Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

BMV (busz, mertró, villamos)

2008. február 26. - bs395

Előrebocsátva: nem vagyok pesti. Se budai. Nem is lakom egyik felén se, csak ott dolgozom, miden nap.
Van az a pénz, amiért felköltöznék, csak eddig még senki se ajánlotta meg.

A BKV nem tipikusan pesti jelenség, inkább tipikusan magyar. Zárt rendszer, zárvány a zárványban, ahol az őt körülölelő társadalom, aminek elvileg szolgáltatnia kéne, szolgálja ki őt.

Olyan rendszer, ahol azért adnak a leköszönő vezetőnek az akkori magyar éves átlagkereset többszörösét kitevő jutalmat, mert nem nőtt a cég adósságállománya számottevőleg.
Olyan rendszer, ahol úgy lehet metrót építeni, hogy értelmetlen, szabálytalan, és iszonyat drága, drágább, mint olyan országokban, ahol egyébként minden más drágább. Nálunk meg ez a drágább, mert adóból van, mert nem azoknak a pénze, akik elköltik, és akiknek a pénze, azok meg nem nézhetnek bele a könyvbe.
Olyan, ahol úgy ritkítanak járatokat, hogy sem az utazóközönséget, sem a tulajdonos képviseletét ellátó politikusokat nem kérdezik meg, és nem is tájékoztatják.
Mert megtehetik.

Az utópia úgy nézne ki, hogy:
- ha nincs nyereség, nincs jutalom;
- ha egy vonat bejön a város egyik felén, a várostáblánál átmegy metróba, és kijön a föld alól vonatként a másik felén;
- ha át kell szervezni a céget, mert veszteséget veszteségre halmoz, azt nem úgy teszik, hogy csökkentik a termelést (járatritkítás, ugye: ugyanazért a pénzért kevesebb szolgáltatást fogsz kapni), hanem úgy, hogy először racionalizálják, és aztán nézik meg, hogy mennyi az annyi;
- nem olyan emberek adójából pótolják a hiányt, akik soha sem vették igénybe a szolgáltatást, és soha nem is fogják.

Szociális intézmény, nem szolgáltató. Elfekvő a kórházban, nem gyógyintézmény.
Kapcsolata a külvilággal kényszer, nem kötelesség.

Igazából annak örülnének, ha mindenki békén hagyná őket, miután ki lettek tömve rendesen pénzzel.
Pont mint a gazdák, vagy a VDSZSZ, vagy a pártok.

Én meg fizetek, csak nem tudom, mire, mert onnantól, hogy kikerült a zsé a kezemből, örüljek, ha csendben maradok, és nem tesznek direkt keresztbe nekem. Mint a gazdák, vagy a VDSZSZ. Vagy a pártok.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr63353881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása