Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Igazán igazi punk, gecó!

2008. március 08. - bs395

Az előző posztban volt egy link (<- ez itt balra egy link arra a posztra, amiben a link volt, az is ilyen színű ott, csak hosszabb, és angol). Sokat nem értem el vele, lásd az ottani kommenteket. Kint van most már bal oldalt is, de biztos, ami biztos, azért lefordítom az eredetiből (amire a link mutat, tehát nem én írtam, mint Karinthy a Micimackót, én tényleg csak fordítottam, mert tetszik, mint állat) a "Hogyan legyél igazán igazi punk" részt.

Íme a fordítás (tehát még egyszer: nem én írtam, úgyhogy légyszi ne legyek pózer, köcsög, demagóg, halott punk, hangadó, az ,akire hosszú út vár még, anyám kínja - ja, és B-road: nem vagyok keresztény :-) ):

Igazán igazi punk

Ok srácok, itt jön a tüdő. Erre vártatok. Tudom, hogy így van. Most jön, hogy "Hogyan legyél igazán igazi punk".

Az alapok

Kezdjük az elején. Felejtsd el a poppot. Mostantól magadnak kell csinálnod a ruháidat. Miért? Hát, senki se tudja igazából, de azért még laza dolog. Szerezz egy mellényt vagy bőrdzsekit, és nyomd tele szegecsekkel. Vegyél egy rakat ruhafoltot valami punk üzletben, vagy csinálj magadtól. Fess állat logókat a mellényedre.
Amikor valaki azt mondja, hogy system (bármilyen kontextusban), üvöltsd el magad jó hangosan, hogy "Fuck the system!", így mindenki tudni fogja mekkora punk vagy már.
Ahhoz, hogy igazán igazi punk legyél, lakj anyádéknál. Ha még középiskolába jársz, az is segít, mert akkor tudhatod meg a legtöbbet a világról, ha a szüleidnél laksz, és nem tartod el magad. Nem baj, ha önfenntartó vagy, csak tartsd feszesen a szád, ha a MINDENTTUDÓ punkok beszélgetnek.
Rinyáljál sokat elnyomásról, kapitalizmusról, de ne keress alternatívákat, csak rinyálj, ahogy a liberálisoktól láttad. Ismételgesd a jól ismert punk számok szövegeit, hogy mindenki lássa, te aztán tudsz!
Járj el egy halom underground rendezvényre. Ne figyelj a szövegre vagy a zenére, csak ugrálj körbe-körbe, összeverve a körülötted lévőket. Jó, ha ismernek a buli arcok, mert a punk a divatos zenéről szól, nem az ideológiáról. Akkor is járj el punk koncertekre, ha rühelled a fellépőket - így is mutatod, mekkora elkötelezett punk vagy.
Ha más punkok politikáról meg ilyenekről beszélgetnek, érts velük egyet, tök mindegy, mit mondanak (kivéve, ha az anarchiát fikázzák). Mond mindenkinek, hogy te egy DIY vagy, még ha nem is tudod, hogy a DIY az do it yourself.
Legyen taréjod vagy tüskébe húzott hajad. Taréj vagy tüske nélkül nem is vagy punk. Mondogasd gyakran, mennyire utálod a hippiket, meg azokat a punkokat, akik nem úgy néznek ki, mint te.
Általánosságban másold a többi punkot, mert mindenki így csinálja.

Anarchia

Anarchistának kell lenned. Anarchia=punk. Dohányozz is, mert az laza, meg az összes igazi anarchista dohányzik. Hogy mi az az anarchia? Ki a faszt érdekel! A Sex Pistolsnak volt egy olyan száma, az meg a punkoknak bejön. Kiabáld járókelők arcába, hogy "ANARCHIAAAA!". Ez mutatja nekik is, hogy komolyan gondolod, nem szarral gurigázol. Meg mert az anarchia az izé, káoszról, rombolásról, meg ilyenekről szól, sprézd össze a falakat, hogy az adófizetőknek kelljen újrafestetni őket, mert az adófizetők a rendszer részei, és hát fuck the system!
Teljesen oké utálni a rendszert, mert te, ugye, semmilyen szinten nem vagy része neki.

Ruházkodás
Fontos, hogy mindent punk boltokban vagy turkálókban vegyél, mert így kevesebbe kerülnek, vagy mi.

Nadgár: szűk nadrág. Ennyire egyszerű. Varrj rá pár foltot, így ha otthon is felejted a bőrdzsekit, akkor is tudják, hogy te egy igazán igazi punk vagy.
Cipő: használt katonai bakancs, vagy betétes martens. A Converse magas szárúak is lazák. A Nike meg leszophat.
Póló: zenekaros pólók, de olyan zenekaroké, akik anarchiáról meg ilyenekről énekelnek. Az Afi, a Rancid vagy a Nofx pózerek, őket kerüld el. Legyen Unseen meg Exploited pólód "Punks not dead" felirattal. Talán még Sex Pistols, vagy Ramones. Ja, a pólóknak is szűknek kell lenniük, különben pózer vagy. Itt el is felejtheted az egész DIY cuccot. A punk úgyis a divatról és a kinézetről szól, nem? Dehogynem! Ja, és vegyél egy halom Casualties pólót is. A Casualties az aztán punk! Tüskés hajuk van! Az nagyon punk!
Alsó: fecskenaci. A boxer csak összegyűrődne a szűk nadrágban.
Jakó: farmer vagy bőr. Vegyél szegecset és rakd ki velük. Varrj fel foltokat. Ha lusta vagy, vedd meg készen kb. egy tízesért. Mindig legyen rajtad, ez mutatja, mekkora punk vagy. Rakj rá sok Exploited meg Casualties logót is, mert azok a punk bandák. A jakót ne vedd le soha, akkor se, ha odakint van vagy 40 fok. És még valami: minél több a szegecs van rajta, annál punkabb vagy, úgyhogy legkevesebb 15 kilót kell, hogy nyomjon a cucc.

Példák

Okés, itt van, hogy néznek ki az igazán igazi punkok. A kinézet minden, szóval csak le kell másolnod a csávókat, és 100%-os punk leszel! Egyszerű, nem? Én is azt hittem, amíg be nem szart anyám varrógépe.

Ezek a srácok igazi punkok, mert Exploited meg Casualties pólóban feszítenek. Nézd már, mennyi szegecs van rajtuk! Sok szegecs=magas szociális státusz. Láttál már elvágólagosabb punkokat? Szerintem tuti szétrúgnák a segged, ha nem félnének, hogy szétmegy a hajuk.

Ha letartóztatnak, az a nagyon fain. Tartóztattasd le magad rendzavarásért vagy ittasságért. Ha civil rendezvényed vagy tiltakozáson tartóztatnak le, akkor hülye szandálos hippi vagy. A zsaruk seggek! Utáld őket. Miért? Mert nem engedik, hogy nyilvánosan bebassz és inzultáld a járókelőket! Pedig azt csinálsz, amit akarsz! Anarchia, baszod!

Dumálj sokat a punk mobilodon. Az enyém most épp szervizben van, mert... mert kiderült, nem lehet kiverni szegecsekkel. Azért logókat még festhetsz rá, már ha igazi punk vagy. A mobiltelcsi nagyon punk, ha zöld a hajad, és szegecses bőrjakód van.

Végszó

Mint látod, a punk a kinézetről szól, meg arról, hogy megmutasd, mekkora punk vagy már. Járjál sok koncertre, meg igyál sört sokat. Kapják be a zsaruk! Jeeee!
Csak ne felejts el este időben hazamenni, különben anyád begorombulhat, és nem kapsz sütit akár egy hétig se. Velem megtörtént, és hidd, el, nem akarod, hogy veled is megessen.
Bár az időt a jakóm szegecselésével töltöttem, úgyhogy jól kibasztam anyámmal!
Anarchiaaaaaa!

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr71370114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sid · http://www.partizan151.blogol.hu 2008.04.15. 17:03:08

ez mekkora hülyeség...! csak röhögni tudok rajta xD

Kaktusz 2008.05.16. 11:54:00

ez egy akkora köcsögség hogy rohadna meg a sok geci aki ezt irta!!
"mostanstol magadnak kell csinálod a cuccaidat. senki se tudja miért" azért bmeg hogy ne olyanok legyünk mint a többi átlag ember bazdmeg azért.. te aki ezt a szöveget irta azzal szivesen elbeszélgetnék.. meg hogy akkor vagy punk ha dohányzol? pff.. ez kész.. legaláb ha irsz valamit ember.. legalább fogalmad legyen róla.. mielött még akármit visszapofáznál nekem van fogalmam rola mind arrol amit képviselek mint arrol aminek ellent mondok.. attol hogy valaki punk még nem csöves...nekem 3nyelvizsgám van,fodrász szakmám lesz és politologiai szakra megyek tovább.. magyarul nem egy hülye ember vagyok még is punk! de minek folytassam hogy baszogatlak.. AKI ILYEN HÜLYE AZT VERI A SORS AZ ÉN BASZOGATÁSOM NÉLKÜL IS!

Kaktusz 2008.05.16. 11:59:25

ja és még valami.. ha már itt tartunk szerinted William Godwin, Mihail Bakunyin,Max Stirner,Emma Goldman,Lev Tolsztoj
ők is talán mind csöves és utolso senkik voltak szerinted? az összes akit felsoroltam anarchista gondolkodók voltak.... ennyit rolad... nemártana ha kicsit olvasnál is nemcsak hordanád itt össze a hülyeségeidet..

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.16. 12:35:22

kaktusz baszod, hülye vagy, mint a seggem.
szerinted én mi vagyok?
punk, bazdmeg!
önirónia, érted?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.17. 07:10:00

Látom, valakinek elgurult a gyógyszere... :D

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.17. 08:43:24

hallod, be kellett vennem a váliumot megint :-).

sasi 2008.05.17. 14:52:05

Jó a szöveg (egyrésze) de vannak olyanok hogy össsze rugdálnám legszivesebben azt aki írta hát aza rebdőrös rész
azt nem mondjad bazd meg hogy ha már valaki utálja a faszkabátok az már divatból meg ilyen hüélyeségből utálja pff hát nem tom mért jó ha részegen mész haza azt rád jön a hogyozhatnék vagy valami buliból esetleg azt rád jön a hugyhozhatnék azt meg basz érte a rendőr 10 ezerforitra vagy egy kibaszot kőbányit iszol haverodal 1tlen egyet azt jön a köcsög rendőr semmi értelem nem tükrözödika fején aztán motozás meg minden isten fasza 6 ezer forintos bírság mert biztos közveszélyes vagyok az emberekre akis fiatal picsák meg ott isszáka a kis pezsgőjukát vagy mások meg ott borozgatnak meg vodkáznak azt minket basznak meg érte hát pff.Gratulálok hozzá szövegedhez meg minek írsz ilyen hülyeséget minek törőc az ilynekelk egyáltalán amúgy?ha?
az is ilyen aki leírta amúgy ha már a divatról ír hogy mineki azt nézi akor már ő is olyan valamilyen szinten.Meg mi fasz baj van akkor ha valakinek van egy retkes kibaszot taraja bazd meg!? az már ilyen vagy mi afsz van ha??Te tiszta hüklye vagy csak fel baszod az agyam meg turi mivan ha valaki el megy azt vesz vesz valami cuccot a turiba az már divatból nyomja vagy mi??mer nem veszi mega 20 ezer forintos bomber jakét boltba hanem a triba 1 ezresért az már divat vagy mi??akor bazd meg menyél azt vegyél 20 ezer forintos cuccokat anyád kifizeti vagy ha melózól akor biztos olyan jól keresel szép kis hazánkban hogy minden hónapba meg tuc venni lyen áru cuccokat ha csak nem politikus vagy vagy nem egy jól menő válkozásod van mert szerintem nem soká olyanok lesznek csak.Mivel be akarják vezetni azta rendszert mint argentíbába hogy a lakosságg 80% nyomorg a maradék 20 meg elél boldogan semmi gondjuk és dolgozniuk se kell hozzá a több 80% meg egséznap melózik azt kap anyit amenyivel kitudja törölnia seggét aztán meg be fizeti számlákat azt még kajára se marad .Mega földön nem tom hány ezer vagy millió ember hal éhen saját hibáján kívül örűl hogy kap enni meg szerintem ithon is vannak olyanok akik éheznek ez meg jönn itt azt a legnagyobb gondja az hogy mi a divat.Pff gratulálok mond már meg hol laksz azt le megyek aggyon verlek bazd meg!!

Lexy666 2008.05.17. 16:25:06

Hihetetlen h milyen faszok vagytok...Ilyen szarságon szívjátok 1más vérét!!
De legalább van kin röhögnöm!!:D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.05.17. 19:13:37

Ugye, hogy megmondtam én, mekkora szükség van magyartanárokra.
:-D

Reni · http://nemtommiez 2008.05.19. 20:36:15

kivolt ez a sötét geci aki ezt írta?ugy szét rugnálak(meg a többiek is akiknek ezt megmutattam)hogylehecc ekkora egy laikus szar???bazd elöbb tanulj még sokat és sürgősen szedd le valahoyg ezt a netröl mert bajlessz.....te nemvafgy komplett...úristen valaki hogylehet ekkora sötét:@ha megtudom kivagy attol a perctöl fogva kezdhecc félni!!!abba biztos lehecc na hyy

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.19. 20:45:39

van egy olyan fura érzésem, hogy kaktusz, sasi meg reni vagy ugyanaz az űberintelligens kommentelő, aki csak azért jár ide, mert akar venni egy új billentyűzetet, de a régi még nem kopott el teljesen, és az mégis csak pazarlás, ezért belehúz, vagy klónozzák, csak kommentről-kommentre hülyébb....

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.19. 21:15:13

Nem biztos ám, láttam én már hülyecsapatot, ezek hívják egymást riadóláncon....

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.19. 21:17:36

szóval mégis klónozásról van szó?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.19. 21:44:52

Nem, ezek mind egyéniségek... :DDDD

Ras · http://futo.blog.hu 2008.05.20. 14:03:53

úgylátsizk egyesek túl sok védőoltást kaptak kiskorukban.. DiPerTe mellett Iróniára is... :-D

bryan 2008.05.20. 19:22:45

Punk is dead :(
Ha már punkokban sincs önirónia, akkor ideje valami újat kitalálni.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.20. 19:49:26

akárki is írta a rugdosós kommenteket, a csörge tavi mari néniben több a punkság, mint bennük:
- mer a zipzáros ágy, szakadt farmer, lyukas póló, szines ital, bumm-bumm zene, haverok meg a hülyeség az megy, mi? de dolgozni büdös! beiszunk azt bebűnözünk?

ezt egy 150 centi magas, 120 éves főkötős anyóka mondta két tarajosnak korán reggel, akik az útmenti vízelvezető árokban ébredtek, és mindezt egy levegővel.

a "szines ital"-on még mindig röhögök, ha eszembe jut :-).

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.20. 19:59:15

kortárs népi költészet, na :-)

Reni · http://miafasz? 2008.05.22. 20:28:48

csak azaz egészben a vicces ami igazábol nemis vicces hogy tevagy a punkok szégyene!divat?te itt miröl beszélsz hallod?aztsem tod mifán terem a punk...hordod a cuccokat amikröl aztsem tudod mit jelképeznek,.....szégyen vagy!tenevezed magadat punknak?ésez mi?Hogy mi az az anarchia? Ki a faszt érdekel! A Sex Pistolsnak volt egy olyan száma, az meg a punkoknak bejön.úristen dehülye vagy...punknak nevezed magadat azt aztsem tod miaz anarchia...éstod még sok más eggyüttesnek van/volt anarchia száma de tecsak halgatod de nemérted ezért vagy ijen hülye...kicsit gondolj már bele a dolgokba...hogy te nevezed magadat punknak?úristen felbaszod az agyamat nah hyy

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.23. 23:43:13

tudod, reni, nem az a baj, hogy hülye vagy, és nem tudsz olvasni se, hanem hogy mást is hülyének nézel :-(.

hülyepunk · http://punk.hu 2008.05.25. 01:26:26

a sex pistols is 1 rakat szar a paraszt sid viciousal együtt aki addig meddig hernyózott míg beledöglött, ne nevettessetek máááá

sasi 2008.05.26. 13:06:29

na ide gigyelj te fogyaték egyáltalán akkor mond meg te hogy neked mi közöd vana punkokhoz? De amúgy kezdjük ott nem figyeltéla szövegem nagy részére 1 tehát nem tom ki az űberinteligens 2 nem kell új bellentyűzet neked kell majd új fogsór 3 olvasd már el légyszives megint a véleméyemet te nagyon hülye!! És nem járok szakadt pólókba szakadt cibzáros farmerba nincsen bőr jakém meg ilyenek. És ha már így ennyire fikázól mindenkit nem tom hogy akor te mi lennél mer ha punk akkor nagoyn jól össze tartod a közöséget még ha rengeteg is az újhullám.Meg mi fasz van akkor ha valkinek tarja van vagy más egyedi szines haja.Mi a fasz közöd van hozzá te geci??Mond meg mi közöd van hozzá!!?? Meg mond meg szerinted akkor mi az h punk mert eddig azt vette kia szavaidból hogy mi nem az ilyen szarságot bármikor írok én is.Meg akkor többi fasz aki mellette van takarodjon el erről az oldalról mert nekik sincs köze punkokhoz. Ja és nem vagyok olyan amilyena szövegedbe ál és ezek áltaába a fiatalabbakra jellemzőek meg néhány idősebb hülyére . DE akkor bazd meg a rendőröket is akkor ha már annyira véded. Nem tom mért jó ha valakit azért tüntetnek ki mert agyon vert egy ünnepségből haza térő öltönyös tagot akinek semmmi köze nem volt a tüntetéshez vagy egy 40 éves nőt aki ép arra téved és ahelyethogy felszólitanák hogy ne tartozkodjon ott inkáb eltörika karját és még ki is tüntetik.Nem tom ha anyáddal történne ugyan ez még akkor is ilyen hülyeséget hordanál össze és eza többi ilyen fasz felfogásu "punkoknak" is szól vagy nem tom mik vagytok ha azok akor elég kretének hogy ha igazat adtók ennek fasznak ha meg nem akkor meg nem tom mi fasz közötök van neketek is ehez az egészhez.Meg szerintem ahoz hogy ki hogyan öltözködik szerintem senkinek semmi köze hozzá. vagy ha így álsz hozzá akor menyél el anike márka boltokba azt vegyél 20 ezerért egy kibaszot farmert biztos annyira hemperegsza pénzbe meg annyira nincs semmi gondod bazd meg hogy másokat fikázzál hülye gyerek a meg a többb is

sasi 2008.05.26. 13:10:34

JAH és még valami csak most olvastem el reni komntjeit NE HASONLÍTSATOK RENIHEZ!!!! NEM OLYAN VAGYOK ÉS SEMMI KÖZÖM HOZZÁ.És megjegyzem én se szeretem a sex pistolst szerintem is csak egy drogos kretén volt aza sid nem tom mért istenítik egyesek elt bele döglöt a kibaszot drogba pff hát büszke lehet rá nagyon.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.26. 14:27:32

Uhh...
Szerintetek direkt csinálja?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.26. 20:09:45

megpróbáltam elolvasni a kommentjeit, de még nekem se megy, pedig én eredetibe szoktam hallgatni mitch hedberget.
"a múltkor is vagy 10 kilómétert mentem a kocsival, behúzott kézifékkel. na most ez lehetne rám is degradáló, de szerintem inkább a kéziFÉKre nézve degradáló. semmi értelme kéziFÉKnek hívni ezek után, nem? inkább csak egy kallantyú, amitől a kocsinak fura szaga lesz."

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.26. 20:15:00

vagy:
"a múltkor voltam egy punk koncerten, és az énekes beleüvöltötte a tömegbe, hogy hányan érzitek magatokat emberi lénynek ma este? és hányan érzitek magatokat állatnak?
minenki az állatos rész után üvöltött, csak én üvötlöttem az emberes rséznél, mert nem tudtam ,hogy lesz egy másik választási lehetőség is. igen, ember vagyok, nem igazán érzem ma este magam bokornak."

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.26. 20:25:05

"a multkor voltam egy kaszinóban. odajön az egyik biztonsági ember, hogy álljak odébb, mert elállom a tűzkijáratot. azt hitte, hogy ha tűz van, nem fogok menekülni?"

bazz, csinálok egy külön poszott hedbergnek :-).

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.05.26. 20:26:34

poszott = posztot.
ez ma egy ilyen nap, van, amikor nagyon nem megy :-(.

matyopunk (törölt) 2008.07.12. 17:22:58

Sziasztok!

Ezt a szöveget nem az írta aki felrakta ide, csak lefordította erről a címről www.howtobepunk.com de a szöveg maga pocsék, ez a jellemzés sokkal inkább illik az emosokra... És ilyen divat punk képző blogokra meg nincs szükség.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.07.12. 19:41:04

matyopunk: nagyon kérlek, tanulj meg olvasni.
a posztban ott van a link, ott van, hogy ez csak fordítás, meg ott van, hogyez az egész írónia. tudod, amikor magadon nevetsz.
de ez mind oda van írva.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.07.13. 14:38:32

(Mondjuk annak alapján, ami itt történt, nem vált számomra igazán vonzó dologgá a punkság; idejött kb. 5 punk, és egyiknek sem sikerült kisilabizálnia a poszt mondanivalóját. Ez azért elég elkeserítő arány...)

eloa 2008.08.06. 19:17:51

héé.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nem úgy kezdődik..."magadnak csináld a ruháidat"...?!
aztán..."fontos,hogy mindent punk boltokban vegyél"
áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
honnan szedted/tétek ezt a sok szar maszlagot??????
ilyen szart miért kell feltenni?
viszont nem tudna vki. ötletet adni melyik oldalról lehetne megszerezni az éhes ingovány,ill. egy eszkimó asszony fázik c. filmeket?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.06. 19:20:28

eloa:
ott van a legelején leírva, hogy honnan szedtem :-).

dralea 2008.08.10. 10:52:01

Hali!
Hehehe... én röhögtem a poszton! :D
"A zsaruk seggek! Utáld őket. Miért? Mert nem engedik, hogy nyilvánosan bebassz és inzultáld a járókelőket! Pedig azt csinálsz, amit akarsz! Anarchia, baszod!" Ez kurva jó :D:D Bár kissé elkeseredtem, mert az ironiától eltekintve sok helyen tényleg így működik a naagy punkság :( már lassan abból lesz divat, hogy a punkok le divatpunkozzák egymást, ha valamit nem úgy csinál a másik, mint ahogy az nekik tetszik. Gráh! Pedig szerintem a legjobb az egészben az, hogy az ember mindenen tud röhögni... én legalábbis ezt csinálom a haverokkal..
A fentebbi kommenteken viszont már sírtam. A harmincsoros bazdmegelők ettől érzik magukat menőnek? Emberek, ne tegyétek már tönkre ezt a szép életfelfogást ;( menjetek inkább beinni meg bebűnözni :D

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.08.15. 16:02:38

A poszton röhögtem.

A kommenteken beszartam.

Hát seriously, what the fuck :D

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.15. 19:05:11

Demo:

Akkor végülis elérte célját a poszt. :-)

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.08.15. 21:17:54

csak azé', mert keresztény vagyok, már nem lehetek punk? ;

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.15. 22:35:56

god save the queen - if you know what I mean :-).

Komáromi Barnabás · bariblogja.hu 2008.08.23. 23:23:40

Hello Emberek!
Amennyiben nem gáz, tennék egy hozzászólást. Az, hogy valaki poénból ír egy ilyen szöveget, az...zsír dolog, amennyiben azt a VALÓDI punkok nem veszik komolyan. Ezen ki voltam bukva, mélységesen: A cikk maga tényleg csak irónia, afféle röhelyes magyarázat a 21. századi anarchistákra. De az, hogy ezért anyázni kell a másikat, hogy felrakta a blogra, meg hogy "várj amíg megtudom ki vagy, aztán FÉLHECC" mondatokat írni hozzászólásként, szerintem kábé punkhoz képest is gáz. Ma már eltorzult ez a fogalom. Amennyiben valakit csak egy egészen apró szikrája is érdekel a PUNK világnak, annak ajánlanék egy filmet:

SLC Punk.

Én részemről nem viselek szegecselt kabátot, nem hordok Exploitedes pólót, nincs tarajam, bár egy punk barátommal megegyeztünk egy éve és azóta növesztem a séróm, nem cigizem, sőt, sportolok, könyveket írok, meg minden kutyafüle, a lényeg az, hogy: ha szakadt cuccokba jársz és kék hajad van, attól nem leszel még különb, nem leszel káosz a rendben. A kinézet csak uniformis. Csak szabvány. A gondolkodásnak kell megváltozni, hogy ha valaki igazi punknak érzi magát. Látni kell, érteni kell a világ folyamatait körülöttünk. Ha fellázadunk, akkor történik meg a csoda. Ezt persze minden punk tudja, csak nem beszélnek róla. Helyette csak anyázzák egymást itt a neten, és megsértődnek, amiért kiparodizálják őket. Ez csak ugatás. De hát így kell lennie, legalábbis én úgy gondolom.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.24. 00:52:41

b4ri:
nem igazán értelek.
én punk vagyok. a srác, aki az eredetit írta, ő is punk.
amikor ezen nevetek, akkor magamon nevetek, akkor olyan lehetséges devianciákon teszem azt, ami akár én is lehetnék (sőt, bizonyos mértékben vagyok is).

azt meg pláne nem, hogy akkor most az "ugatás" az helyes?

Komáromi Barnabás · bariblogja.hu 2008.08.24. 09:38:56

bs395;
Én az ugatást azokra értettem amit azok írnak akik túl komolyan veszik a szöveget...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.24. 17:38:08

ja, okés :-).
csak azok óta picit paranoid vagyok.
megruhdosni mondjuk még nem rugdostak meg :-).

Levél 2009.02.19. 08:28:04

nekem nagyon tetszett az írás, főleg az anarchiás rész... Szellemes és jól összerakot szöveg, jó lenne az íróval meginni egy sört:)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.19. 08:47:20

@Levél:
az író amerikában él, és nem beszél magyarul :-)
ott van a linkje az elején, meg az oldalsávban is.

Shirley :) 2009.02.19. 09:01:12

Hogyja ezen valaki így felkapni a vizet, nem értem... Így szét rúgnám, meg úgy szétrúgnám, gratulálok egyesek értelmi színvonalához. Bár tény, hogy az öniróniához értelem is kell.
Én jókat mosolyogtam a poston, mert bizony sokszor a fiatalkori önmagam jutott eszembe. És akik itt hőzöngenek, szerintem azok is magukra ismertek, csak fáj nekik, hogy rájuk ez mind mind még most is igaz, ezért ugye muszáj pattogni. Jó, majd egyszer ti is lesztek felnőttek :) Amikor már tudtok magatokon is nevetni.

Brodypunk 2009.03.24. 19:18:09

hát hozzá szólnék is, én egy punk csaj vagyok.. végülis ez nem lényeg
a szöveg írója egy kicsit elvan tájolva, nem nagyon tudja a dolgokat

"akinek taraja és tüskés haja nem punk"
de istenem attól hogy valakinek nincs taraja attól még lehet punk ...
szerinted a punk egy divat? te nagyon hülye vagy
behaltam ezen a szövegen :csak casualtiest-es pólót hordj mert nekik tüskés a hajuk ... anarchiáról is van egy kis elme zavarod
meg öltözzünk úgy mint a többi punkok a punkok maguk alakítják ki a sajátos punkos öltözködésüket ahogy jónak látják ...

szerintem nézz utána a dolgoknak,, olvassgass, néz meg pár filmet pl
sid és nancy, slc punk, suburbia...
meg ajánlatos a this is england is..

ezeket a filmeket különbözö helyekről letöltheted , rengeteg cikk van az anarchiáról is a neten... olvassgass utána

nah kb ennyit akartam, egy kicsit felbaszott a dolog, így is szar napom volt..

Brodypunk 2009.03.24. 19:22:03

jah és még az én nem nagyon cigizek mégis punk vagyok
szal nagyon szánalmas vagy öcsi

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.24. 20:02:39

@Brodypunk:
olvasni, aztán kommentelni.
szótárban utána nézni, mit jelent az önirónia.
linkre kattintani, ott sok oldalon keresztül el van magyarázva.
ha szar napod volt, írd az elejére, onnantól nem is érdemes tovább olvasni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.24. 20:28:17

@bs395: meddig vállalod még, hogy punk vagy? Komolyan, kezd nagyon égő lenni... :D

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.03.24. 20:30:05

mondom én, hogy ez a legjobb posztod ezidáig.

@Brodypunk a/s/l?

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.24. 20:40:30

@Demo: a s már kiderült, az a igen csekély lehet, a l pedig ezek után elég érdektelen... :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.24. 20:55:34

fuck me sideways on the pavement of the strip in vegas after a mike tyson fight!

@Before:
ugyan, köztünk is pontosan ugyanakkora arányban vannak funkcionális analfabéták, minden bármely más, tetszőleges szempont alapján összeállított csoportéban (kivéve talán a funkcionálisanalfabétákét, mert ott 100% az arány - teljes a lefedettség :-).
te meg vágod, hogy mi az az a/s/l, úgyhogy szavad nem lehet :-)

asszondák egyszer nekem ,hogy írjak könyvet a bolgból. mondom mi vagyok én, gyurcsány ferenc? de ennek a posztnak a kommentjei felérnek egy szociográfiai mélykutatással, úgyhogy lehet, hogy priváttá teszem, kinyomtatom, és darabonként 5000-ér fogom árulni a bölcsészkarok környékén.
mert ez már nem a fuck you kategória, hanem a fuck you bazdmeg :-)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.24. 21:54:06

Tudod, én csak elmélyült szociológiai kutatásaim melléktermékeként ismerem az ASL-t! :) TE honnan? ;P

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.03.24. 22:50:36

Ide a bökőt, hogy a tarda történetekből is könyv lesz, remélhetőleg semmi cicomázott formázással, mert azt még én is megvenném. Ez a jövő 'azze.

Azt meg ne mondjátok, hogy ti már a net hajnalán is gyöngyházkultúrával kezdtetek, az ASL meg minden másutt az arcodba mászik. Azt ez még nem is a 4chan baszod.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.25. 00:50:37

@Demo:
de miért kéne az internetet kiadni könyvbe? semmi értelme.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.03.25. 13:03:00

azért mondod, mert még nem olvastál csinos hölgy mellett pöttyös bögréből kakaót szürcsölgetve frissen vásárolt napirajz könyvet miközben kinn szakad a szájbavert eső.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.03.25. 13:34:25

@Demo:
redbullal nyomom. a múltkor átmentünk így csapatostul egy kávézóban, mindenki öltönynyakkendő (munkaruha), kirendelték a kapuccsínókat meg eszpresszókat, én meg ott álltam egy energialöttyös dobozzal, és átfutott az agyamon: bazdmeg, juppi vagyok!
de azóta a csinos hölgy velem lakik :-)

Cuncimókus_cukorborsó 2009.04.05. 22:52:29

Halihó!
Nagyon tetszett amit írtál :D
A sok értetlenkedő felháborodott emberkén meg csak röhögni tudok xD
Istenem adj észt a rászorulóknak :P
szép napot mindenkinek :)

Pálinkáslány 2009.04.12. 21:04:47

Kééééééééssszz ........ :) Ez teccett..:) Hát igen csatlakoznék az elöttem szólóhoz..:) Minek kell felháborodni ezen a poénos iráson? :) Ez az ilyen hülye divatpunkoknak pont jó iránymutatás lehet..:) Hajrá hülye gyökerek akik azt hiszik h lehet vki "hungaristapunk" meg rohadt rasszista náci köcsög de tarajt akar meg milyne punk meg milyen jó.. na ez az ilyeneknek pont jó..:)

automentesnap 2009.05.10. 02:05:22

Ehhehehh, ez vicces vót :)

Egy bajom van csak a szöveggel.
Kb itt:

"Alsó: fecskenaci. A boxer csak összegyűrődne a szűk nadrágban."

derült ki számomra, hogy a szerző nem sok támpontot nyújt a punk csajoknak.

renioi · http://www.renioi.blogol.hu/ 2009.06.10. 14:05:52

még szép,hogy felháborodok mert az ígyis naív és kevés ésszel megáldott embereket nemtudom mért kell tovább hülyíteni...meg akik erröl az oldalrol veszik a dolgokat és punk nak nevezik magukat azok is csak arra jók,hogy leégesség ezt a stílust...erröl ennyit...szerintem

Sicccccc 2009.09.04. 23:09:52

Szerintem állat! :D Csíplek! ;)

Mindenki érzi, hogy irónia... aki nem, az még nincs túl a 16 éves koron, és még csak azért punk, mert az vagány! És baromira találva érzi magát! :) Holott "ők TÉNYLEG értik a lényegét"! Amúgy meg, aki tiszta szívből punk, annak nincs szüksége arra, hogy kék tarajjal, lakk miniszoknyában menjen a suliba széllel szembe pisilni, sőt, arra sincs szüksége, hogy úton, útfélen elmondja, hogy "te nem vagy PUNK, én meg PUNK vagyok, és a haverom is PUNK!".... azt, hogy punk, csak másokra mondja az ember, magára nem!

És amúgy meg elkaPUNK, köcsög, mer mindenkinek baszod ám a lelki világát ha megtudom hol laksz százan megyünk rád aztá ha jön a rendőr lekoPUNK de visszamegyünk és ha mégis lekapcsolnak akkor beszoPUNK 1 nagy faszt és anyuék jönnek értünk a sittre mer a hatóság elkúrta mer még nem vagyunk 14 se! értve vagyok?!? FÁK DÖ SZISZTEM ANARHIJA, BASSZALAK! jó? nem jó? akkor jó!

:D:D:D:D

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.05. 01:33:30

@Sicccccc:
te egy bizonyos andrew lyont csípsz, ő írta, én csak lefordítottam :-)

Sicccccc 2009.09.05. 17:35:26

@bs395:
Akkor vissza az egész! :D Utállak! Minek élsz? Teszed az agyad, hogy tudsz nyelveken.. hát akkor F. U.! :)

Mindenesetre tetszik! :)

cápek 2009.09.09. 15:42:02

csöcs
a szövegben van valami ami megfogott de ha már szarjunk a rendszerre akkor nem mindegy hogy hogy öltözöl

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.09. 15:58:32

@cápek:
nagyjából és egészében: de.
volt ennek polgárpukkasztó jellege is egykoron, hogy provokáljanak (=előhívják a valódi érzéseiket a témával kapcsolatban), de mióta középosztálybeli gyerekek hordanak szegecses nadrágot (márkás!) pink hajjal, nonfiguratív tetkóval és nyelvpierszingel, azóta nem igazán polgárpukkasztó :-)
nem mintha bármi bajom is lenne a fentiekkel, én pl öltöny-nyakkendőben nyomom.

cápek 2009.09.09. 17:16:39

@bs395: én munkás kockás ing és örülök hogy van aki egyetért velem

magyar-magyar szótár 2009.09.10. 08:19:50

Úgy érzem, hogy Plastic Bertrand óta Leonard Cohen outfitben is lehet valaki kellően pank.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.10. 18:39:17

@magyar-magyar szótár:
plasticnál nem tudom, mennyire önirónia, amit csinál, sejtésem szerint nem igazán.

cápek 2009.09.28. 13:08:21

@bs395: polgárpukkasztó még lehet mert ahol én lakok nem sok pank van és ha vannak is nem tarajuk van és én vagyok az egyik aki felmeri vállalni azt hogy pank a hajviselettel

cápek 2009.09.28. 13:31:49

meg a viselkedéssel csak ezt lehagytam

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.30. 21:10:15

@Demo:
nekem elég lapos első hallásra :-(

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.09.30. 21:55:22

@bs395:

Nem pörög folyton, mint a DK, de ez az erőszakos vasalás az öregecskedő Jello hangjával nagyon tirpák. Egy nekifutást mindenképp megér.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.09.30. 22:00:00

de ha már itt vagyok (meg rájöttem, hogy valószínűleg volt szerencsém néhány felzaklatott kommentelőhöz a nyár folyamán a zsidóliberális gödör inc. agglomerációjában...), akkor E', ha nem ismernéd: www.yourscenesucks.com/

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.10.01. 16:55:29

@Demo:
nem tudtam, hogy rudeboyok még vannak :-)
a punk rész meg mar, ahogy kell - lehet ellopom második résznek :-)))

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.10.01. 22:34:20

@bs395: vannak, vannak, de az egész olyan, hogy csak a fél haveri körömből kijön az oldal minden szörnyetege.

"i'd write something snarky about this...gentleman, but i don't want to get knocked over the head with an eightball in a sock."

ez. :-D

hooligirl_tami 2009.11.11. 21:11:17

ahhoz képest, hogy kaktusz elvileg rendkívül művelt, magas intelligencia hányadossal megáldott ember, sajnos a kommentárjaiból nem ez tükröződik. legyen már némi önkritikád :D nevetséges.
az meg a másik fele, hogyha akkora punkok vagytok, ezt miért kell bizonygatni?
mindenki hogy kardoskodik, holott szerintem elsőre is elég nyilvánvaló, hogy ez kibaszott irónia, gúny :D ha ez számotokra nem süt ebből az írásból, onnantól kezdve nincs miről vitatkozni. előbb képezzétek már kicsi magatokat, tudjátok: olvassatok, kicsikéim, okosodjatok ;) aztán jöhet az érvelés, meg a vitatkozás.

Bé_Bé 2010.02.20. 19:29:26

anyám... nehogymár ennyire buták legyetek :D én szarrá röhögtem magam rajta.

Alkuholbárány 2010.03.07. 16:06:38

kurvaszánalmas ez a szöveg hihhetetlen milyen tudatlan parasztok élnek ezen a földön! kb egy normális igaz mondat nemvolt a szövegben :D de azért vki kurvabüszke lehet magára h most jol megmondta! kiadta magábol hatalmas wikipediás tudását gratula a köbön ;-)

Alkuholbárány 2010.03.07. 16:11:28

Pálinkáslánynak igaza van am! de igyis kurvasok a divatpunk és pont ezért gáz ez a szöveg ;-) de aki internetpunk az dugja fel magának a klaviaturát :D

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.03.07. 17:15:05

On and on and on it goes
Where it stops nobody knows
Round and round and round again
It feels like this will never end

Dawe Stoner 2010.03.11. 21:50:24

Hát ez... elég gáz.... ha valaki azt hiszi, hogy punknak lenni 2 kg fémből, meg menő frizkóból áll...
én végig szakadtam a cikket, hogy valaki az ilyen csodagondolatokat szavakba tudja önteni :D

Generationx · http://www.punkfilms.atw.hu/ 2010.03.18. 18:32:01

Fantasztikus cikk. Köszönöm a fordítást, remélem sokan olvassák. : )

OldHerold 2010.09.02. 17:39:47

előbb irtam a második poszthoz mint hogy ezt elolvastam volna. de ide is ugyan azt mondom... ne általánosíts. attólmég hogy te ismersz 3 punk srácot akik 1 év alatt stílust váltottak és azt sem tudták miről beszélnek, attolmég nem kell az összeset szidni. van még egy nagyon vékony réteg aki tényleg nem a kinézete miatt punk... nem a taraj teszi... viszont! annyiban számít a kinézet hogy lehetőleg ne famous meg vans meg converse cuccokban járjon az illető mert akkor csak a saját maga iróniája. ezért járok zenekaros pólókban meg olyan gatyákban amire nincs ráírva nagy betükkel hogy RETRO

punkerkee 2010.10.10. 20:42:25

bazz hogy lehet vki ekkora balfasz mint te?:))pozer vagy:@:@es ennek a szvegnek amit irtal semmi koze nincs ahoz hogy hogyan legyunk igazan igazi punk

punkerkee 2010.10.10. 20:45:07

szar duma..meg hogy divat...asse tod mi mifan terem te pooozer:))

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2010.10.10. 21:10:13

@punkerkee:
kérlek ne használd többet az internet. semmire. hidd el, jobb lesz.

dexexe 2010.10.16. 11:15:16

"a punk nem zenei műfaj,nem is stílusirányzat,a punk egy életérzés"

Roland222 2010.11.07. 21:11:07

*élet mód*

szentem fasza mint a picsa *nem a zenekar XD*
köcce eszt az egészet XD a bakancs megvan lol

Roland222 2010.11.07. 21:12:04

ajjde príma fogalmazás...

d666o95r11k10a 2012.02.21. 21:56:11

@bs395: Nekem tetszett a bejegyzés. Azt hiszem átérzem az öniróniádat. ;)

Heavenly 2012.07.26. 23:50:45

Hehe :D Ez vicces volt.
Bár punk vagyok, azért értem a viccet. Hiszen egy külső szemlélőnek, aki rohadtul nem tud semmit a dologról, pont így nézhet ki a dolog :)
Csak nehogy valaki komolyan vegye, mert akkor már nem poénos :D

anhist punk Smogx 2013.03.13. 22:18:06

Geci még csak 1 honapja vagyok punk de ezzen még én is besirtam a röhögéstöl büdös diszbuzi punkoknak jolesz csak igy tovább XD
süti beállítások módosítása