Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A bárányok lázadnak

2008. augusztus 15. - bs395

Dr. Bárándy Gergelynek csípi a szemét a képviselői vagyonosodási vizsgálat.

Első sorban a jogharmonizáció és a kodifikáció problémáira kívánja persze felhívni a figyelmet, főleg az APEH vonatkozásában. Dr. Bárándy Gergely jogász ember, az OIT tagja, így tudnia kell, hogy a kodifikáció és a jogharmonizáció, az ellentétek feloldása helyenként - a saját tanárai szerint - a legrosszabb pártállami időknél is súlyosabb állapotban van. Dicséretes, hogy szót emel ellene. Annál is inkább, mert Dr. Bárándy Gergely többek között országgyűlési képviselő is, ilyenformán sok millió szintén elégedetlen és aggódó honfitársával ellentétben neki közvetlen, napi lehetősége van, hogy a kilátástalan helyzeten változtasson, azt jobbá tegye.

Egy példa a feloldásra váró ellentétek sorából. Tavaly ősszel a magyar állam végtelen bölcsességében egy ciprusi off-shore cégen keresztül influenza elleni vakcinákat vett adóforintjainkon. Ferenc hirtelen bekövetkezett spontán távollétében Kiss Péter kancelláriaminiszter - mert nekünk olyanunk is van - ki is adott egy rendeletet, hogy ezeket a vakcinákat az ÁNTSZ-en keresztül ki kell osztani a háziorvosok között, akiknek pediglen azt ingyér kell beadniuk az arra rászorultaknak. Történt pedig, hogy egy háziorvos elveszettnek érezte magát, és állásfoglalást kért az Egészségügyi Minisztériumtól, az ÁNTSZ-től és az APEH-től a kérdésben, hogy mi is ilyen helyzetben a teendő. Az influenza elleni védőoltás beadása ugyanis nem tartozott az OEP által finanszírozott tevékenységek közé, tehát neki a szolgáltatási tarifakönyv alapján ki kell azt számláznia (mármint az oltás beadását, nem a vakcinát), továbbá hogyan adminisztrálják le, hogy a vakcinákat átvette.

A minisztérium nem válaszolt. Az ÁNTSZ nem válaszolt. AZ APEH válaszolt: mivel ingyenes - nulla forint értékű - szolgáltatás nincs, így ha ő díjmentesen - sem a beteg, sem az OEP által nem finanszírozva - adja be a vakcinát, akkor kimennek hozzá egy csokor büntetéssel, mivel ez esetben ez természetbeni juttatás, ami közteher köteles, aminek a be nem fizetése büntetés köteles. Így a háziorvos elment az ÁNTSZ-hez, egy előre nyomtatott átadás-átvételi ívvel, hogy legalább ez legyen meg, hogy amikor majd bontatlanul visszaviszi a csomagot, akkor ne akarják majd még ezért is meghurcolni, ám nem volt hajlandó senki sem aláírni, így ott hagyta a pakkot. Majd megjelent nála egy ÁNTSZ különítmény villámellenőrzésre, és megbüntette mindenféle "szabálytalanságok" miatt.

Tehát én megértem Dr. Bárándy Gergelyt. Nem könnyű dolog ez, amikor a hivatal packázik az emberrel. Ott van például a hatóság szerepében tetszelgő közreműködő szervezeteknek köszönhetően lehívhatatlan uniós támogatási tömeg, ami mára a Magyar Köztársaság összesített éves kiadásának vagy a felét is eléri. Drága dolgok ezek. Vagy az, amikor szintén jogszabályi tehetetlenség miatt az építőiparban az a nagy biznisz, hogy felvesszük a zsét, az építést elszabotáljuk meg kispóroljuk, nem fizetünk, aztán eltűnünk a pénzzel, csak hogy kicsit később más néven újra eljátsszuk büntetlenül az egészet.

Dr. Bárándy Gergely jó szocialistaként átérzi a nép szenvedését, szó szerint a saját bőrén, és aggódik, és levelet ír, és várja a választ 15 napon belül (muhaha). Mert eddig lát. Kompetenciája a közösség választott képviselőjeként eddig terjed: a saját érdekszférájának a végéig. Ott korlát van.

Ez neki a legnagyobb problémája. Nem az példának okáért, hogy pártjának kormánya úgy le van maradva a 2009-es költségvetéssel, mint rossz diszkóban a borravaló.

Irigylem én őt nagyon. Már csak azért is, mert kevés embernek adatik meg, hogy szavazzon a fizetéséről. Neki igen. Ez az igazi demokrácia. Közben költségeket nem kímélve - de megtérítve - az ország jobbításán fáradozik, csak szerintem rossz helyen kezdte.

Tessék kinyitni a szemét, és vagy léptéket váltani, vagy lemondani.

Utószó: van nekem egy Brit Virgin-szigeteki cégem, piros pirulákat lehet tőle venni. Némi felárért elintézem, hogy egy fekete úriember földig érő lakkbőr kabátban személyesen szállítson le belőle némi teszt mennyiséget. Még egy kis extráért olyat is mond, hogy "Welcome to the real world, Dr. Bárándy". Ha érdekli, megadom a számom, és tárgyalhatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr61616076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.08.15. 21:11:18

Kemény ez, bazmeg és egyre keményebb... Minden vérfideszesnek meg véremeszpésnek fel kéne már tennie a kérdést, mi a fasz is folyik a parlamentben valójában...

Dr. Stein (törölt) 2008.08.16. 09:42:35

Ezt a gyereket a saját frakciója elkaszálta az átverhetetlen gyűlöletbeszéd törvénytervezettel. Az ellenzék és Alkotmánybíróság pláne. Józan belátást nem örökölt a dinasztiától, csak vezetéknevet, én már nem is figyelek az újabb-és újabb hülyeségeire.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.16. 18:01:57

a srác '76-os születésű, szóval nem igazán ős szoci.
baszki, majdnem velem egy idős!
süti beállítások módosítása