Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Szijjártó hasít

2009. január 07. - bs395

"Ha valaki ezeket felesleges és vicces kérdéseknek tekinti, nem méltó arra, hogy az emberek bizalmát kérje és elnyerje" - Szijjártó Péter Budai Bernadett kormányszóvivő sajtótájékoztatón elhangzott közleményére reagálva.

"Tisztelt Miniszter úr!

Az Önök kormányáról már több éve kiderült, hogy képtelen megvédeni a magyar emberek jogait. Mostanra aztán az is bizonyossá vált, hogy a magyar emberek munkahelyeinek megvédésére is képtelenek. De azért az mégiscsak több a soknál, hogy a magyar emberek pénzén nemzetbiztonsági védelemben részesítik azokat a külföldi sztrájktörőket, akiket azért hoztak Magyarországra, hogy magyar munkavállalókat alkotmányos jogaik gyakorlásában akadályozzanak !
Kérem, haladéktalanul adjon arra magyarázatot : milyen alapon költik a magyar emberek pénzét a magyar emberek alkotmányos jogait korlátozó külföldi sztrájktörők védelmére? Ki és milyen indokkal döntött a külföldi sztrájktörőknek nyújtott nemzetbiztonsági védelméről? Az ügy súlyosságára tekintettel várom mielőbbi válaszát." - Szijjártó Péter, országgyűlési képviselő kérdése Draskovics Tibor igazságügy miniszterhez.

Kedves Szijjártó képviselő úr!

Beleolvastam találomra a kérdésekbe (a teljes lista a válaszokkal együtt pdf-ben itt), főleg a vicces címűekbe, és meg kell, hogy mondjam, az önénél sokkal értelmesebb kérdésekkel is találkoztam. Olyan is volt persze, hogy ugyanattól a képviselőtől egyszer kérdésnek álcázva az általános magyar búbánat és panasz tört fel, majd egy másik kérdésben teljesen értelmes és jól átgondolt, kifejezetten előremutató problémát vet fel, szakszerűen, részletesen, hivatkozásokkal megtűzdelve (e helyütt pl. Meggyes Tamásra gondolok). Volt továbbá, aki választókörzetének problémái felől érdeklődött, nevezetesen ha egyszer egy páneurópai közlekedőfolyosót már kijelöltek a magyar-ukrán határszakaszon, akkor miért nem tesznek lépéseket a vállalt kötelezettségek teljesítésére, és építenek ki éjjel-nappal működő határátkelőt?

Azt kellett viszont tapasztalnom, hogy sok kérdés az ön fent idézett irományához hasonlóan semmitmondó, tartalmatlan, hatásvadász, sőt, érdemi kérdést nélkülöző vagdalkozás és sirám (el is ment a kedvem a továbbolvasástól hamar). Ön és kérdező társai parlamenti képviselők. Ha a választópolgárból kedvenc kiskocsmájában, baráti társaságban kifakad a "minden szar, miért nem tesznek ezek semmit" fájdalma, nos, ő megteheti. Ő ugyanis nem parlamenti képviselő. Ha viszont azt olvassa - ha olvassa -, hogy azok, akiket azért fizet, hogy ne legyen minden szar, és tegyenek valamit, egy hajszállal se rátermettebbek vagy felkészültebbek nála, akkor én csak egyetlen kérdést intéznék így látatlanban, nem külön megjelölve minden egyes címzettet: önök minek vannak ott?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr38862160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.07. 09:33:56

Szánalmas szar fidesz szánalmas szar "poénja". Biztos a Farkasházy írta nekik 4 milláért.
Az egy dolog, hogy kibasztak nem kevés minisztériumi dolgozóval, akik szopogathatták a faszízű nyalókát karácsonyi szünet helyett (nyilván mind veszett komcsi). De egyrészt újra és még mélyebbre lejáratták az egész politikai intézményrendszert, nem beszélve arról, hogy ha valaha szóba is kerülnek ezek a kérdések, csakis mint az év legszarabb bohózatai fognak felmerülni és a - nyilván véletlenül benne maradt - értelmes kérdések belesüppednek a pöcegödörbe. Ezzel - végső soron - saját magukat is sikerült arcba hugyozni, de oda se neki.
Az a kérdés megvolt, ami az 1930-as évekbeli hernyóselyem-termelésről ábrándozott és felszólította a minisztert, válaszolja meg, hogyan lehet Magyarország újra olyan kiváló hernyóselyem-nagyhatalom?
Az ilyen szánalmas szarokat vissza kellett volna olvasni nagypofájú Szíjártó úrnak, hogy ezeken zokogjon. Rohadt kurva anyját az összes politikusnak...

molaris 2009.01.07. 10:27:38

Ismertek, nem vagyok szekértolója a jelenleg regnáló hatalomnak, de amit az utóbbi időben az ellenzék művelt, nálam is kicsapta a biztosítékot.
Ha méla kussban lennének többet használna nekik, mert ez a mostani majomkodás nem lehet nyerő.

Jonas-R 2009.01.07. 12:51:40

talan mert tudjak, hogy nyernek, akarmit csinalhatnak, a hergeleshez meg ertenek, hat ez van.

A tragedia benne tenyleg az, hogy elhomalyositja a sok szemet azt ami tenylegesen erdemi dolog lenne. Obfuscation, kedvenc uj angol terminus technikusom, bar szemmel lathatolag a politikai elit osszissza hasznalja.

(obfuscation volt, amikor a posta-banki e-hitel lista kikerult, mert hogy a 80-90%-a a listan szereplo neveknek tenyleg nem kapott ilyen hitelt, viszont ezzel gyonyoruen meg lehetett vedeni a maradek 10%ot.... brillians volt, tapsoltam.)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.07. 15:41:36

Gyűjtöttem párat a legjobb kérdésekből...

RobinGood 2009.01.07. 17:01:22

Azért az is szép mutatvány, hogy az 1300 kérdésből kiragadom a leghülyébbeket és az érdemi kérdésekkel inkább nem foglalkozom.
Amúgy ez egy nagyon idióta dolog volt, leginkább a diákcsínyek szintjét üti. Pláne az érvelések, mi szerint a kormány meg van sértődve mert dolgoznia kell. Kíváncsi lennék melyik miniszter válaszolt egyetlen kérdésre is és érdekelne, hogy melyik miniszter dolgozott e miatt a két ünnep közötti időszakban, harmadrészt az is érdekelne (most demagóg leszek), hogy Szijjártó Péter mondjuk december 30-án gondolt-e arra kényelmes foteljében, hogy hány ember szív a munkahelyén miatta?

Na mindegy. Egyébként ez is egy érva a kisebb létszámú parlament mellett.

Czelder Orbán 2009.01.07. 22:17:53

Ne vedd el a vastagbőr vagy holdrabló kenyerét! :-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.08. 02:58:18

oké, ezt az utolsót nem értem :-)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.01.09. 17:59:54

@molaris: te tudsz ilyen finom úriember is lenni? :) (no offense, csak kérdem)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.01.09. 18:06:42

Gulyás vs Hiller:


Iktatószám : 32 972-1/2008 .
Gulyás Dénes képviselő úr
részére
Fidesz-MPSZ Frakció
Tisztelt Képvisel ő Úr!
„Az M6-os 2010 márciusi átadása” címmel feltett kérdése „az oktatási és kulturális miniszte r
feladat- és hatásköréről” szóló 167/2006. (VII. 28 .) Korm. rendeletben foglalt rendelkezések
alapján, nem tartozik a feladat- és hatáskörömbe .
Budapest, 2009 . január 5 .
Tisztelettel :
Dr. Hiller István
1055 Budapest,

ManWithNoName (törölt) 2009.01.09. 18:08:27

Olyan mértékben túltaktikázza a Fidesz a saját kampányát - ami már most zajlik- , hogy ez az a helyzet, amikor tuti veszíteni fognak!
Visszataszító a módszer, amit alkalmaznak..., nem hiszem el, hogy ez nem tünik fel annak, aki itt él ebben az országban.
További szép napokat mindenkinek!
süti beállítások módosítása