Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A liberót azt nem adom!

2009. június 23. - bs395

Szanyi Tibor igazi baloldali. Nem úgy, mint a liberál-anarchisták. Aki esetleg nem tudta volna eddig, hogy kik azok a sötétben bujkáló liberál-anarchisták, az ne figyeljen rá, mert ebben az ügyben hülyeséget mond: Gyurcsány annyira se liberál-anarchista, mint Kündü (lásd ezt a linket, 25. hozzászólás).

Az un. liberál-anarchisták – már ha vannak egyáltalán – az individualizmus, a voluntarizmus, a kapitalizmus, a magántulajdon, a vállalkozás szabadsága és hasonló gyurcsányizmusokat vallanak. Gyurcsány alatt (is) ezzel szemben a lehetőségeket informálisan osztották a formalitást mellőzve, utóbbit kizárólag a konkurencia ellehetetlenítésére tartva. Szanyi csak tudja, közelebb volt a történésekhez, mint mi.

Hiába helyezi el az igazi baloldaliságot térben és időben (Újlipótváros, ma), hiába akarja leváltani a vezetőséget, amikor saját maga adja meg a választ arra, miért is hamis a törekvése: volt rá nyolc évük, miért nem valósították meg, amit most követelnek? Pláne, amikor arról értekezik, hogy néz már ki, hogy egy baloldali pártot egy üzletember irányít. Miért is baj az?

Ha a baloldal alapértéke a szolidaritás lenne a kényszerített egyenlőség helyett, akkor direkt jót tenne neki, ha olyan gazdag ember vezetné, aki személyes példával jár elöl az ügyben. Ha viszont a kényszerített egyenlőség – lásd a mottót a végén – akkor tök mindegy, ki vezeti, mert a vezér sosem egyenlő, azért vezér. Nem az a gond tehát, hogy üzletember vezette az MSZP-t, hanem hogy milyen üzletember és hova?

Ezért meg küldünk neki egy cuppanós puszit, mert jobb később, mint soha:

„Beszéljünk világosan. A politikában is szerepet játszó magyar gazdasági elit tagjainak legfőbb közös vonása, hogy irdatlan vagyonukat jórészt az adófizetés elkerülésének köszönhetik.”

Ja, a mottó –és végszó - meg:

"If I go through life free and rich, I shall not cry because my neighbor, equally free, is richer. Liberty will ultimately make all men rich; it will not make all men equally rich. Authority may (and may not) make all men equally rich in purse; it certainly will make them equally poor in all that makes life best worth living."

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr161200442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peterman 2009.06.23. 09:45:05

Szanyi évek óta megbízhatóan szállítja a baromságokat. Nekem ez is tetszik pl:

"Az úgynevezett szocialista fellegvárakban azért nyerhetett teret a Jobbik, mert az ott élők egy része most tőlük kapta meg azt a populizmust, amelyet eddig a baloldal szállított nekik."

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.23. 10:04:01

ez az interjúja nagyon gáz, teli van önmaga ellen szóló kijelentésekkel, amiket persze a vezetőség privát bűnének igyekszik beállatani, mintha neki igazolt hiányzása lett volna.

Vidéki 2009.06.24. 09:58:07

Igazat adok Szanyi Tibornak, amikor ezt mondja:
“„Beszéljünk világosan. A politikában is szerepet játszó magyar gazdasági elit tagjainak legfőbb közös vonása, hogy irdatlan vagyonukat jórészt az adófizetés elkerülésének köszönhetik.”

Amikor a "Politikai Nyilatkozatot” az offshore cégekre vonatkozó záradékkal ellátva írta alá, nagyot nőtt a szememben.

Értékes gondolatai vannak (Hegyi Gyulával együtt) a fenntartható fejlődés kérdésével kapcsolatban is.

Nem kellene ezeket a problémákat olyan magas lóról (le)kezelni, ahogyan ezt a szerző teszi.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.06.24. 13:51:24

@Vidéki:
véleményem szerint szanyi éppen hülyének néz engem, éppen ezért nem én kezelem le a problémát, hanem ő. saját maga írta bele a nyilatkozatba, hogy hol sántít a hirtelen igazlátása ("Volt rá nyolc évetek, miért nem valósítottátok meg eddig, amit most követeltek?"), így ez nem más, mint a túlélés érdekében tett gesztus.
vagy amikor újlipótváros segény nyugdíjasairól beszél, és épp egy újabb ingalanpanam jön vele szemben, vagy amikor emberarcó neoliberalizmust emleget, mutatva, hogy egyszerre szakít a kommunizmussal és gyurcsánnyal (aki megint csak nm volt neoliberális, de margaret tatcher pl az volt).
szerintme nagyon gáz az interjú. nem kevés időt töltöttem az újra és újra átolvasásával, értelmezésével, hátha rosszul értem.
hidd el, nem kezelem le, de zavar, amikor olyasvalaki áll elő a (régóta nélküle is ismert) gyógyírrel, aki okozója a betegségnek.
süti beállítások módosítása