Ateizmus, anarchia és koszos punkok.

killtheradical

killtheradical

Betemetjük panamát?

2009. január 26. - bs395

A parlamentarizmus egyik alapja az, hogy vannak, akik kormányon vannak, és irányítják a szabályozást, hozzák a döntéseket, és vannak, akik ellenzékben. Az ellenzék legfontosabb feladata, hogy árgus szemekkel figyelje a kormányon lévőket, nehogy azok elkanászodjanak. A magyar rendszerváltás egyik összeesküvés-elmélete, hogy a mindenkori kormányokat és ellenzékeket alkotó erők és személyek egymással a legnagyobb egyetértésben kanászodtak - és kanászodnak - el, kéz a kézben, maffia szerű összefonódásokat és egymást zsaroló érdekszövetségeket teremtve, ahol az omerta - és megtörésének következményei - átnyúlik a családokon.

Az eddigi beáldozott személyek többnyire a gyalog kategóriából kerültek ki, már ha nem felfüggesztettet, vagy egyenesen felmentést kaptak. Azt senki nem gondolhatja komolyan, hogy Zuschlag a tipikus lenyúlási szint. Ezért olvasom érdeklődve nem csak a terézvárosi fejleményeket - és az azokra adott idiótábbnál idiótább politikai reakciókat -, hanem most hirtelenjében a miskolciakat is (bár ott a válaszok jóval kidolgozottabbak). Mindez azt jelentené, hogy a szűkülő lehetőségek és források láttán egymás torkának esnek? Vagy ez továbbra is csak a műsor része? Mi a céljuk egyáltalán? A panamázás önkéntes visszaszorítása nemzetgazdaságilag kitermelhető szintre? A teljes felfüggesztése? (ébredj öreg, bilibe lóg a kezed) Vagy csak egymással szeretnének nagy hirtelen leszámolni, átvéve a konkurencia területeit? Hol áll meg, és mi lesz azokkal, akik nincsenek benne a bizniszben, vagyis velünk?

A bejegyzés trackback címe:

https://killtheradical.blog.hu/api/trackback/id/tr60899210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.26. 09:08:56

Mi szopunk. És persze ünnepelhetjük a hőst, aki nem kapott eleget a zsákmányból, ezért kiverte a hisztit.

Acmee 2009.01.26. 09:21:19

"Korrupció az, amiben nem vagyok benne"

Szerintem ezzel az egy mondattal válaszoltam a post lényegére.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.26. 11:33:43

@Acmee:
pont ez az, hogy eddig is nagyüzemben tolták, mégis csak nem túl nagy meggyőződéssel, frázispuffogtatással estek egymásnak.
most mi változott?

Acmee 2009.01.26. 15:08:04

@Demo:

Csak nekünk nincs Maffiánk, aki kicsinálná ezeket...

Schuerue 2009.01.26. 17:01:43

@bs395:
Az változott, hogy azok akik eddig csak kicsit voltak benne, vagy ígéretek alapján vártak a partvonalon azok látják, hogy a válság miatt szűkülő lehetőségekből nekik nem nagyon fog jutni, főleg ha térfélcsere lesz. S az egyik tolvaj bandától a másik tolvaj bandához átigazolandó szállítanak némi információt.
A 20-as évek Chicagojához képest csak annyi különbség van, hogy az infók nem találkozók helyéről szólnak, hanem bizniszt részletező információk, a leszámolás eszköze pedig nem dobtáras thompson, hanem nyilvánosságra hozatallal kikényszerített (látsza) jogi lépések.
Lehet, hogy kína csúnya elnyomó kommunista rendszer meg minden, de ilyenkor olyan szimpinek tűnik a korrupcióért kivégzés megoldásuk. - Na persze ez utóbbi nézetem egy kellemes összeggel megváltoztatható. :)

zala 2009.01.26. 22:32:57

miben látod a változást? a cuslág előzetesben? vagy hogy megy a szájkarate a terézvanama ügyben és olyan naív vagy, hogy azt gondolod, ennek lesz valami következménye?
én attól tartok ezek csak szelepek. tudod, mint a kukta tetején az a pörgő-fordó-sípoló-gőzölő látványosan hangos bigyó, ami elintézi, hogy ne robbanjon bele a csülkös bableves a pofádba.
mi változott? semmi. ez csak a műsor része.

Schuerue 2009.01.27. 02:31:32

@zala:
Annyiban azért változott a dolog, hogy míg eddig a disznóságot mindíg csak egy magányos, "hú, de nagyon rosszfiu" követte el. Addig a most már szélesebb szórásra állították a fospumpát.
A jövőjüket féltő / minél jobban bebiztosítani kívánó szerveződések az eddigi visszafogott, inkább csak taktikainak nevezhető hadműveletek helyett a tömegpusztítás felé kacsingatnak. A műsor analógiánál maradva a kamaradráma helyett jönnek a masszív statisztériát mozgató darabok. Az viszont, hogy ki a dramaturg és kihez kerül darabért kapott jogdíj, továbbra sem lesz publikus.

magyar-magyar szótár 2009.01.27. 05:08:28

Az az összeesküvéselmélet, miszerint A Két Egyfasz kriptában összedolgozkodik, azok számára hihető, akik nincsenek tisztába a A Két Egyfasz méreteivel.
Adva van egy Orbitálissan Hatalmas Nagyfasz és egy kuki. A Nép úúútálja a Nagy Faszokat, de egy közepes Fasz elmegy.
Tehát, ha kiegalizáljuk vetítésszerűen a Két Egyfaszt egyenlővé, akkor:
1. Amazok ugyanekkora nagyfaszok, mint emezek.
2. Mégsem nem az a nagy Orbitális Fasz csak egy slank közepesen nagy, ugyebár.
Számokra lebontva:
A panamából az Egyik Nagy Fasz 40%-ot vesz le.
A másik ,aminek sem a pártmérete, sem a pártvagyona nem alkalmas arra, hogy egyáltalán egy súlycsoportban tárgyaljuk, amíg kormányon volt 15%-ot vett le.
Ahogy ezt egy útépítő vállalkozó megfogalmazta:
A Két Egyfasz közül a nagyobbik annyit vesz le az államiberuházásból, hogy a maradékból nemlehet kijönni. (Ezért az utolsó alvállalkozó már nem kap semmit...)
A másik "Egyfasz"15%-ot vesz le, tehát van esély viszonylag tisztességesen BEFEJEZNI a beruházást és mindenkit kifizetni.
Jelentős különbség.
Az Egyik Ugyanolyan FASZ nak a pénzt svájci magánszámlára kell utalni, a lebomyolító az OGY képviselő (aki illetékes a vállalkozó körzetében)
A másik "UO F" rendes, régi kádári módszerrel (Kádár alatt is visszakértek a leosztásból!!!) visszaáramoltat a költságvetésbe lyuktömésre. illetve magánzsebbe IDEHAZA vág.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.27. 07:17:18

@magyar-magyar szótár:
ez több ponton is hibádzik. az egyik, hogy mit is csinál a kisebbikfasz ellenzékben? teleírja az ügyészséget meg a pártmédiát?
lószart mama! benne vannak azok is, és még örülnek is neki.

Schuerue 2009.01.27. 15:36:44

@magyar-magyar szótár:
Ezek szerint arra szavazzak aki a választás előtt kevesebb kolbászt ad, mert az kevesebbet lop? Vagy éppen arra aki többet, mert amelyik kevesebbet ad, az a lefölözött kolbászból a bankár barátainak küld komatálat svájcba?

Schuerue 2009.01.28. 07:15:04

Nocsak! Most előrehozott kolbász osztogatás lesz? Gyorsan akar egy coitust az egyik pénisz, amíg róla is fel nem röppen a hír, hogy pettyhüdt tolvaj-kuki?

molaris 2009.01.28. 08:35:04

@bs395:
És csodálkoztok a radikalizálódáson?

magyar-magyar szótár 2009.01.28. 10:24:27

Természetesen nem írja tele az ügyészséget stb-ket feljelentésekkel. Cinkos is.
Sokkal primitívebb a képlet, bs395.

Nem egyenlőekj a feltételek, ez a rendes bűniparban is így megy.
A Naccsókák tudják amit tudnak kiccsákókról. Kiccsákók mindent tudnak nagycsákókról
De kiccsákóknak nincsen pénze a Bárándy Irodát megfogani. Nagycsákóknak van csicska ügyésze, főkapitánya is.
Kiccsákóknak 7000Ft-os óradíjért az ügyvédjük 4,5 végrehajtandót tud intézni pitiógyért.
Nagycsákóknak meg másfél év felfüggesztettet a Bárándy Iroda sokalnagyob bűnügyben.

Ez a valóság, így megy a bűnözésben.
És szerinted amodaföl nem?

Abból, hogy különben Kaya Ibrahim semmi céget nem vett (bár egyébként Schlették nem 15 de 92 céggel játszotak..) lett ügy.

Abból, hogy Apró Piroska néni Gyurcsány cégét, ami 42milliót vett föl egy aztán meghiúsult ingatlanügyletben közvetítői jutalékként (Madách tér, egészségház eladás) .. Szóval Apró Piroska néni két szíriainak adta el ezt a céget, hogy a 42 milliót ne kelljen visszafizetni.. ez nem lett ügy.

Mekkora ügy lett a "taggyűlésből"
És az ügy, hogy lényegében a Szűkkörű Vezető Testület (Gyurcsány, [Kóka!!!] Szilvásy, Bajnai) permanente egy taggyűlés is??

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.01.28. 14:16:55

@molaris:
én nem, de ezt is szoktam írni.

@magyar-magyar szótár:
én is azt mondtam, hogy nem kiszállni akarnak amazok, hanem nagyon is benne maradni.
süti beállítások módosítása