Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Network

2008. április 07. - bs395

(Howard kiosztja a közönséget és a céget)

[...]
Bajban vagyunk, mert csak három százalékotok olvas könyveket!

[...]
Egy teljes generáció felnőtt, akik nem tudnak semmiről, ami nem ment a tévében! A tévé az evangélium, a végső jelenés! A tévé megtörhet elnököket, pápákat, minisztereket, a tévé a legelképesztőbb istenverte propaganda erő ezen az istentelen világon, és jaj nekünk, ha a rossz kezekbe kerül!

[...]
Pedig a televízió nem az igazság! A tévé egy istenverte vidámpark! Azt mondjuk, amit hallani akartok, hazudunk, mint a vízfolyás! Bármilyen szart leadunk, amit csak akartok!
[...]

(az igazgatótanács elnöke kiosztja Howardot)

Maga a természet alapvető erőivel kotnyeleskedik, Mr. Beale, és én nem hagyhatom! Ért engem? Azt hiszi, hogy pusztán egy üzleti tranzakciót hiusított meg. A helyzet nem ez. Az arabok több milliárd dollárt vittek ki ebből az országból, és most vissza kell rakniuk! Ez a hanyatlás és az áradat, árapály gravitáció! Ökológiai egyensúly! Maga egy öregember, aki nemzetekben és népekben gondolkodik. De nincsenek nemzetek. Nincsenek népek. Nincsenek oroszok. Nincsenek arabok. Nincs olyan, hogy harmadik világ. Nincs olyan, hogy nyugat. Egyetlen holisztikus rendszere létezik csupán a rendszereknek, egyetlen hatalmas és komplex, összefüggő, szerteágazó, multinacionális birodalma a dollároknak. Olajdollároknak, elekrto-dollároknak, multidollároknak, márkának, jennek, rubelnek és sékelnek. Ez a pénzforgalom nemzetközi rendszere, amely meghatározza az élet totalitását ezen a bolygón. Ez a dolgok természetes rendje ma. Ez az atomi és szub-atomi és galaktikus rendje a dolgoknak ma! Maga pedig a természet alapvető erőivel kotnyeleskedik, és ezért vezekelni fog!

Átmegy önnek, amit mondok, Mr. Beale? Megjelenik a kis 21 colos képernyőjén, és Amerikáról, meg demokráciáról vonít. De nincs Amerika. Nincs demokrácia. Csak IBM, ITT és AT&T, és DuPont, Dow, Union Carbide, és Exxon. Ezek ma a világ nemzetei. Mit gondol, az oroszok miről beszélnek a kormányülésükön, Karl Marxról? Előveszik a lineáris programtábláikat, statisztikai döntésmechanikai elméleteiket, minimax megoldásaikat, és kiszámolják az ár-költség valószínűségét a tranzakcióiknak, akárcsak mi.

Már nem nemzetek és ideológiák világában élünk, Mr. Beale. A világ a cégek kollégiuma, amit az üzlet megváltoztathatatlan szabályzata határoz meg engesztelhetetlenül. A világ csak üzlet, Mr. Beale. Az volt, mióta csak az ember kimászott a mocsárból. Gyermekeink pedig élni fognak, hogy lássák azt a tökéletes világot, ahol nincs háború vagy éhínség, nincs elnyomás vagy brutalitás - csak egyetlen, ökumenikus holding cég, amit minden ember szolgálni fog a közös profitért, és melyben mindenki részvényes lesz.

Minden szükséglet kielégítve, minden aggodalom megnyugtatva, minden unalom elmulattatva.

(Howard meghasonlik - ehhez nem találtam videót :-( )

Előző este arra kértem önöket, hogy küzdjenek az örökségükért, és megtették, és gyönyörű volt. A Fehér Ház 6 millió táviratot kapott! Az arab megvételét a CCA-nek megállították! A nép hallatta a szavát, és nyert! Fantasztikus kitörése volt a demokráciának!

De attól tartok, ennyi volt. Ehhez hasonló dolgok nem nagyon történhetnek meg most már, mert rémült lelkünk mélyén tudjuk, hogy a demokrácia haldoklik. Egy beteg, haldokló koncepció, fájdalmas végvonaglással. Nem azt mondom, hogy az USA megszűnik, mint világhatalom. Az USA a leggazdagabb, legerősebb, legfejlettebb ország a világon, fényévekkel a többiek előtt. És nem azt mondom, hogy a kommunisták hódítják meg a világot, mert a kommunisták még nálunk is rosszabbul állnak. Aminek vége van, az idea, hogy ez a nagyszerű ország a szabadság és az egyén jólétének a letéteményese.

Az egyénnek van vége. Minden egyes különálló, egyedi lény az, akiknek végük. Mindannyiuknak odakint. Mert ez már nem az önálló egyének közössége, hanem egy pár száz millió tranzisztoros, deodorizált, kifehérített, fémvázas test nemzete, teljesen fölösleges emberi lényeké, akik csereszabatosak, mint holmi alkatrészek.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr74410621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása