Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Tehetős felelős

2008. december 15. - bs395

Az államszocializmus malmai lassan őrölnek, de most már miniszterelnökünkhöz is eljutott az a felismerés, hogy a válság az egyben lehetőség is lehet akár. Most mond. De csak az után, hogy nézzük vissza, mit is hozott ki a beszédkikerülős válságból – semmit. Azt mondta, hogy márpedig ő aztán úgy szembe megy a tsz-elnök platformmal, hogy azt se tudják, merre bújtassák a pénzt meg a rokonokat és üzletfeleket, ehhez képest némi ámokfutás után maradt minden a régiben. Miért pont most húzna elő bármi értelmeset vagy újszerűt a tarsolyából a helyzet megoldására? Gyanítható, hogy ugyanazt tervezi, amit eddig.

Olyanokat mond, hogy a tőkének társadalmi felelőssége van, meg új egyensúly kell az állam, a piac és a civilek között. Ám legyen. A jelenlegi átlag 54,4%-os elvonást csökkenthetnénk, így a tőke – társadalmi felelősségének teljes tudatában – a fennmaradó pénzből és időből támogatná a civileket, akik az államot ellenőriznék. Meg esetleg lejjebb vihetnénk a legfelső sávban a 69%-os elvonást, merthogy pont azok az emberek szoktak vállalkozni meg társadalmi felelősséget példamutatni, csak itthon nem nagyon marad miből, ha az ember becsületes – ha meg nem, akkor ott ette meg a fene.

Azt is mondta, hogy vége a szabályozatlan pénz időszakának. Álljunk meg egy szóra: a tőke átlag 54,4%-a már most is teljesen államilag szabályozott, és a többire is kismillió szabály van. Akkor minek is van vége? A maradék 45,6% még kevesebb lesz, és még inkább rátelepszik a bürokrácia? És ez miért jó? Kinek? Már az állam élén álló potentátokat kivéve. Még azt se mondhatom, hogy a kifizetési oldalon álló „rászorultak” számára eljő a menyország, mert hát a befizetések mire odaérnek erősen lemorzsolódnak, és átvándorolnak más helyekre, ahol semmi keresnivalójuk. Lásd: civil kontrol.

Akárhogy is nézem, sok újdonságot nem mondott, és semmi olyat nem tervez, amit 2006 óta ne láttunk volna: több pénz az államnak, több pénz a saját embereknek, több korlátozás, még kevesebb kontrol. Saját felelősségét pedig nem firtatjuk, ahogy azt sem, hogy a nemzetközi karvalytőke itthon nem nagyon képviselteti magát, a kizsákmányoló rablókapitalizmus viszont az állami döntnökök jelentős meggazdagodása révén virágzik, szintén honi „elkövetőkkel”.

Csubakka egy vuki, aki az Evok bolygón él.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr1821760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2008.12.15. 08:04:14

Jooooóóó reeegggeeelt Magyarország! Neked is "bs395"!

Ha valaki eddig nem vette volna észre 6 éve csak néphülyítés és kizsigerelés zajlik. Pont az ominózus politikus az oka mostani állapotunknak. Egy olyan köztörvényes bűnöző, akit az elévülés mentett meg anno. Most is erre megy a játék, kibújni a felelősség alól. Aki ezt támogatja az bűnsegéd.

molaris 2008.12.15. 08:05:12

És még szelíd és visszafogott voltam.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.15. 08:35:17

kiegészíteném 20 évre, és akár még többre is, és még csak a nevek se változtak nagyon.

magyar-magyar szótár 2008.12.15. 10:57:53

Meg is mondta Ő: a stressz éltető eleme. A (v)álság hawájja neki. Szintén őt, A Nagy-ot idézem: Kérte a haverjait, hogy ha nagyon elragadtatná magát az éppen aktuális válság (stresszállapot.. ez úgy 2-3 havonta várható.. valami mindig törtlnt, ami miatt napolni kellett a bármit) ..szóval, ha már nagyon menne neki a válságkezelés és elragadtatná magát, állítsák pihenőre egy kicsit (a haverjai.. ezek közül Gál J. már kiesett..)

magyar-magyar szótár 2008.12.15. 11:01:02

Mért bántaná a téeszelnököket? Olyanok azok neki, mint Báthory Esvány uramnak voltak a bocskorosok 1526-ban a Hatvani Országgyűlésében. Esvány uram is, miután Werbőczy urammal jól leitatták, meggyőzték a bocskorosokat, azért az országgyűlése elé rívva állt ki, boglárjait csavarászván, hogy vennék el tőle ezt a kelyhet, őt nem illeti íly nagy tisztség (a nádorság, amiért annyira kavart) .
A téeszelnökök szerintem szinte élvezik, ha arczul pekdesé a nagyúr őket időnként.

ingyenmedve 2008.12.15. 12:58:18

Tehetős -hiszen már nem is vállakozó. És a fizetéséről is lemondott. Felelős? Hiszen másfél évet vállalt A Nyolc Bűnös évből (persze, hogy az Őszödi Bevallott-at).í Vagyis 2006. óta nem tudott hibázni...

Jonas-R 2008.12.15. 14:43:04

Azért az tetszik, hogy megjelenik egy Fecó kép, és mindenki egyből hergelődik.

Majd a viktor jól megmutatja bruhahaha.

morpho 2008.12.16. 02:52:52

Azt gondolom,hogy alapvetően igazad van,tényleg ez folyik jelenleg.Abban viszont nem vagyok egészen biztos,hogy mást is tudna jelenleg csinálni,bárki lenne is kormányon.
Lehet,hogy tévedek és lehetne,de jó lenne valakitől hallani egy épkézláb ötletet a hogyanról.Azt,hogy mit kéne,azt kb tudjuk,de hogy miként,azt már kevésbé.Nem gondolom,hogy az érzelmektől fűtött zsigeri "bűnöződögöljönmegdeazonnal" kommentelőknek lenne bármi fogalmuk arról,hogy miként lehetne jelenleg kiemelni a szarból Magyarország szekerét.Persze azt lehetne mondani(teljes joggal),hogy ha nem tudja,hogy kéne csinálni,akkor húzzon el,csak aki azt állítja,hogy ő majd jön helyette és egycsapásra megold mindent,az csak a zsigerkommentelőknek fog jólesni(anyagilag még nekik sem),ugyanis ő sem csinálna semmit,csak más állami döntnökök gazdagodnának,ami a mi szempontunkból viszonylag tökmindegy.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.16. 20:27:49

molaris:
tudtuk ezt előtte is, csak logikusnak tűnt, hogy ha már, akkor akár meg is csinálhatná, hisz nem nekünk mondta.

szótár:
a téeszelnükük emelték pajzsra kis péter ellenében, majd szembe akart nekik menni, majd szóltak, hogy nem nagyon kéne. látszat az mehet, pénzt, pozíciót elvenni nem.

medve:
a tehetős felelős arra volt vélzás, hogy naná, hogy megint a kapitalisták tehetnek az egészről. a gond az, hogy amit feri elképzel, az egy izolált, önellátó társadalomban tökéletesen működne, csak mi nem olyanban élünk.

jonas-r:
nem tudom, viktornak milyen ötlete lenne a saját kádereinek a kiéheztetésére, illetve a tágabb konjunktúra ráncbaszedésére. amit most nyomnak, az több, mint szánalmas, pláne, hogy szinte egyetlen fideszesként eleddig vagy 11 kormányzati előterjesztést szavazott meg, mert ő is félrenyomott. büntit mondjuk nem kap, azt azért mégse!

morpho:
ez érdeksérelem nélkül nem megy. azért vagyunk bajban, mert olyan szerzett formálisés informális előjogokat cipelünk, amiknek az érdem felől nézve semmi keresnivalójuk se lenne.
aki ezt nem vállalja be, az csak kenegeti :-(.
süti beállítások módosítása