Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A bűn ára

2009. szeptember 21. - bs395

Egy sajókazai áramtolvaj esetében az volt a jogsegélyszolgálat érvelése, hogy az elzárás pénzbe kerül az adófizetőknek - és a kárt se téríti meg - de álmomba se gondoltam volna, hogy ennyibe (Hunvald hatmilliót kapott, amióta ül). Prémiumot kapott-e? És jutalmat? Van-e neki is lelépési és titoktartási pénze, mint az önkormányzata által esetleg tulajdonolt vállalatoknak? Vagy ez már az? Mi lesz a következő? Inkább fizetünk, csak ne csináljanak semmit? Hunvald esetében speciel azzal is jobban jártunk volna.

Ha már így ötletelünk (bár múlt pénteken is hogy jártunk: délelőtt még viccelődtünk, hogy most jön majd a „bíró úr, nem emlékszem” jolly joker, délutánra már meg is lett az első orvosilag igazolt amnéziás): csináljunk valóságsót!

Fogunk egy régi, nagy pártüdülőt, amin már úgyis hülyére kereste magát az egyik potentát egész rokonsága, és plafonig bekamerázzuk. Betereljük oda az összes talpig becsületes és ártatlan, minden percében a népért/nemzetért/országért aggódó képviselőt és tisztségviselőt. Felajánljuk a célra a GDP bizonyos százalékát, amit egymás között, megegyezéses alapon eloszthatnak: végre annyit bizottságolhatnak, tanácsadózhatnak meg frakciózgathatnak kedvükre, amennyit akarnak, mi meg nézzük, hogyan basszák át egymást is (mert átbasszák, mert átbasszák).

Hogy biztos jó műsort kapjunk sok keveréssel, intrikával, könnyekkel és drámával (esetleg részeg verekedéssel, ahogy mondjuk Lengyel Zoltán ölre megy bárkivel a farsangi bálon, aki rendőrnek öltözik (hajrá Drazsé! Hajrá Drazsé!)), bedobjuk a reklámbevétel felét is, a maradékból meg visszafizetjük mondjuk az államadósságot. Ha bevállalnak pár kibeszélősót is (Maunikásat, naná: mit interpelláltál, te ganéj? hát én írtam az előterjesztést, hogy ott rohadnál meg a padsorban! pfeuj, az arcodba!), még a nyugdíjkasszát is rendbe hozhatjuk.

Parlamenti közvetítés még nem volt ilyen izgalmas! Mert minden nép megérdemel két dolgot: cirkuszt, és egyensúlyi költségvetést (George Carlin).

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr921395990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 09:52:18

Rám a cirkuszban a Veszélyes bírkózás a krokodillal című mutatvány volt nagyhatással.
Egy üvegmedencébe beleereszkedett egy bikinis nő. Hogy jó-e, nem tudtam megállapítani, mert nem voltam ivaérett (azt hittem, hogy a lányok a seggüklyukán pisilnek) .
Aztán egy elkábított kajmánt tuszakoltak a medencébe. Ezt jól láttam: magától nem is mozdult a szerencsétlen. Ekkor a nő magához ölelte a "krokodil"-t s elkezdte hányni vetni magát a vízben, néha 3-4 mp-re lent is maradt. Amikor már nagyon úntuk, akkor befejezték a mutatványt. Jógyerekek voltunk, megtapsoltuk a nénit, ne sírjon.
Azóta is sajnálom szegény (nyilván azóta megboldogult) kajmánt.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.21. 10:15:37

"(mert átbasszák, mert átbasszák)" - zseniális, tényleg így működnek:)
Ugye te is úgy gondoltad, hogy a naaagy pártüdülőből nem engedjük ki őket?:)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.21. 10:45:40

@magyar-magyar szótár:
de itt ki a korokodil? a zusi? a hunvald? a hagyó? az eleonóra?

@danaz:
nem hát :-)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2009.09.21. 11:14:19

Most olvastam:

"A legkézenfekvőbb az, hogy a politika a valóságshow-khoz hasonlóvá válik: a politikusok celebritásként igyekeznek magukra vonni a figyelmet és – a legolcsóbb eszközöktől sem visszariadva – elnyerni a tömegek szimpátiáját."
Ittena:

nol.hu/kulfold/utkereses_osztalyharc_utan

Te nagyon tudsz valamit :)

magyar-magyar szótár 2009.09.21. 14:59:24

@bs395: Hunvald.
Mert közben az MSZP minden államiberuházás tendernyertesétől 40%-ot vett le. Ami sok-sok hunvaldnyi mani.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.09.21. 17:02:33

Szerintem az összes politikus és holdudvara, néhány baltával, késsel egy lakatlan szigetre.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.21. 20:34:57

@magyar-magyar szótár:
nem csak állami beruházásokon... a hivatali korrupció kicsi és nagy, az élet minden területét átszövi. független polgármestertől egy olyan beszerzés odaítélésére 5 millió a pecsét, amit maga a szerződő cég járt ki a városnak az uniótól.

@Before:
a survivor annyira nem jó, mert egy komplett szigetet nehéz bekamerázni, meg néha esik a daszletben. bár spontán kitörhet egy legyek urrai szitu.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.09.21. 20:39:28

@bs395: szerintem azért nem lenne rossz. Mondjuk el lehet vinni Battle Royale irányba, kitelepítés előtt meg robbanónyakörves kamerát szerelni az összesre. Máris megvan a bekamerázás, akcióról se marad le a nép...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.21. 21:08:47

@Before:
alacsonyan szállnak az önkormányzati cégek igazgatótanácsi tagjai, eső lesz?
azért egy legyek urát megnéznék velük, csak hogy lássam, ki is a domináns tényleg.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.09.22. 09:27:07

még mindig tartom, hogy vasfüggöny fel, és még a seggedbe is kamerát meg poloskát, szocializmus bevezet, skanzen-valóságshow indít, reklámbevételekből gazdaságot fedez.

(hopp, micsoda all star blogba írok mostantól, figyeloda!)

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.09.23. 19:56:55

@bs395: grat :( a jósképességedhez.
kérdés: ha mindannyian tudjuk, hogy a politikusok mindannyian mindig hazudnak, akkor miért tartjuk őket?

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.09.24. 09:21:29

@peetmaster: mert az alkotmány és a törvények két csoport eltartására kötelezi a népet: az egyik a leszakadt szerencsétleneké, a másik pedig a semmihez nem értő, világtól elzárt kapcsolati tőkéseké.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.24. 10:57:32

@peetmaster:
van különbség a között, hogy valaki a közzel együt gazdagodik, vagy a köz ellenében. it az utóbbiról van szó, nem kis részben a döntéshozók hozzá nem értése végett.

borovi 2009.09.25. 17:20:07

a legyek urában ábrázolt helyzet ártatlan gyermekek között gerjedt. ezek meg se nem gyermekek, se nem ártatlanok.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.09.25. 18:08:44

@borovi:
pedig nagyon igyekeznek adni az ártatlant :-)
nem tudnak semmiről, előlük is eltitkolták, magányos roninok fosztogatták a kincstárat, vagy akár összeesküvést szőttek ellenük, hogy direkt rossz fényben tüntessék fel a ezetőséget - csak pár a magyarázatokból :-)
süti beállítások módosítása