Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

A herczeg új ruhája

2009. február 05. - bs395

Princz Gábor ügye egy a sok közül. Olyan ez, mint amikor az Agrobank ügyben hozták az ítéleteket, akkor az egyik vádlott idős korára való tekintettel csak másfél év felfüggesztettet kapott, míg az a félkegyelmű srác az Alföldön, aki ezidőtájt lelőtt egy gólyát, kb. ugyanekkora letöltendőt. A hihetetlen állítások sűrűjében - Járai megfenyegette, hogy elvágják a gyerekei torkát, ha beszél - elvesznek azok a részletek, amiket kisbuszban szállítanak a tárgyalásra, mert annyi van belőlük.

Ám Princz tudott újítani: ők csak az ügyfelek érdekeit nézték. És igaza van: melyikünk ne szeretne kevesebb kamatra pénzt kölcsön kapni, mint amekkorát ugyanabban a bankban ugyanannak a pénznek a betételekor kapunk? A Postabank igenis a (VIP) ügyfelek érdekeit nézte. Nem véletlenül van szabály az effajta szuicid viselkedés ellen a pénzszakmában, tessék csak végiggondolni, hogyan "keletkezik" a pénz: egy-egy ilyen akció nem csak az adott bank mérlegében okoz veszteséget, hanem közvetve minden másikéban is, plusz a jegybankéban, tehát az állam és minden polgáráéban is.

Azokkal a kijelentésekkel, hogy lemondatása után mik is történtek a pénzintézetben, szintén érdekes lehetne foglalkozni, de ha 12 év kellett ahhoz, hogy táblabíróság elé kerüljön - ami még mindig nem a legfelsőbb bíróság -, valószínűleg már senki sem fog élni azok közül, akik '97-ben sorba álltak mire bármi érdemi is történne - ha egyáltalán. Szabadira - csak hogy ugorjunk egy ciklust a pártfüggetlenség jegyében - is 8 év alatt sikerült rábizonyítani 2 év felfüggesztettet.

A fizetési listák, a pénz útja titok, és az is marad. Vanderbilt mondta: "Önök arra szövetkeztek, hogy becsapjanak engem. Nem fogok perelni, mert a törvény túl lassú - tönkre fogom önöket tenni." Ez már megtörtént, most már csak a cirkusz megy, hogy a társak a háttérben maradhassanak. Félreértés ne essék: Princz mint képzett - Moszkvában - ember, valószínűleg teljesen tisztában volt tetteinek aggályos voltával, ám egyedül nem vihette volna végre, pláne nem a döntéshozók tudta nélkül, sőt: akaratuk ellenére semmiképp.

De ez már megint csak összeesküvés.

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr95924462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2009.02.06. 08:54:32

aki nem hozza nyilvánosságra a bankszámláját, az csaló.

Vidéki 2009.02.06. 15:35:30

Nagyon érdekes a jelenség: a per immár több mint 12 éve folyik, de még mindig nem sikerült a végére járni.
Ha egy eljárás időigénye minden határon túl tart a végtelen felé, akkor hatékonysága tart a nulla felé.
A szerző szóba hozta Princz találmányát a VIP hitelek ügyét.
Annak idején egy zöld újság kiszivárogtatta az úgynevezett VIP hitelesek listáját, amely több mint hatszáz nevet tartalmazott.
Rajta volt a magyar sajtó „közvélemény formáló” újságíróinak dísze-virága, de akadt rajta néhány politikus is (közöttük volt az ország leges legtisztább pártjának mostani frakcióvezetője is).
A VIP listások irreálisan alacsony hitelkamatok mellett juthattak a Postabank (az állam) pénzéhez és olyan magas betéti kamatokat élvezhettek, hogy az ebből származó jövedelem megfelelt egy szép nagy apanázsnak.
A VIP listások szívesen elhitték magukról azt a hízelgő véleményt, hogy ők valóban nagyon fontos emberek, akik megérdemlik ez a rendszeres apanázst (állami forrásokból).
Valójában ez a „jóindulat megnyerése” (a hallgatás ára) volt.
Amikor már bűzlött a helyzet a Postabank körül, ezek a VIP listások úgy tettek, mintha süketek, vakok és némák lennének.
Princznek volt egy másik találmánya a Postabank Invest leányvállalat.
Ez olyan kedvező áron hozta létre az akkori miniszterelnök budai villáját, amit egy átlagos polgár kedvéért nem tett volna meg.
Nem csoda, ha sokáig háborítatlanul folytathatta üzelmeit a Postabank élén.
Tevékenysége a magyar adófizetők 144 milliárd forintját emésztette fel.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.06. 18:15:26

egyzer majd kifakadok a magyar nyomtatot sajtó teljesen fölösleges voltáról, ahol az öncenzúra a mai napig vastag megrendelésekben illetve ellenőrzések elmaradásában jelentkezik, de msot csak egy hócipőfikázásra futja majd mindjárt.
süti beállítások módosítása