Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Sorminta

2009. február 08. - bs395

A kétszereplős posztmagyar kánon egy kötelező kortárs szólamához értünk: Daróczy Dávid újra felhívta a figyelmünket, mennyire nem mindegy, ki-milyen sorrendben lett gazdag, illetve politikus. Kedves tőle. Nélküle szép lassan közéleti demenciába süllyednénk mi, egyszerű választók. Ha ez nem lenne elég, a jelek szerint feledékenyek is vagyunk. Ez utóbbi szerintem nem igaz: inkább ignorensek vagyunk. Az események és a kijelentések között fennálló disszonanciát úgy igyekszünk feloldani, hogy hiszünk, méghozzá vakon. Vagy blogolunk, kinek mi jön be.

A legendárium szerint Orbán Viktor előbb lett politikus és utána gazdag, míg Gyurcsány előbb gazdagodott meg, és csak utána kezdett el politizálni. Agitpropos polkommunikációt elemezni mindig izgalmas, ámde korántsem hálás feladat, mert az üzenet enyhén szólva aggályos (értsd: explicit nem hazug, de az eseményeket úgy korrelálja, hogy mi azt sejtsük ki belőle, amit ki akarnak belőle sejtetni - manipuláció a szavakkal és a hallgatósággal) - főleg, ha belegondolunk, hogy erre hosszú évekig készülnek az illetők felsőoktatási és pártintézményekben.

A mai magyar közmegegyezés szerint a politikus nem rendes ember. Ezzel az erős párt(vezér)preferenciával rendelkező választók nem értenek ugyan egyet, kivéve, ha a másik párt(vezér)ról van szó, de a bizonytalanok - és a nagypártpolitikából kiábrándultak - aránya immár több, mint 60%-a a (nem)szavazóknak. Vagyis: Orbán Viktor előbb lett nem rendes ember, és gazdagodott meg, szintén nem rendes módszerekkel. Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc igaz kapitalistaként, vagyis rendes emberként gazdagodott meg, és utána lett politikus, ahol ugyan kurvaországozott egyet, de azt csak a nem rendes politikusok hozták elő belőle.

Így az üzenet. Nem mondja ki, de te is tudod, én is tudom, sőt, ők is tudják, mi több, direkt ezt akarják. Hogy mi az igazság az állítások mögött? Gyurcsány Ferenc az állammal "üzletelt", így lett gazdag ember. Politikus azért lett, hogy ő és köre megőrizhessék gazdasági hatalmukat és informális kiváltságaikat. Orbán Viktor - és családja - miniszterelnök korában nem lett szegényebb, az biztos. Itt jöhetnének a szőlőbányák meg a ne mi nyerjük a legtöbbet, de erre az az ellenérv, hogy de a másik még többet lopott, még többet hazudott, meg Orbán legalább nem Gyurcsány. Gyurcsány meg nem Orbán.

Ennyiből áll a közélet. Az egyik többet lopott, a másik meg a patás ördög. Nekem, aki minden tekintetben és téren finnyás vagyok, ez kevés, és a populista, néphülyítő marketing nemhogy segítene, hanem kifejezetten ront a helyzeten. Azt borítékolni lehet, hogy a következő választásokat a Fidesz fogja nyerni Orbán Viktorral az élen. Még az is bőven benne van, hogy Gyurcsány marad az MSZP élén. Vagyis hosszú böjtre kell felkészülnöm. Igen, most jöhet, hogy ezzel Gyurcsány malmára hajtom a vizet, de ha visszanézed a választásokat, az alacsony részvétel nagyon nem jó a szocialistáknak. Egyébként meg ki tudja, lehet, addig kétszer is csődbe megyünk, és addig játszhatunk Mad Maxeset az alföldeken, hogy meg is unjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr62929126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.02.09. 08:08:20

Daróczi ara apellál, és jogosan, hogy az átlag közmagyar max egy "klasszikuskapitalistát" ha el tud képzelni (mondjuk egy szőlőbányászt) , de egy netokratív spekulalistát, aki érdekelt a kettősvalutarendszer fenntartásában, neki mindegy, csak minél később legyen eurocsatlakozás, hogy a három valután (a harmadik a stabil pillér, a svájcufrank) ugribugri valahonnan mindig levehesse a hozadékot...
A közmagyar a válalkozót addig a magasságig látja be, hogy izomtibor, alufóliából zabájjjja a grillcsirkét z irodájába, megszopatja Klárikát az előszobában... Kövér és gusztustalan, ám Klebersberg Kunó nyomában (ti, hogy jobbsi elhajló)

magyar-magyar szótár 2009.02.09. 08:10:14

Soese esik szó a Harmadik Szereplőről?
Vannak ugye a teremben a makettrészeg csávók (MSZP) meg a sújtásos magyarasruhás sápadtan verejtékezők (ők zugban vedelnek otthon) Míg a Harmadik Erő sziontén be van állva, de gyűlölködő szemmel nézi mindjkét fél sokaságát:
Micsoda barmok!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.09. 20:39:58

a harmadik szereplő térdel és szop.
és alig vannak, a választópolgároknak elvileg max 14%-a, gyakorlatilag közöttük is vannak párthűek, vagyis még kevesebb.
süti beállítások módosítása