Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Beszorzod a reciprokával

2009. április 23. - bs395

Oszkó Péter pénzügyminiszter korábban a Deloitte magyarországi vezetőjeként a Posta-bank ügyben az állammal szemben védelmezte egy perben az álláspontját, most pedig fordítva fog tenni, ízekre fogja szedni a Deloitte-ot, hiszen nála jobban kevés ember van tisztában az eseményekkel.

Bajnai Gordon miniszterelnök korábban a Wallis élén a pénzügyminiszterhez hasonlóan teljesen helyénvalónak találta, hogy különböző offshore cégeken keresztül – khmm – adóoptimalizálja a bevételeit, de most majd jól küzd ellenük ő is.

Hülye kérdések: ha Oszkó eddig is tudta, amit tudott, miért nem mondta azt még a Deloitte élén, hogy gyerekek, elbasztuk, kifizetjük, picit szégyelljük magunkat, majd megyünk tovább? És most ugye biztos nagyon meg fogja lépni?

Ha Bajnai eddig is tisztában volt vele, hogy az offshore cégek kvázi kárt okoznak a magyar gazdaságnak az által, hogy noha a közjavakból részesednek, ám az előírt hozzájárulást nem fizetik meg, akkor miért nem lépett fel már korábban ellenük, mondjuk miniszterként? Vagy urambocsá miért használta őket egyáltalán? Most világosodott csak meg?

Persze jobb később, mint soha. Rablóból lesz a legjobb pandúr – de csak a bitófa alatt. Itt viszont nem látni a bitófát sehol, szóval én szkeptikus vagyok, már csak a (fél)szuperbruttó miatt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr281082288

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.24. 01:31:01

IMF, Világbank - jó ez nekünk?"Adósíts el egy országot rajtuk kívül álló okok miatt, vagy korrumpáld az ország vezetőit, szabj feltételeket, végezz szerkezetátalakítást..." A Zeitgeist Addendum című dokumentumfilm szerint ez az IMF, a Világbank,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.23. 18:07:55

Ha költőinek szántad a kérdést, akkor bocs. Ha nem, akkor a válasz:

Azért, mert megfizetik érte. Ha az ellenkezőjéért fizetik, akkor az ellenkezőjéért lesz okos. De hagy ne kelljen már az embernek a saját fizetéséért valaki más munkáját is elvégezni. Vagy te úgy szoktad?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.23. 18:45:55

@Kettes:
költőinek költői, csak nem így.
ha oszkó szerint nincs kizárva, hogy rosszhiszeműen járt el elődje irányítása alatt a cége, akkor a jogkövető magatartás az lenne, ha beismeri - nem tette, így kérdéses, hogy most mennyire is fog küzdeni hasonló esetek ellen.
ha bajnai szerint etikátlan dolog hasznot külföldre menekíteni, és küzdeni kell ellene, akkor ő miért csinálta? vagy neki szabadott, másnak nem?
nem mások munkáját kellett volna elvégezniük, hanem nem kellett volna másoknak munkát adniuk - nem tudom így jobban érthető-e.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2009.04.23. 20:26:21

Figyelj, megmondom a tutit, hogy fogunk szuperbruttóval együtt is gazdagok lenni.

Veszek egy dobozt, és beleteszem a GÉP SZELLEMÉT, amit ha rákötöl a tévére vagy a rádióra, automatikusan megszünteti a kormányzati kommunikáció összes szépítő körülírását, redundanciáját, féligazságát, s még a görbe szójárású hazugságokat is egyenesbe fogja vágni. Saccom szerint tízezerér' árusítva (kedvező hitelkonstrukcióval, mert ugye már lassan ez sem jön majd ki egy haviból), optimális előállítási költségek mellett is hatalmasat kaszíroznánk vele, aztán csinálunk legfeljebb egy bangladesi céget hozzá, hogy még az adó is lemenjen.

Ugyanis a dobozban csak egy hanglejátszó lesz, egyetlen hangsávval:
"Megszopod pubikám, megszopod!"

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.23. 21:05:18

@Demo:
nem jó, az emberek igénylik, hogy szépeket mondjanak róluk, még ha hazugság is.
ugye nem nagy a fenekem ebben a nadrágban?
ugye okos, szép és szorgalmas vagyok?
persze, drágám, persze, hogy az vagy.
azok a másikak, azok a csúnyák.
a gépbe inkább valami olyasmi kéne, hogy "a pirézek hibája az egész".

bakker888 2009.04.23. 22:09:29

@bs395: A drágámról jut eszembe... Ilyen ti is biztos mondtatok már: drágám megváltoztam innentől fogva jó leszek. És mi lett?

Biztos ezek a srácok is megváltoztak most, nem?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.23. 22:58:07

@bs395: Ezen a ponton tisztázni kéne, hogy Gus Hiddink áruló-e. :)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.23. 23:28:05

@bakker888:
nem, én eddig csak néztem kívülről, hogy "bocsáss, meg hülye voltam, de ha megint hülye leszek, ugye megint megbocsájtasz majd?" :-)

@Kettes:
?

Vidéki 2009.04.24. 14:31:24

@bs395:
Kérded: „ha bajnai szerint etikátlan dolog hasznot külföldre menekíteni, és küzdeni kell ellene, akkor ő miért csinálta?”
Arra már volt sok példa a világtörténelemben, hogy valaki „megvilágosodott” hirtelen és pontosan ellenkezőjét kezdte csinálni, mint korábban.
A kereszténység legsikeresebb térítőjét Pál apostolnak hívták.
Korábban a neve Saul volt és hírhedt keresztényüldöző volt, mielőtt a Damaszkuszi úton megvilágosodott.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.24. 16:10:09

Vagy például Orbán Viktor, aki hírhedt liberális volt, aztán egy svéd-finn hokimeccs alatt megvilágosodott és konzervatívvá vált. ;-)

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.24. 19:09:27

@Vidéki:
azért ez más, itt előre le volt írva, hogy nem kéne, és csinálta, most meg másnak már nem szabad. inkább jupiter és a kisökör mondókájára hasonlít.

süti beállítások módosítása