Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Közöd?

2008. április 23. - bs395

Res publicae.
Közügy. Köztársaság, ha úgy tetszik.

Fogjuk a közt, a népet, és többségi döntés alapján kiemelünk belőle képviselőket, akik a közt képviselik, a köz pediglen rájuk ruházza jogaik egy részét, kollektíve.

A képviselőknek adunk mandátumot, mely elidegenítetlen tőlük a ciklus alatt, adunk nekik mentelmi jogot, ami gyakorlatilag felfüggeszthetetlen, és adunk nekik költségtérítést, elszámolás nélkül.

Ezek a közből kiemelt, a köz döntése alapján választott, törvények által a köztől függetlenített, elhatárolt emberek döntenek a köz ügyeiről.

Vegyük át még egyszer:
- ha megszavaztad, úgy marad.
- nem számoltathatod el.
- nem vonhatod felelősségre.
- nem kell bizonylatot adnia.
- meghozza azokat a törvényeket, amik rád érvényesek, de rá nem.

Azt csodálkozunk, hogy nem működik, meg, hogy inkriminálóbb kérdésekre foghegyről odaveti, hogy "Közöd?".
Pedig de, az én közöm.

Ja, és szeretnék olcsóbb áramot!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr43421499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gepember · http://blog.gepember.com 2008.04.23. 09:27:31

jogos, de erről érdekes módon nincs népszavazási kezdeményezés

akárki 2008.04.23. 09:41:50

"Ja, és szeretnék olcsóbb áramot!"

Neked nem jár, csak gyf közeli cégeknek! :P

Krahács Peti 2008.04.23. 09:47:36

Tetszenének (tetszenénk) forradalmat csinálni!

baszki 2008.04.23. 10:09:55

"- ha megszavaztad, úgy marad" Ez így nem teljesen igaz. Haláleset után időközi választást lehet tartani.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.23. 12:33:39

Bocs, hogy idespammelem... :)

Kiszivárgott értesülések szerint a kormány 2009-től levegővételi adót tervez bevezetni. Az adó alapja - egyelőre nem meghatározott értékben - az oxigénmolekula.
A kormány szeretné, hogy az új adónem igazságosan kerüljön kivetésre, ezért egy rugalmas, több változós adórendszer gondolkoznak - nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő kormányközeli politikus. Tervek szerint első lépcsőben nem, életkor és testmagasság szerint sorolják be az adózókat, de az állampolgárok kérhetik az adó egyedi kiszabását is. Ilyen esetekben tüdőkapacitás-vizsgálat dönti el a ténylegesen fizetendő adó mértékét, amelyet (a csalások kiküszöbölése érdekében) vízbemerítéses módszerrel végeznek. Az adópolgárt (életkortól függően) 60-90 másodpercre víz alá nyomják, a szájában egy lezárt légvezetékkel. A lenyomási idő elteltével az adózót hirtelen kiemelik a vízből (derékig, hogy a tüdőre nehezedő víznyomás ne befolyásolja a mérést), egyúttal kinyitják a légvezetéket és az első levegővétel mennyiségét mérik.
A neve elhallgatását kérő politikus szerint a meritéses vizsgálatokhoz szükséges merítőkádak beszerzése teljesen törvényszerű közbeszerzési eljárással történik majd, amit az unokatestvérének a sógora fog megnyerni.
Az igazságos közteherviselés érdekében a rendelet a sportolók és a fizikai dolgozók számára úgynevezett hiperventillációs szorzót is beépít a rendszerbe (a világ- és olimpiai bajnokok automatikusan mentesülnek a hv-szorzó alól), amely a különböző sportágak és munkák alapján egy könnyen kezelhető 300 oldalas táblázatba sorolja a szorzókat.
Könnyítő rendelkezések és jóváírások is szerepelnek a tervezetben - tudtuk meg informátorunktól. Az ország egyesített geográfiai és légszennyezettségi térképére vetítve határozzák meg az egyesített "oxigéntartalmi" mutatót, ami nem más, mint a magassági légsűrűség, valamint a légszennyezettségi mutatók által módosított levegőminőségi együttható. Ez mindenképpen egy egynél kisebb szám, amit az ország legnagyobb oxigénsűrűségű területéhez viszonyítva állapítanak meg.
Minden adózó a lakhelye szerint kerül besorolásra, de - indokolt esetben - kérelmezhető, hogy az adó bizonyos százalékát a munkahelyi levegőminőség szerint állapítsák meg.
Természetesen a kormány gondol a hátrányos helyzetűekre és a jövő generációira is, ezért újszülötti, úgynevezett "első levegővételi" adókedvezmény jár minden gyermek után az első két napra.
A tüdőproblémákkal rendelkező adópolgárok kérhetik az úgynevezett féltüdő-matrica kiutalását.
Az elhunytak után egyszeri "adómegszünő" járulékot kell fizetni, ami a várható élettartam és az elhunyt életkora közötti különbségre kalkulált levegővételi adó 20 százaléka. Amennyiben az elhunyt idősebb, mint a nemének megfelelő várható maximális életkor, akkor csak az egyszeri elbomlási illetéket kell megfizetni.
Informátorunk szerint a kormány a levegőadót - bátran szembehelyezkedve az eu-s irányelvekkel - áfamentesen szándékozik bevezetni, hogy az adópolgárokra nehezedő terhek ne nőnejek indokolatlan mértékben.
süti beállítások módosítása