Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Welcome Mr. T. Sunami from Indonesia

2008. április 15. - bs395

"Lendvai Ildikó és 147 szocialista képviselő 20 kérdésben kezdeményezett népszavazást. "Válaszként" Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője, illetve 151 ellenzéki képviselő nyolc kérdést nyújtott be az OVB-hez."

Kérdés: mi az öreganyjuk vasporos picsáját csinálnak?
Képviseleti demokrácia?
Minek?
Kinek?

Megválasztom, odaküldöm, hogy figyelj, Ildi, drága, te most az én érdekemet fogod képviselni, mert nincsen nekem időm minden apró-cseprő dologban állandóan urnához szaladgálni. Ez ilyen főállású meló lenne neked.

Erre így az Ildi, meg a Tibi, hogy összeállítottak egy listát, mondjam meg én, hogy mi legyen. Ez szép. Érdekli őket az én véleményem. Az a véleményem, hogy szánalmas véglények, ha nem képesek elvégezni a munkájukat, és még meg is akarják magyarázni. Az.

Van másik véleményem is: bezárjuk a parlamentet. Kirúgunk mindenkit, képviselőt, takarítót, fogalmazót, mindenkit. Ha nagyon berzenkednek, majd Tomcat végkielégíti őket egy pólóval, Jakupcsek meg riportot csinál velük a Mokkában.

Aztán keresünk egy szakajtónyi önjelölt demagógot: nácit, turulost, keresztényt, zsidót, anarchistát, minden félét, aki csak jön, és jelentkezik, demagóg lesz. Igazából jelentkeznie se kell, elég, ha fog egy hordót, és szép, erős hangja van. Minden egyes kérdést, törvénytervezetet majd elmagyaráznak nekünk jól az utcasarkon, a piac szegletében, a neten, amerre csak megyünk, tele leszünk önjelölt demagógokkal. Kinevezünk minden hónapban egy népszavazás-napot, ahol is boldog-boldogtalan urna elé járul, és szavaz mindenről, ami az elmúlt egy hónapban felgyülemlett.

Kérdés: olcsóbb és hatékonyabb lenne-e, vagy igazából a világon semmi elvi vagy gyakorlati különbséget nem vennénk észre a két rendszer működése között azt leszámítva, hogy nem kéne minden télen kifűteni azt a baszom nagy kupolát?

Én kérek elnézést.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr10425731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.15. 09:24:31

Szerintem a képviseleti demokrácia, mint olyan, már a frakcióknál megbukott, felháborító, milyen durva szabályozást megengednek maguknak...

2008.04.15. 19:04:09

örülök, h megtláltam ezt a blogot:)
Sajnos jót nevettem:D

mókusvédő 2008.04.15. 20:20:00

Két új elem van:

1. népszavazási nap
2. nem kell fűteni a cirkuszt (amin a kupola van)

a többit már megvalósítottuk :-)

az végül is csak esztétikai kérdés már hogy mit tekintünk működő parlamentnek, egy munkahelyen pl. ha a fele melós nincs ott az biztos nem működik.
Az eredméynek tekintetében nyugodtan kiejelenthetjük hogy a parlament bezárása nagy valószzínűséggel csak a köznyugalomban hozna érdemleges és pozitív változást.
süti beállítások módosítása