Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A losonci beszéd

2008. február 28. - bs395

Előszó

Jobboldali vagyok. Csak semmi komcsizás kérem. Csakhát anti-autoriter. Liberális. Anarchista. Ahogy tetszik. És nem, nem vagyok se vallási, se etnikai, se szexuális irányultsági alapon kisebbségbe sorolható (nem mintha számítana, csak a berögzült, defetista asszociációs reflexek végett).

Láttam anno egy politográfot, amin nem csak a politikai irányultságok voltak koordinátarendszerben ábrázolva, feltüntetve a népszerű ideológiákat.
Kurrens állása egy ilyennek itt található.
Egyszerűség kedvéért: balra lent komcsi, ballra fent ősközösség, jobbra lent katonai junta, jobbra fent nincs semmi.
Érdekes volt látni egyszer, milyen utat jártak be a jelenlegi magyar politika prominensei és úgy általában a pártkommunikáció az elmúlt tizenvalahány év alatt: mint utóbb kiderült minden eddigi választáson a jobb felső negyedbe szavaztam. Minden egyes választás után egyre többet és többet is adóztam (százalékban is, ma valahol a bruttó fizetésem 50.2 %-a az elvonás, plusz amit még ugye a munkaadóm fizet ezen felül).
Ez pedig azt jelenti, hogy egyszer szavaztam bizony a Vikire is.
Arra a Vikire, akinek a szavazói, retorikája és populizmusa ma jobbára a bal alsó sarokban leledzik, kvázi antitézise mindannak, ami szerintem a helyes megközelítési módja a dolgoknak. Szóval aki azt mondja ma, hogy Fideszes, és jobboldali, az szerintem élő bizonyítéka annak, hogy a duplagondol igenis működik a gyakorlatban.

Akkor ontopic.

Viki elment Losoncra, és beszélt is ott. Először azzal szeretném kezdeni, hogy könnyű úgy beszélni, ha utána az ember hazajön a határ innenső oldalára. Gárdaparádézni is könnyű, mert nem őket verik szájba ezért a határ túloldalán.
Slota - akiért egy fél könnycseppet sem hullatnék, ha mondjuk elütné egy füveskamion - kapva kapott az alkalmon, és Vikit - a mi Vikinket - nagymagyar sovinisztának és ultranacionalistának nevezte. A sovinisztáról nem tudok mit mondani, Viktort, a magánembert és viszonyát a nőkhöz nem ismerem. A nagymagyar ül: Viki ugye éveken át azzal parádézott, hogy van egy fehér kettes Golfja, nagymagyarország matricával (azóta láttam Renault-t vesszen trianon! felirattal, illetve Skodára rámatricázva, hogy nem, nem soha! - éljen soká a tudathasadás). Az ultranacionalista jelző Slota szájából több, mint abszurd: egyrészt rajta nehéz túltenni, másrészt meg minden viszonyítás kérdése. Van Vikinél turbómagyarabb is idehaza, de szerintem egyrészt minden magyar nacionalista, így én is, viszont aki nem használja a józan eszét és ítélőképességét nemzeti érzelmei esetén, az fanatikus, aki kérdés és bizonyíték nélkül rábólint akármire, ami az előre belőtt világnézetét támogatja, és ignorál mindent, ami abba nem illik bele. Vagyis határeset. Legalábbis nem határolódik el tőlük, minden szavazat számít, ugye, akkor is, ha esetleg arcon köpjük magunkat. Azzal, hogy a szélsőségesek szavazatait inkább a mérsékeltebb erők nyerjék, nem értek egyet: azt kéne inkább vizsgálnia a pártoknak, hogy miért nem tudják megnyerni ezeket az embereket, az okokat kéne felderíteni, nem a tüneteket vakarni, amikor viszketnek.

Ja, tényleg, a beszéd.

Puccs van! Ébresztő! Veszélyben a haza! Kommunisták nem csak a spájzban, a konyhában, mindenhol! A szomszédban is, és terjednek!

Naszóval:

"A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen, a magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen".
Okés. A puccs (magyarul: államcsíny) a hatalom megragadására irányuló tevékenység, többnyire erőszakosan, katonai erőt alkalmazva. Ez innen mondjuk hiányzik, hacsak 2006. szépemlékű októberét nem vesszük ide. Az irányító hatalmat egy szűk réteg ragadja magához törvénytelenül, a többség akaratának mellőzésével.
Valamennyi magyar kormány, a jelenlegit is beleértve, szart eleddig nemhogy a többség, de úgy általában a komplett nép akaratára. Viki ne nagyon beszéljen puccsról úgy, hogy közben szintén tagja annak a szűk rétegnek. Belső párt, ugye. Azokban az országokban, térségekben gyakori, ahol a társadalmi erők megosztottsága instabil. Abszolút ideillik. Így visszanézve egész értelmes, bár tudathasadt mondat. Eredetileg darabokra akartam szedni, hogy mekkora hülyeség de nem, bár ennyi erővel beszélhetne magáról is, csak ő nem a Rebiszt csibészeztette, hanem az NBH-t.

„van még teendő az előző rendszerből itt maradt romok, kártékony, rossz politikai reflexek és mentalitások eltakarításában”
Ezzel a mondattal ennél jobban nem tudnék egyetérteni. Viki, fogd a Ferit, és hagyd el a hazát, most. Komolyan, felmegy a vércukrom. Pofáján vastag bőr leleddz neki is.

„ma is hallunk olyan kormányzati magasságból érkező zajokat, amelyekről úgy érezzük, hogy inkább elnehezítik a mindennapi életben az együttműködést. Azért tartom rendkívül értékesnek ezt a mai összejövetelt, mert arról tesz tanúbizonyságot, hogy a kellemetlen kormányzati zajoktól függetlenül van lehetőség arra, hogy helyet követeljen magának a nap alatt, kiszorítsa magának az élethez szükséges teret a mindennapi élet valósága, az együttműködés valósága”
Auuu. Izé. Mivan? Szívroham végzett a rajzolóval? Elaludt a beszédíró és rádőlt a billentyűzetre homlokkal előre? Behülyült a speechwriter engine, és teljesen véletlenszerűen egymás után dobált mellékmondatokat pusztán a szóegyezés miatt? Karakterre fizetnek, és kellett még pár forint a visszaútra? Vagy tejet vettek? Valaki mondja el nekem, hogy ez mi a szájbavert rossebet akar már jelenteni! Légyszilégyszilégyszi!

Végszó

A konzervativizmus, mint olyan, és mint az a szó jelentéséből is adódik, konzerváló, múltba révedő, és nosztalgizáló erő. Innen nyugatabbra, ahol a fogalmat kitalálták, a konzervativizmus feudális, vadkapitalista, nacionalista, militáns: mindenképpen a felé a rendszer felé tekinget, amit a parlamentáris demokrácia felváltott az adott államban.
Magyarországon ez a rendszer a kommunizmus. Vagy ha úgy jobban tetszik, a szocializmus. Ami új elem, hogy egy rendszerrel hátrábbról is beemel az ideológiába, azaz a 30-as 40-es évek dzsentri nacionalizmusából. Nacionalista, és szocialista egyszerre. Naciszoc. Érted, na.
A halotti beszéd egyébként még mindig jobb. Abból se értek többet, de legalább nem megy fel a cukrom.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr65358237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása