült definiálni a cigányokat.

A cigány népek közé tartoznak azok a nemzetiségek, melyeknek bizonyos, kulturájukban azonban elkülönböztethető hányadai részben (nyelv csere , azaz magyar anyanyelv fölvétele útján) asszimilálódtak. Az un cigány nyelv-eket beszélő nemzetiség-alkotók pl be nem fejezett nyelvcsere (román és oroszcigányok) elkülönböztethetőek, pl a kevesebb (30-40%) europid jövevényszót tartalmazó lovári nyelvet beszélőktől.A cigány gyűjtőszóval kényszerűen öszefoglalt különböző népek, nemzetiségek származásukat btekintve India szubkontinesről vándoroltak el különböző utakon - kulturális sajátosságaikat ezek az utak is determinálták.

Az út, mint cigány filozófiai alapfogalom.

A cigányság az európaitól eltérő jólét-fölfogással rendelkezik, a jólét a szubjektum, egyén része, fontosabb a belső személíyesszabadság, mint a külsőségekben, a tárgyiakban megnyilvánuló.

Néhány kivételes, magasabb kaszt
a kasztrendszer emígy, éspedig nem marxistafelfogású osztályosság-ban metszi el a cigányság rétegeit úgy, hogy egy-egy kasztból könnyebb az út a "többségitársadalom"-ba, mint más cigány kasztba.

(Mága Zoltán hegedűművész példája, aki vagyonos ember létére sem tagozódhat vissza a felső zenészkasztba, ahonnan pedig családja származik!!)

Addig, amíg cocojológusaink nem veszik a fáradságot, hogy

...és most jön a lényeg, 1-2-3 hónapos tanulmányozgatgatás nem elégséges!! bÉvekbe kerül, amíg a cigányközösség elfogadja A FELTÉTLENÜL VALAMI HASZNOSAT IS MŰVELŐ!!! értelmiségit.

...szóval a cuccjológussaink, amíg nem hajlandóak csak székből, íróasztaltól, katedráról
fejlett óperenciántúli dolgozatokból
megmagyarázni a cigánykérdést:
SEMMIRE MEGYÜNK!

Vidéki 2009.09.10. 10:03:57

Érdekes: ha cigánygyerekek integrálásáról van szó, sok független értelmiségi tudni véli, ki a cigány és ki nem az.

Más esetekben viszont szigorúan tilos megtudni, melyik kisebbséghez tartozik valaki.

magyar-magyar szótár 2009.09.10. 11:15:56

@Vidéki: Általánosan jellemző a poszszocialista összeszerelésre, hogy a porlasztót a mikunitól lopjuk, a gyűjtást a BOSCH-tól (a Wartburg generátor csereszabatos a 66-73 közötti , pl Opel BOSCH generátorral stb)
Innen is egy kicsit, onnan is.
Ez a Szovjet Szinestévé Szindróma:
Kiszerelted nbelőle a felesleges cuccokat, kb a 30%-át az alkatrészeknek és már nem is robbant.
Ez van magosstudatúértelmiseggjeink csupaimport magasfokúelméleteivel, a new yorki gettókurvák vallomásai alapján elemzik a Bérkocsisutca tündérteinek lelkivilágát.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.10. 11:25:36

@Vidéki:
ha pénzt rakunk mögé, alábhagy a tiltakozás. van az a pénz, na :-)
másrészről meg: ha adunk pénzt a kis lurkók felzárkóztatására, és sikerül, akkor kész a projekt, lehet menni mást csinálni, mi meg másra költünk. ha viszont nem sikerül, akkor is lehet menni mást csinálni, és majd keresünk olyat, aki el tudja végezni a munkát.
viszont ha nem tudjuk megállapítani, hogy sikeres volt-e a projekt, akkor lehet tovább költeni a pénzt ugyanarra.

Vidéki 2009.09.10. 14:27:10

@bs395:
Írod: „viszont ha nem tudjuk megállapítani, hogy sikeres volt-e a projekt, akkor lehet tovább költeni a pénzt ugyanarra”

A helyzet emlékeztet sok kiváló „jogvédő” iroda helyzetére: ha gyorsan megoldanák az általuk kitartóan feszegetett és feltupírozott problémát, saját létalapjukat szüntetnék meg. A habverés előnyösebb számukra, mint a problémák tényleges megoldása.

Vidéki 2009.09.10. 14:27:49

@magyar-magyar szótár:
Az általad használt „magosstudatúértelmiseggjeink” kifejezés megfelel a sajtóban gyakran használt „közvéleményformáló független értelmiségi „ fogalmának.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.10. 17:51:54

Hát ez az a tipikus eset, amikor az elmélet és a gyakorlat élesen elüt egymástól. Elméletben nehéz megmondani ki a cigány, gyakorlatban viszont nagyon is jól megy mindenkinek. Az állam meg szórja mindenkinek pénzt, aki "cigány", mert ha nem szórja, akkor rasszista. Akkor pedig jönnek a jogvédők, akik akár Brüsszelig is elmennek.
Ez kb. olyan, hogy régebben a cigány letartóztatottak előszeretettel kiáltottak rasszizmust, függetlenül attól, hogy elkövettek-e valamit. Aztán persze a rendőrségnek kellett magyarázkodnia. (Aztán persze olyan eset is volt, amikor a naccerű magyar igazságszolgáltatásnak sikerült az öngyilkosságba kergetnie egy minden tekintetben ártatlan cigányt).

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.10. 18:28:56

@Vérszegény éjszakai dúvad:
az áldozatok eseteit maguk alá temetik az áldozatként diszponálók esetei :-(.
mi a 10 millió ellenálló országa vagyunk.

magyar-magyar szótár 2009.09.15. 07:18:28

@Vidéki: de csak a közírókkal karöltvést!
süti beállítások módosítása