Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Karikára

2008. április 10. - bs395

A létező dolgoknak egyensúlya vagyon.
Ezt súlyosbítandó, a létező dolgok egy adott pillanatban megszámolhatók, s mint ilyenek, végesek, pláne egy akkora légypiszoknyi valamin, mint ez a bolygó.

A boldogság, a vagyon, az emberi jogok, az egyenjogúság, a törvényesség, a minden egy adott pillanatban mért mennyisége szétosztódik az arra jelentkezők között. Ugyanez a helyzet az intelligenciával, de az más kérdés.

A szétosztás alapja lehetne az intelligencia, vagy éppen annak hiánya, az empátia, az erkölcs, a morál, vagy akármi, de e helyett az önzés az, megfűszerezve egy kis ignoranciával. Úgy hívják képmutatás.

Minél képmutatóbb vagy tehát, a vélt vagy valós részesedésed a dolgokból annál nagyobb. Életszínvonal és emberi jogok? Egyenesen arányosak? Igen? Akkor te a szerencsés ignorensek közé tartozol. Neked itt most azért jó, és neked itt most azért sok, mert másoknak máshol rossz és kevés, te pedig kiszolgálod a folyamatot.

Vettél-e hibridet? Vagy részvényt egy napelem gyárban? Vettél-e biocuccot, afrikai búzát, bojkottáltad-e a kínai árukat és vettél helyette színtiszta európait? Hogy azok mind drágábbak? Igen, azok.

Tönkre megy a magyar gazda, mert szlovák tejet veszel, mert az olcsóbb, majd tüntetsz, hogy a magyar gazda tönkremegy.
Halomra lövik a tibetieket, te meg kínai cuccokban, kínai alkatrészekkel szerelt bigyókkal glasszálsz, és tüntetsz, hogy a tibetieket halomra lövik.
Felborul a Föld hőháztartása, te meg órákat ácsorogsz a dugóban elfüstölve egy negyed tank benzint, majd tüntetsz, hogy felborul a Föld hőháztartása.
Elszabadul az államháztartási deficit, mert feketemunkásokkal, számla nélkül, fű alatt veszel dolgokat, mert olcsóbb, majd tüntetsz, hogy elszabadul az államháztartási hiány.

Az olcsóságnak, a kényelemnek is ára van, csak nem kell hozzá kinyitnod a pénztárcád, csak a híreket, azokat meg anyagi veszteség nélkül becsukhatod. Közben, egye fene, még azt is gondolhatod magadban, hogy emberi jogok, meg hogy azok jó dolgok, és igazad van, helyesen cselekszel, mert te nem nyomsz el senkit. Önámítás ugyan, hogy erkölcsös és jó ember vagy, de nem baj, magát mindenki azzal mérgezi, amivel akarja.

De légyszi, ha egy mód van rá, nem menjél már ki tüntetni, és ne csinálj magadból hülyét minden egyes alkalommal, ha elhangzik valamelyik hívószó! Tudod, magadat azzal, amivel akarod, de másokat talán ne.

Főleg engem ne, én is ebből élek.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr61415592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.04.11. 13:19:55

Az ideális szcenárió az lenne, ha miután kimegyünk tüntetni ezért meg az ellen, akkor utána fenn a Tibik megmondanák, hogy jó, ezt és ezt kell csinálnotok, és mostantól elrendeljük, hogy aki nem csinálja, annak itt ez az új cipőtalpgyár az Alföldön, szép táboros, valódi nyárikemping.

Nincs esélye a civil kezdeményezéseknek, ha feljebb elengedik a fülük mellett, szerintem.
süti beállítások módosítása