Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A sci-fi és a rasszizmus

2009. augusztus 15. - bs395

Mi, romák, akik felelősséget érzünk magunk iránt, az alábbi követelésekkel állunk a kormány, vagy úgy általában az állam elé:

Követeljük, hogy a kormány tegyen meg mindent az uzsora felszámolása érdekében! Az állam nyomozza ki az uzsorások önkormányzati és rendészeti kapcsolatait, az üzleti érdekeltségeiket számoltassák el az adóhivatallal!

Követeljük, hogy a romák járassák iskolába a gyerekeiket, és keltsék fel őket korán, hogy le ne késsék a szakiskolába vivő buszt! Nonszensz, hogy míg a romák nagy része munkanélküli, vagy éhbérért, nem bejelentve végez alkalmi munkákat, mert szakképzetlen, addig ugyanazokban a térségekben szakképzett munkavállalókból hiány van!

Követeljük, hogy amelyik roma kivakarja magát a putriból, azt a többi roma ne rekessze ki! Le a kirekesztéssel! Ezért nincs gyakorlatilag cigány orvos, vagy ügyvéd!

Követeljük, hogy a különböző juttatási rendszereket hangolják össze! Követeljük továbbá a célzott – másra fel nem használható – támogatások körének bővítését, mert nem bízunk azok jóhiszemű felhasználásában! (lásd még: uzsora)

Követeljük, hogy a romák egymással se bonyolódjanak tömegverekedésbe, ne lopjanak, és főleg ne bíztassák erre kiskorú gyermekeiket! A cigányság jövőjét lehetetlenítik el!

Követeljük a megélhetési cigányok és jogvédők lemondását! A kisebbségi képviselteknek felelős jogköröket, hogy ne mutogathassunk másokra!

Követeljük, hogy a Magyarországi Szolidaritás Párt legalább egy internetes honlapot dobjon össze!

Kétszázezer tüntetőt és szimpatizáns várunk a rendezvényünkre, ahol a követeléseink listáját átadhatjuk a kormánynak!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr301309646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Huúb Azzeg · http://www.hubazzeg.blog.hu 2009.08.15. 08:40:59

Ámen.


Ismeritek azt a szót, hogy utópia?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.15. 08:45:59

Mire gondolsz azalatt, hogy hangolják össze a különböző juttatási rendszereket? Például, hogy aki 15.000 Ft-ot meghaladó önkormányzati segélyt kapott, az ne részesüljön a szociális krízisalapból?

Ha erre, az elég nagy baromságnak tűnik.

Kukoid. 2009.08.15. 08:48:55

kussoljatok inkábbb!!!!

Vidéki 2009.08.15. 09:02:39

A kormányfő az MSZP kongresszusán ilyeneket is mondott:
„A tyúklopás bűn, az állampolgár pedig joggal várhat védelmet”.
„A romák integrációjával kapcsolatban kijelentette, hogy segítséget kell nyújtani az elesetteknek, ám azoknak is alkalmazkodniuk kell a többség normáihoz. „

Feltételezem, hogy amit mondott komolyan is gondolta.

Az MSZP sem tiltakozott ezen gondolatok ellen.

Ebből következik, hogy szükségszerű lenne a szemléletváltás a romakérdéssel hívatás szerűen foglalkoztatottak körében.

Ha képtelenek megváltoztatni begyepesedett gondolkodásukat, menjenek el inkább kapálni.

Azzal kevesebbet árthatnak.

A fentiek fényében nem tartom sci-fi be illőnek a szerző által interpretált kiáltványt, sőt olyannak gondolom ami ha megvalósulna , valóban segítené a romák integrálását, nem úgy mint a mai hívatásosok által széltében hosszában hangoztatott dobverés a többségi társadalom rasszizmusát illetően.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.08.15. 10:33:55

Az a baj, hogy míg Amerikában elő tudtak állni karizmatikus vezetők, akik a sajátjaikat épp úgy ostorozták, mint az államot, addig itthon a cigányság nincs elnyomva, s nincs meg az a kényszerhelyzet, ami kitermelné az ilyen alakokat: helyette egy sokkal borzalmasabb állapot van jelen.

Mert a segélyezési rendszer befagyasztja a cigányságot mint leginkább leszakadt réteget, akiknek maximum a fekete gazdaságban és a bűnözésben van jövőjük. A demográfiai katasztrófa nem az lesz, hogy az ország minden harmadik embere roma lesz, hanem hogy esélytelen, koldus.

A jelenleg bedobott megoldási javaslatok pedig jórészt csak tüneti kezelések: ennél sokkal mélyebben kéne szántani. A munkanélkülieknek szakképzést szervezni, ehhez kötni a segélyt, meg a gyerekeik iskoláztatásához, kezdésnek.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.15. 10:42:18

@Kettes:
nem, én a fideszre gondoltam, de ez se rossz :-)
amúgy meg: ha a gyermek - szemünk fénye - a fiatalkorúaknál ül, akkor ne járjon utána családi pótlék, vagy ha apu és anyu elválnak, de együt laknak, akkor az egy család, és akkor nem két főnek jár a szociális segély, csak egynek, meg aki csak papíron lakik ott, azért nem jár lakhatási, meg fűtéskompenzáció, ilyesmi.
nem az a havi 24 ezer teszi tönkre az országot közvetlenül, sőt, nem is az a huszonvalahány milliárd, amit rendszeres szociális segély címén fizet ki a központi költségvetés a több mint 9000 milliárdból, de ha az összeset összeadod, megfejeled az externáliákkal és az elmaradt bevételekkel, megszorzod a várható demográfiai folyamatokkal, akkor mennyi jön ki?
na ez az, amit senki sem akar kiszámolni. a miniszter nem tudja, miről beszél az államtitkára, és viszont.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.15. 10:45:19

@Vidéki:
a magyarországi szolidarítás párt (akikről egész eddig nem hallottunk semmit) pont a többségi társadalom kirekesztése ellen gyűjt 200 ezer embert felvonulásra.
az mszp-ben se jutottak túl a retorikán, akcióterv nem nagyon van. ha rosszindulatú szeretnék lenni, azt mondanám, hogy kell az olcsó szavazat. az ep választáskor nem fizettek, megmutatva a tagságnak, hogy a párt a vezetőségtől - akik osztják a pénzt - függ.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.15. 10:48:01

@Demo:
amerikában volt tétje, amikor martin luther meg malcolm x tiltakoztak, mert akkor még kutyákat uszítottak rájuk, meg égő kereszt alatt húzták őket pickup mögé kötve.
ezért lehet ott egy chris rock, itt meg ugyanezért nincs, mert itt megoldja az állam, ott meg ellene volt az állam.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.08.15. 11:02:49

@bs395: persze, meg náluk volt olyan elnök, aki az ovális irodában tette le a KKK esküt, plusz a titkosszolgálatoknak volt leszámolási tervük többek közt MLK-re is.

Itt meg eljátszották a legszegényebbnek a kádárizmust, ami az egész országot kussban tartotta - ezért aligha lesz Roma Párducok, akik fegyvert fognak az uzsorások és az őket nyomorban tartó politikusok ellen.

Pedig lenne erre megoldás; képzések, képzések és képzések, adókedvezmények azoknak a cégeknek, akik idősebbeket vagy régóta munkanélkülieket kezdenek el foglalkoztatni, pénzt meg úgy pumpálni, hogy az ne 'békávézálódjon' el mindenféle kamu érdekképviseletek és alapítványok között.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.15. 14:01:13

@bs395: Nos, a romák segélyezését tekintsd úgy, mint annak az árát, hogy nem kell katonasággal fenntartani az apartheidet. Úgy már azért nem is olyan drága, nem?

Jonas-R 2009.08.15. 14:13:33

@Kettes: Azért ez eros.

A probléma ugyanabban van, mint a nem romák esetében, hogy nincs munka. Míg a "pazarló" állam a mindenféle túl- finanszírozáson és szabálykeresztül teremt egy csomó kamu munkahelyet azoknak akik jobb helyzetben vannak, a vidég romáinak erre sanszuk sincs. (bár nemes kísérletek voltak: lovári tolmácsot minden önkormányzatba!)

De a cigánykérdést az egyik legelhibázottabban kezelt dolognak érzem amióta az eszemet tudom. ( találóskérdés: honnan lehet tudni, hogyan számolták meg, hogy a szigeten kevesebb a cigány, és hörr hörr szegregálás, ha nem szabad őket megkülönböztetni? :) )

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.15. 15:49:52

@Jonas-R: A probléma kicsit túllépett a munkahelyteremtés kérdésén. A rendszerváltás óta felnőtt a romáknak két generációja, amelyik nem ismerte, nem is ismerhette meg a munka világát mint értelmes kitörési lehetőséget. Megpróbálok nem általánosítóan fogalmazni.

Arról a jelenségről van szó, amikor valaki nem azért nem keres munkát, mert lusta dolgozni, hanem azért mert a személyes és a környezete általános tapasztalatai szerint az nem egy működőképes életstratégia.

A "visszavezetni a munka világába" elcsépelt fordulata nem egyszerűen a munkavállalás lehetőségének megteremtését jelenti, hanem a társadalmilag kívánatos és életképes minták tömeges megteremtését - és közben minden más életstratégia lehetőségének beszűkítését a segélyezésen, a jogalkotáson és a jogalkalmazáson keresztül. Ez utóbbi azonban könnyen vezethet társadalmi robbanáshoz, mint a legtöbb erőszakos társadalmi kísérlet.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.15. 22:01:29

@Demo:
ilyenek vannak, csak a felhasználását vagy nem ellenőrzik rendesen (itt minálunk 100 ezres városban majdnem polgármester lett az az ember, aki felveszi a támogatással járó munkavállalót, majd a támogatás lehártával megszabadul tőle, és nem bukik le), vagy szerte-széjjel szivatják (eu-s pályázatok).

@Kettes:
erőszakos társadalmi kísérlet? mi az alternatíva? mennyivel lenne erőszakosabb az a kimenet, hogy elfogy a pénz, de nem csak erre, hanem úgy általában, és összeomlik a közszolgáltatások rendszere?
nincs békésebb megoldás, mint az általunk propagált normákhoz - munka, tanulás, környezet rendben tartása - kötni a támogatások megadását.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.08.16. 08:59:09

@bs395: Talán inkább azt akartad mondani, hogy nincs álszentebb megoldás, mint az általunk propagált normákhoz - munka, tanulás, környezet rendben tartása - kötni a támogatások megadását...

Miből gondolja azt bárki, hogy azt a nehézsúlyú utcai garázdát, akit a járőr sem mer rendreutasítani, az ötvenkilós pedagógusnak kell rávezetnie a társadalmi együttélés szabályaira? Kösd a segélyt az iskolalátogatásihoz, és majd kiverik a tanárból a papírt. Aztán szigorítsd a közfeladatok ellátását végző személy sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények büntetési tételeit, ültesd le a családfenntartót és csodálkozz, hogy a gyerekei megélhetési bűnözőkké válnak.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.08.16. 15:59:47

@Kettes: önmagában nyilván nem fog menni, és a rendőrségre is ráfér egy átfogó gatyába rázás.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.08.16. 21:56:47

@Kettes:
"A "visszavezetni a munka világába" elcsépelt fordulata nem egyszerűen a munkavállalás lehetőségének megteremtését jelenti, hanem a társadalmilag kívánatos és életképes minták tömeges megteremtését - és közben minden más életstratégia lehetőségének beszűkítését a segélyezésen, a jogalkotáson és a jogalkalmazáson keresztül."
"Talán inkább azt akartad mondani, hogy nincs álszentebb megoldás, mint az általunk propagált normákhoz - munka, tanulás, környezet rendben tartása - kötni a támogatások megadását..."
az északíreknek is van minden megoldásra egy problémájuk, még ha saját maguk is csinálják :-)

a nehézsúlyú utcai garázda uzsorából, kurvafuttatásból és hasonlókból él. ha az uzsorát kivesszük akezéből, nem fog örülni, de azt , hogy ő személy szerint kap-e segélyt, pont le fogja szarni.
de igazad van, hagyhatjuk szabdlábon ténykedni, nehogy a gyerekének rossz legyen, és ne vehesse el az mp3 lejátszódat, mert tetszik neki.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.08.20. 04:09:22

ha a fekete terepjárósok uzsorásokat ölnének, mindenki támogatná őket.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.08.20. 04:10:31

ha a fekete terepjárósok uzsorásokat ölnének, mindenki támogatná őket.

Jonas-R 2009.08.21. 20:52:37

@Kettes: A munkahelyteremtés problémáján nehéz túllépni, figyelembe véve hogy a legtöbb probléma forrása szerintem.

Amit írsz naív. Adj munkát nekik, be fognak illeszkedni. Teremts nekik saját létfentartó rendszert, és mindig kívülállónak tekintik majd magukat.
süti beállítások módosítása